بیانیه ی جبهه ملی ایران
روز جهانی کارگر برکارگران ایران مبارک باد
هموطنان عزیز
درآستانه روز جهانی کارگر هستیم. کارگران میهن ما درشرایطی سخت وتوان فرسا روزگار میگذرانند. آنان پیوسته نگران فردای خویش اند. دستمزدهای نا چیزیکه اکثر در برابر کار در محیط های غیر استاندارد و نامناسب به آنان داده میشود تامین کننده حداقل زندگی آنان نیست. مبلغ تعیین شده از سوی وزارت کار بعنوان حقوق ماهیانه بسیار کمتر از مبلغی است که مسئولین اقتصادی کشور آنرا خط فقر نامیده اند وبه این اعتبار همه کارگران ایران زیر خط فقر زندگی میکنند. خبرهایی که گاه گاه در رسانه ها درج میشود حاکی از اعتراض کارگران بصورتهای تجمع و تحصن درکارخانه هاست. بسیار هستند کارگرانی که ماههاست حقوق ماهیانه خودرا با گرانی های کمر شکنی که وجوددارد دریافت نکرده اند واعتراض قانونی آنان با خشونت پاسخ داده میشود. برای خاموش نگاهداشتن صدای کارگران به آنها اجازه تشکیل اتحادیه های صنفی وسندیکائی که برابر اعلامیه جهانی حقوق بشر حق مسلم آنهاست داده نشده است و اگر در مواردی استثنائی سندیکایی بتواند درارتباط با سندیکاهای بین المللی کارگری اعلام وجود کند مامورین حکومتی آنانرا غیر قانونی شناخته و بشدت سرکوب میکنند که نمونه آن سندیکای کارگران شرکت اتوبوس رانی تهران است که رئیس و معاون آن برای تشکیل سندیکا متهم به تشویش اذهان عمومی شده وزندانی اند .
درسال ۱۳۸۷برابر گزارش کارشناسان امور کارگری بیش از ۲۰۰۰۰۰هزار کارگر بیکار شده و ۴۰۰ واحد اقتصادی تعطیل گردیده است . در سالی که گذشت دهها کارگر بدلیل اعتراض به نابسامانی های محیط کار وعدم دریافت دستمزد روانه زندانها شده اند.
کارگران ایران پیوندی ناگسستنی با کارگران جهان دارند و اول ماه مه را پیوسته درهر شرایطی که بوده اند گرامی داشته و از آن برای اعلام خواستهای خود بهره برده اند.
کارگران ایران خواستار لغو محدودیت های تشکیل اتحادیه ها و سندیکا هاهستند.
گارگران میخواهند قانون کار بنحوی اصلاح شود که حقوق انسانی آنان تامین شود.
کارگران خواستار کار در شرایطی منصفانه ورضایت بخش هستند .
جبهه ملی ایران با بزرگداشت روز جهانی کارگر اعلام میدارد که نباید تبعیض جنسیتی وجود داشته باشد. همه حق دارند بدون هیچ تبعیض برای کار مزد برابر دریافت کنند . کارگران باید از تامین شغلی برخوردار باشند. اخراج کارگران و بیکار سازی آنان به بهانه رکود اقتصادی باید متوقف گردد.
جبهه ملی ایران کار کودکان را غیر انسانی میداند و خواستار پایان بخشیدن به این استثمار است. ما موکدا میخواهیم که کارگرانیکه برای حقوق صنفی خود و یا دگراندیشی در زندان هستند فورا آزاد شوند .
۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸ برابربا اول ماه مه
جبهه ملی ایران (تهران)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
«بازداشت های گسترده در ایران در روز جهانی کارگر»
12 اردیبهشت 1388
بهروز کارونی
فعالان کارگری می گویند نيروهای امنيتی و انتظامی از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهرهای تهران، سنندج، اهواز و هفت تپه توسط تشکل های مستقل کارگری ممانعت به عمل آورده و شماری را بازداشت کردند.
تلاش برای ممانعت از برگزاری روز جهانی کارگر در ایران، صبح روز جمعه با بازداشت پنج فعال کارگری در شهر سنندج آغاز شد.
