روسيه و چين از جمله كشورهايي هستند كه در برقراري و ادامه مناسبات خود با كشورهاي جهان و از جمله ايران در مرحله نخست مصالح و منافع خود را در نظر ميگيرند بنابراين نبايد انتظار ديگري از اين كشورها داشت.
ایلنا: يك استاد دانشگاه گفت:با وجود موافقت چين براي تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران،پكن نقش تعديل كنندهاي در تصويب قطعنامه چهارم خواهد داشت.
هرميداس باوند در گفتوگو با خبرنگار ايلنا،در رابطه با موافقت چين با اعضاي ديگر گروه 1+5 براي اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران اظهار داشت:پكن به جهت مراودات و مناسبات اقتصادي فراواني كه با واشنگتن دارد در برابر خواست كشورهاي غربي قرار نميگيرد و اظهارات مقامات چيني در عدم موافقت با تحريمهاي ايران نيز تنها براي بازار گرمي بيشتر بود.
وي افزود: رييس جمهور آمريكا در سال گذشته تلاشي براي مذاكره بي قيد و شرط با ايران انجام داد اما به دليل عدم نتيجهگيري از اين تلاشها از سوي اعضاي كنگره و لابي يهودي اين كشور تحت فشار شديدي قرار گرفت تا بحث تحريم ها را با ديگر اعضاي گروه 5+1 پيگيري كند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد:زماني كه آمريكا بحث اجماع جهاني براي تحريمهاي ايران را در دستور كار خود قرار داد از ميان اعضاي گروه 1+5 تنها چين بود كه در برابر اين خواست كاخ سفيد مخالفت كرد كه به نظر ميرسد در دور جديد مذاكرات مقامات آمريكايي مسوولان پكن نيز با آنها همصدا شدهاند.
وي متذكر شد:چينيها گمان ميكردند كه بايد با روشهاي ديپلماتيك به حل و فصل مناقشات پرونده هستهاي ايران پرداخت اما با گذشت زمان از موضع خود كوتاه آمدند.
به گفته باوند با وجود افزايش سفرهاي مقامات تهران به كشورهاي عضو دائم و غير دائم شوراي امنيت سازمان ملل هيچ كشوري منافع ملي خود را به منظور رسيدگي به خواست ايران ناديده نخواهد گرفت.
وي تاكيد كرد:روسيه و چين از جمله كشورهايي هستند كه در برقراري و ادامه مناسبات خود با كشورهاي جهان و از جمله ايران در مرحله نخست مصالح و منافع خود را در نظر ميگيرند بنابراين نبايد انتظار ديگري از اين كشورها داشت.