برخی سنديکای اتوبوسرانی تهران را تنها تشکل صنفی مستقل باقی مانده در ايران می دانند
يکی از فعالان سنديکای اتوبوسرانی تهران به بی بی سی گفته است اعضای اين تشکل صنفی تا آزادی کليه بازداشت شدگان حاضر به مذاکره با مسوولين نيستند.
حسن محمدی، از فعالان سنديکای اتوبوسرانی تهران، ضمن اعلام خبر بازداشت شمار زيادی از اعضای اين سنديکا، گفته است که مامورين امنيتی با خشونت و با ايجاد 'فضای رعب و وحشت'، تعدادی از راننده های شرکت واحد را مجبور به بازگشت به کار کرده اند.
گفتگو با حسن محمدی، از فعالان سنديکای اتوبوسرانی تهران، برنامه جام جهان نما
سنديکای کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در اعتراض به آزاد نشدن رييس خود، منصور اسانلو، از اعضا خواسته بود شنبه ۲۸ ژانويه دست به اعتصاب بزنند.
به گفته برخی از منابع، نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی از شامگاه جمعه اقدام به بازداشت شماری از اعتصاب کنندگان بالقوه کرده بودند که در ميان آنها چندين زن نيز به چشم می خورده است.
آقای محمدی گفته است تا زمان انجام مصاحبه (يکشنبه شب) دو دسته ده نفری از بازداشت شدگان، از جمله تعدادی از خانم ها، آزاد شده اند.
اعضای سنديکای اتوبوسرانی از عملکرد آقای قاليباف، شهردار تهران، در مورد مشکلات رانندگان راضی نيستند
انتقاد از شهرداری
اين فعال سنديکای اتوبوسرانی همچنين از عملکرد شهرداری و محمدباقر قاليباف، شهردار تهران، ابراز نارضايتی کرده و گفته است وعده های آقای قاليباف در زمان نامزدی ايشان برای انتخابات رياست جمهوری در مورد فعاليت های کارگری، با عملکرد اخير مسوولان شهرداری همخوانی ندارد.
آقای محمدی مسوولان را به 'بازی دادن' کارگران و اعضای سنديکا متهم کرده و دوباره درخواست آزادی همه بازداشت شدگان را مطرح کرده است.
در همين حال مقام های جمهوری اسلامی می گويند در حال بررسی و رسيدگی به خواسته های معيشتی کارگران هستند ولی با آميخته شدن مطالبات صنفی با انگيزه های سياسی برخورد می کنند.
آقای قاليباف، شهردار تهران، نيز ضمن اعلام پيگيری مشکلات رانندگان شرکت واحد، از معترضين خواسته است 'عجول' نباشند.
سرنوشت منصور اسانلو
سازمان عفو بين الملل در اوايل ژانويه با صدور بيانيه ای خواستار آزادی کليه کارکنان بازداشت شده شرکت واحد تهران شده بود
به گقته آقای محمدی کارگران همچنين در نامه ای دسته جمعی خواستار آزادی منصور اسانلو، رييس سنديکای اتوبوسرانی، شده اند که بيش از يک ماه پيش به همراه تعداد ديگری از اعتصاب کنندگان دستگير شده بود و کماکان در زندان به سر می برد.
پيش از اين سازمان عفو بين الملل اعلام کرده بود که آقای اسانلو از بيماری چشم رنج می برد و بايد به امکانات درمانی دسترسی داشته باشد.
گزارش عفو بين الملل با بيان اينکه آقای اسانلو همچنان در زندان اوين به سر می برد، ادعا کرده مقام های زندان اجازه ديدار وی را با وکيل مدافعش نداده اند.
آقای محمدی درخواست آزادی رييس سنديکای اتوبوسرانی را تکرار کرده و گفته است تنها جرم آقای اسانلو 'آموزش قانون اساسی جمهوری اسلامی' و آگاه کردن کارگران از حقوقی بوده که در قانون برايشان در نظر گرفته شده است.
سنديکای اتوبوسرانی در سال ۱۹۶۸ تاسيس شده ولی فعاليت های آن بعد از انقلاب اسلامی تعطيل شده بود تا اين که در سال ۲۰۰۵ بازگشايی شد.