اين برای سومين بار بود که نيروهای امنيتی و انتظامی جمهوری اسلامی ايران مانع از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر توسط تشکل های مستقل کارگری شدند.
در دو سال گذشته، نیروهای امنیتی به ويژه در شهر سنندج مانع برگزاری این مراسم شده و در جريان آنها، شماری از فعالان کارگری بازداشت و محاکمه شدند.
بر اساس گزارش ها، پنج فعال کارگری به نام های صديق کريمی، شريف ساعد پناه، مجيد حميدی، خالد حسينی و ژيان سبحانی، صبح روز جمعه در سنندج بازداشت شدند.
جعفر عظيم زاده، رييس هيئت مديره اتحاديه آزاد کارگران ايران، که عصر روز جمعه در پارک لاله تهران بازداشت شد، با تاييد خبر اين بازداشت به « راديو فردا» گفته بود:« با اين بازداشت ها تلاش کردند تا مانع برگزاری روز جهاين کارگر در سنندج شوند.»
اما شمار بازداشت ها در سنندج افزايش يافت، زيرا به گفته برخی از فعالان کارگری، پنج نفر ديگر از جمله فايق کيخسروی، از فعالان اجتماعی در حوزه حقوق کودک و کارگری، هنگام برگزاری مراسم در عصر روز جمعه بازداشت شدند.
فردين نگهدار، از فعالان کارگری در سنندج، که می گويد شاهد اين بازداشت ها در پارک اميريه اين شهر بوده است، به « راديو فردا» گفت:« حتی پيش از برگزاری مراسم، حضور نيروهای امنيتی در محل کاملا مشهود بود.»
وی افزود:« با اين حال، راس ساعت پنج عصر، مراسم برگزار شد و پس از قرائت قطعنامه و پايان مراسم، شاهد بازداشت پنج تن از فعالان کارگر بودم.»
گزارش های غير رسمی از بازداشت دهها نفر در تهران
در حالی که اين بازداشت ها تاکنون مورد تاييد مقام های رسمی جمهوری اسلامی ايران قرار نگرفته است، برخی گزارش های غير رسمی حاکی از بازداشت دهها نفر در تهران است.
بر اساس بيانيه ۱۰ تشکل مستقل کارگری قرار بود مراسمی در پارک لاله تهران برگزار شود.
بر اساس بيانيه اين بيانيه، تشکل های مستقل کارگری خواستار زندگی بهتر برای ميليون ها کارگر شده بودند.
افزايش حداقل دستمزدها و توقف اخراج ها از جمله خواسته های کميته برگزاری مراسم روز جهانی کارگر، سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، اتحاديه آزاد کارگران ايران، هيئت بازگشايی سنديکای کارگران نقاش و تزئينات ساختمان، کانون مدافعان حقوق کارگر، شورای همکاری تشکل ها و فعالين کارگری، کميته پيگيری ايجاد تشکل های کارگری، کميته هماهنگی برای کمک به ايجاد تشکل های کارگری، شورای زنان و جمعی از فعالين کارگری، بودند.
با اين همه، مراسم مورد نظر تشکل های مستقل کارگری با ممانعت نيروهای امنيتی، انتضامی و لباس شخصی مواجه شد.
ابوالفضل عابدينی، روزنامه نگار در تهران، در اين خصوص به «راديو فردا» گفت:« ورودی های پارک توسط اين نيروها بسته شده بودند.»
در اين ميان، اتحاديه آزاد کارگران ايران با صدور بيانيه هايی از بازداشت دهها نفر در پارک لاله تهران خبر داده است.
رضا شهابی، از اعضای هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در گفت و گو با « راديو فردا» اين موضوع را تاييد کرد و به اسامی چند نفر از بازداشت شدگان مانند جعفر عظيم زاده، مريم محسنی، بهروز خباز، شاهپور احسانی و غلامرضا خانی اشاره کرد.
وی گفت:« زنان و مردان زيادی بازداشت شدند که من آنها را نمی شناختم.»
اين فعال کارگری احتمال داد که بيش از ۵۰ نفر بازداشت شده اند.
آقای شهابی در اين خصوص توضيحات بيشتری می دهد:« پس از آنکه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر توانستند که در ضلع شرقی آب نمای پارک لاله جمع شوند، با حمله نيروهای اطلاعاتی و انتظامی مواجه شدند که اقدام به بازداشت آنان کردند.»
او اضافه کرد:« کسانی که مقاومت می کردند و نمی خواستند سوار مينی بوس های نيروهای انتظامی شوند، مورد ضرب و شتم قرار می گرفتند.»
تاکنون منابع خبری جمهوری اسلامی ايران در اين مورد خبری منتشر نکرده اند.
در همين حال، برخی گزارش های تاييد نشده حاکی از ممانعت نيروهای امنيتی از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در اهواز و هفت تپه است.
رييس هيئت مديره اتحاديه آزاد کارگران ايران صبح روز جمعه در پاسخ به این پرسش که چرا مقامات انتظامی و امنیتی مانع از برگزاری این مراسم می شوند، گفته بود:« کارگران از ابتدايی ترين حقوق خود مانند اعتصاب، تجمع و تشکل، محرومند.»
آقای عظيم زاده گفت:« اگر به کارگران فرصت برگزاری مراسم روز اول ماه مه را بدهند، کارگران برای رسيدن به خواسته های به حق خود گام برخواهد داشت.»
به رغم اين رويدادها، در شهر کرمانشاه مراسمی به مناسبت روز جهانی کارگر از سوی تشکل های مستقل کارگری برگزار شد.
اين مراسم در ساعت ۱۰ صبح در مقابل ساختمان استانداری شهر کرمانشاه و با شرکت حدود ۱۵۰ کارگر برگزار شد.
جوانمير مرادی، از اعضای هيئت مديره اتحاديه آزاد کارگران ايران در کرمانشاه، از چگونگی اين مراسم « راديو فردا» گفت:« اين مراسم با فراخوان اتحاديه آزاد کارگران ايران، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، کارگران کارخانه های چينی کرد، کاشی کرد، پتروشيمی پلی اتيلن سنگين و پتروشيمی اوره و آمونياک کرمانشاه برگزار شده بود.»
مراسم در کرمانشاه، به گفته آقای مرادی، پس از قرائت بيانيه و به دنبال تهديد نيروهای لباس شخصی، در ساعت ۱۲ ظهر روز جمعه به پايان رسيد.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
مراسم روز کارگر امروز در خانه کارگر با حضور کمتر از 500 نفر در حال برگزاری میرق تهران می باشند.که قبلا برای این مراسم دعوت شده اند و اکثر آنها با کارت وارد حیاط خانه کارگر می شوند. خانه کارگر که دیگر نمی تواند مراسم های کارگری برگزار کند مجبور شده است دور از چشم کارگران در حیاط خانه کارگر دست به بزرگداشت روز کارگر بزند مراسم امسال خانه کارگر محلی برای قرعه کشی اجناسی۰سبزی خرد کنُدی وی دیُ...) برای فریب افراد شرکت کننده که به این مراسم دعوت شده هستند می باشد این مراسم که از ساعت 9شروع شده و مجری آن صادقی می باشد.بارها از افراد شرکت کننده خواست برای دفاع از قانون کار شعار بدهند ولی افراد شرکت کننده هیچ جوابی ندادند و صادقی خودش اعلام کار برای افراد جوایز مهمتر از قانون کار می باشد.در این مراسم سرحدی زاده وزیز سابق کار در حال سخنرانی می باشد.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
قطعنامه کارگران ايران به مناسبت اول ماه مه روز جهاني کارگر
اول ماه مه روز همبستگي بين المللي طبقه کارگر و روز جوش و خروش کارگران در سراسر جهان براي رهايي از مشقات نظام سرمايه داري و بيان خواسته هاي آنان جهت برپايي دنيايي عاري از ستم و استثمار است .
امسال ما کارگران مراسم اول ماه مه را در شرايطي برگزار مي کنيم که نظام سرمايه داري در گرداب يک بحران عظيم اقتصادي ويران کننده تري فرورفته است و در حال دست و پا زدن براي نجات خويش از آن به سر مي برد .
بحران عظيم اقتصادي موجود و عجز دولت هاي سرمايه داري در مهار آن و سر ريز کردن بار اين بحران بر دوش کارگران جهان ، بيش از پيش گنديدگي اين نظام را پس از فروپاشي بلوک شرق و ادعاي پايان تاريخ به نمايش گذاشت و ضرورت برپايي دنيايي فارغ از مناسبات ضد انساني نظام سرمايه داري را به مثابه يگانه راه خلاصي بشريت از مصائب موجود در برابر کارگران وبشريت متمدن قرار داد .
اين بحران و تبعات ويرانگر آن بر زندگي و معيشت کارگران در سراسر جهان تا آنجا که به ايران مربوط مي شود و بر خلاف بهانه تراشي هاي کارفرمايان و تبليغات قلم به دستان سرمايه ، هنوز سايه شوم خود را بر زندگي و معيشت روزمره کارگران در ايران نگسترانيده است و از نظر ما بيشترين مصائب و مشقاتي که امروزه ما کارگران با آنها دست به گريبانيم بيش از هر چيز حاصل سيطره اقتصادي ، اجتماعي و عملکرد سرمايه داري حاکم بر ايران است .
دستمزدهاي به شدت زير خط فقر ، اخراج و بيکار سازي گسترده کارگران ، عدم پرداخت به موقع دستمزد ميليون ها کارگر، تحميل قرار دادهاي موقت و سفيد امضاء و حاکم کردن شرکت هاي پيمانکاري بر سرنوشت کارگران و بازداشت و زنداني کردن آنان تا سرکوب تشکل ها و اعتراضات کارگري و اجراي احکام قرون وسطايي شلاق عليه کارگران و رايج کردن فرم قراردادهاي برده وار جديد، مصائب و بي حقوقي هايي نيستند که با وقوع بحران در اقتصاد جهاني وارد ايران شده باشند .اين وضعيت سال هاست که ادامه دارد و هر ساله بر عمق و دامنه آن افزوده مي شود .
ما کارگران در مقابل اين وضعيت بغايت ضد انساني و گسترش عمق و دامنه آن سکوت نخواهيم کرد و اجازه نخواهيم داد بيش از اين حق حيات و هستي ما را به تباهي بکشانند . ما توليد کنندگان اصلي ثروت و نعمت در جامعه هستيم و حق مسلم خود مي دانيم تا با بالاترين استاندارد هاي حيات بشر امروز در آسايش و رفاه زندگي کنيم .
داشتن يک زندگي انساني حق مسلم ماست و ما براي تحقق آن تمامي موانع پيش روي خود را با برپايي تشکل هاي مستقل از دولت و کارفرما و با اتکا به قدرت همبستگي مان از سر راه خويش بر خواهيم داشت .
در اين راستا ما کارگران امروز يک پارچه و متحد ، مطالبات زير را به عنوان حداقل خواسته هاي خود فرياد مي زنيم و خواهان تحقق فوري اين مطالبات هستيم
۱- تامين امنيت شغلي براي همه کارگران و لغو قراردادهاي موقت و سفيد امضاء و برچيده شدن فرم هاي جديد قراردادکار
۲-ماحداقل دستمزد تصويب شده ازسوي شوراي عالي کار را تحميل مرگ تدريجي برميليون ها خانواده کارگري مي دانيم ومصرانه خواهان افزايش فوري حداقل دستمزدها براساس اعلام نظرخود کارگران ازطريق نمايندگان واقعي و تشکل هاي مستقل کارگري هستيم .
۳-برپايي تشکل هاي مستقل کارگري ، اعتصاب ، اعتراض ، تجمع و آزادي بيان حق مسلم ماست و اين خواسته ها بايد بدون قيد و شرط به عنوان حقوق خدشه ناپذير اجتماعي کارگران به رسميت شناخته شوند .
۴-دستمزدهاي معوقه کارگران بايد فورا” و بي هيچ عذر و بهانه اي پرداخت شود و عدم پرداخت آن بايستي به مثابه يک جرم قابل تعقيب قضائي تلقي گردد و خسارت ناشي از آن به کارگران پرداخت گردد.
۵-اخراج و بيکار سازي کارگران به هر بهانه اي بايد متوقف گردد و تمامي کساني که بيکار شده اند و يا به سن اشتغال رسيده و آماده به کار هستند بايد تا زمان اشتغال به کار از بيمه بيکاري متناسب با يک زندگي انساني برخوردار شوند .
۶-ما خواهان برابري حقوق زنان و مردان در تمامي شئونات زندگي اجتماعي و اقتصادي و محو کليه قوانين تبعيض آميز عليه آنان هستيم .
۷- ما خواهان برخورداري تمامي بازنشستگان از يک زندگي مرفه و بدون دغدغه اقتصادي هستيم و هرگونه تبعيض در پرداخت مستمري بازنشستگان را قويا” محکوم مي کنيم .
۸-ما ضمن اعلام حمايت قاطعانه از مطالبات معلمان به عنوان کارگران فکري ، پرستاران و ساير اقشار زحمتکش جامعه ، خود را متحد آنها مي دانيم و خواهان تحقق فوري مطالبات آنان و لغو حکم اعدام فرزاد کمانگر هستيم .
۹- از آنجا که کارگران فصلي و ساختمان به طور کامل از هرگونه قوانين تامين اجتماعي محروم هستند ، ما از اعتراضات اين بخش از طبقه کارگر براي رسيدن به حقوق انساني آنها دفاع مي کنيم .
۱۰-سيستم سرمايه داري عامل کار کودکان است و تمامي کودکان بايد جداي از موقعيت اقتصادي و اجتماعي والدين ، نوع جنسيت و وابستگي هاي ملي و نژادي و مذهبي از امکانات آموزشي ، رفاهي و بهداشتي يکساني برخوردار شوند.
۱۱-ما خواهان آزادي کليه کارگران زنداني از جمله منصور اسالو و ابراهيم مددي و لغو کليه احکام صادره و توقف پيگرد هاي قضايي و امنيتي عليه فعالين کارگري هستيم .
۱۲- ما بدينوسيله پشتيباني خود را از تمامي جنبش هاي آزادي خواهانه و برابري طلب همچون جنبش دانشجويي و جنبش زنان اعلام مي داريم و دستگيري ، محاکمه و به زندان افکندن فعالين اين جنبش ها را قويا” محکوم مي کنيم .
۱۳-ما بخشي از طبقه کارگر جهاني هستيم و اخراج و تحميل بي حقوقي مضاعف بر کارگران مهاجر افغاني و ساير مليت ها را به هر بهانه اي محکوم مي کنيم .
۱۴-ما ضمن قدرداني از تمامي حمايت هاي بين المللي از مبارزات کارگران در ايران و حمايت قاطعانه از اعتراضات و خواسته هاي کارگران در سراسر جهان خود را متحد آنان مي دانيم و بيش از هر زمان ديگري بر همبستگي بين المللي طبقه کارگر براي رهايي از مشقات نظام سرمايه داري تاکيد مي کنيم .
۱۵- اول ماه مه بايد تعطيل رسمي اعلام گردد و در تقويم رسمي کشور گنجانده شود و هر گونه ممنوعيت و محدوديت برگزاري مراسم اين روز ملغي گردد .
زنده باد اول ماه مه
زنده باد همبستگي بين المللي طبقه کارگر
۱ مه ۲۰۰۹
۱۱ارديبهشت۱۳۸۸
کميته برگزاري مراسم روز جهاني کارگر
سنديکاي کارگران شرکت واحد اتوبوسراني تهران و حومه
سنديکاي کارگران نيشکر هفت تپه
اتحاديه آزاد کارگران ايران
هيئت بازگشايي سنديکاي کارگران نقاش و تزئينات ساختمان
کانون مدافعان حقوق کارگر
شوراي همکاري تشکل ها و فعالين کارگري:
- کميته پيگيري ايجاد تشکل هاي کارگري
- کميته هماهنگي براي کمک به ايجاد تشکل هاي کارگري
- شوراي زنان
- جمعي از فعالين کارگري