Part two Israel - بخش دوم: وقایع مهمی که در سرزمین فلسطین رخ داد و منجر به تشکیل کشور اسرائیل گردید:
از سال 1882 مهاجران یهودی، بسوی سرزمین فلسطین روی آورده و در آنجا ساکن شدند. بیشتر مهاجران از کشورهایی چون روسیه ،فنلاند، آلمان، انگلیس، فرانسه،اسپانیا، پرتقال و کشورهای اروپای شرقی بودند. تنها پس از تشکیل کشور اسرائیل در سال 1948 بود که از کشورهای مسلمان و خاصه خاور میانه مهاجران یهودی به اسرائیل روانه شدند.
2- مهاجران نوبت اول و دوم یهودیان را اورتودکس ها (بمعنی فریور و یا معتقدین به اصول کامل دین یهود) تشکیل می دادند.
3- در سال 1860 یهودیان ساکن اورشلیم اولین شهرک خود را در کنار دیوار اورشلیم بنا نمودند.
4 - تئودر هرتزل در سال 1897 اولین کنگره صیهونیست ها را در شهر بازل در کشور سویس برپا ساخت و سازمان صیهونیستی را ایجاد نمود.
5- در سال 1909 سنگ بنای اولین شهر مدرن یهودی نشین بنام تل آویو بوسیله یهودیان در فلسطین گذارده شد.
در سال 1917، پس از انحلال امپراتوری 400 ساله عثمانی و پیروزی انگلیسی ها در جنگ جهانی اول؛ وزیر خارجه انگلیس لورد بالفور به دنیا اعلام کرد که با ایجاد کشور جدیدی توسط یهودیان در منطقه فلسطین موافقت دارد.
در سال 1920 دو سازمان کارگری یهودی و سازمان دفاع از حقوق یهودیان پایه گذاری گردید. وظیفه این دو سازمان رسیدگی به وضع یهودیان مهاجر در سرزمین فلسطین بود.
در سال 1922 کشور انگلیس بدون هیچ سابقه قبلی موافقت خود را در مورد تشکیل کشور تحت الحمایه ای بنام " ماوراء اردن" اعلام و سه چهارم ازسرزمین فلسطین را در اختیار فردی از اهالی حجاز در شبه جزیره عربستان بنام عبدالله قرار داد . این شخص خود را بنام امیر عبدالله پادشاه ماوراء اردن به جهانیان معرفی کرد. ضمناً دولت انگلیس قول داد که یک چهارم باقیمانده سرزمین فلسطین را برای تشکیل کشورشان در اختیار یهودیان قرار دهد.
در سال 1924 یهودیان اولین انستیتو تکنولوژی را در شهر حیفا تاسیس نمودند.
10- در سال 1925 ، دانشگاه هیبرون شعبه دانشگاه اورشلیم، شروع به کار نمود.
11- در سال 1929 ، جنگ طلبان عرب که از توسعه روز افزون یهودیان در فلسطین نگران شده بودند، یهودیان ساکن هیبرون را قتل عام کردند.
12- در سال 1931 یهودیان برای دفاع از خود سازمان زیرزمینی و تروریستی اتزل را بوجود آوردند.
13- در بین سالهای 1936- 1939 ، مبارزات گوناگونی علیه ورود مهاجران فراوان یهودی به سرزمین فلسطین توسط ستیزه گران عرب صورت گرفت. به این علت انگلیسی ها با صدور دستوری بنام " نامه سفید" یا (White paper) ورود تعداد مهاجران یهودی را به فلسطین برای مدت پنجسال محدود به 15 هزار نفر در هر سال نمودند. پس از انقضای 5 سال اولیه، ورود مهاجران یهودی را منوط به موافقت مقامات عرب فلسطینی کردند.
14- در سال 1944 ، اولین تیپ نظامیان یهودی زیر نظر ارتش انگلیس در فلسطین تشکیل شد. در حقیقت یهودیان به نام شرکت در جنگ جهانی دوم و مبارزه علیه نازی ها از انگلیسی ها خواستند آنها را مجهز به سلاح کرده و آموزش نظامی به آنها داده شود. به این طریق ارتش آینده یهودیان به هزینه انگلیسی ها پایه گذاری گردید.
در سال 1947 ، انگلیس پرونده مربوط به یهودیان ساکن فلسطین را در اختیار سازمان ملل تازه تاسیس شده قرار داد، تا نسبت به آینده یهودیان تصمیم بگیرد.
سازمان ملل طی تصویبنامه شماره جی ای 181 پیشنهاد تشکیل کشور اسرائیل و کشور فلسطین را مورد تائید قرار داد. در آن هنگام کمتر از نیمی از سرزمین فلسطین متعلق به فلسطینی ها باجمعیتی بالغ بر یک میلیون و دویست هزار، و کمتر از نیم دیگرش دولتی و فقط هشت در صد از زمینها بوسیله یهودیان خریداری شده بود.
سازمان ملل تصمیم داشت این سرزمین را به دو قسمت تقسیم کرده، هرکجا که اکثریت مردم را فلسطینی ها یا یهودیان تشکیل می دهند، آن مناطق را بر آن مبناء در اختیارشان بگذارند و دو کشور بدون مرزهای بسته باشند. و ضمناً در نظر گرفته شده بود که اورشلیم و حومه آن به صورت یک منطقه بین المللی و خارج از مالکیت هر دو کشور در آید.
مقامات یهودی تصمیم سازمان ملل را قبول کردند ؛ ولی کشورهای عربی که خود را قیم فلسطینی ها تصور کرده بودند زیر بار آن نرفتند و چون همیشه هر یک ساز خود را می زدند.
گروهی ازیهودیانی که در سطح جهان در مهاجرت بسر می بردند، در طول تاریخ آرزویشان مراجعت به سرزمین یهودا و تشکیل کشوری بنام اسرائیل بوده است. و این آرزو پس از شروع کشت و کشتاروزجر و شکنجه یهودیان توسط مسیحیان کاتولیک در کشورهای اروپایی منجر به مهاجرت یهودیان به تعداد بیشتری گردید.
گروهی ازیهودیان معتقدند که برابر آنچه در کتاب مقدسشان آمده است کشوری بنام اسرائیل میبایستی در سرزمین زیون و یا Zion و یا سرزمین موعود بوجود میامد.
تاسیس سازمان صیهونیستی
تئودور هرتزل رویا گراو تئوریسین یهودی در سال 1896 نوشته خود را در باره کشور رویایی یهودیان تحت عنوان (Der Judenstate ) برشته تحریر درآورد.او سازمان سیاسی صیهونیستی را پایه گذاری نمود.
صیهونیسم عبارت است از یک جنبش ظاهراًملی یهودیان برای تجدید تولد کشوری در سرزمینی که معتقدند دین یهود از آنجا سرچشمه گرفته ، و وادار نمودن یهودیان به ترک کشورهایی که در طول تاریخ در آن ها سکونت نموده، و مهاجرت به سرزمین زیون یا اسرائیل.
سرزمین زیون اصطلاحی است که در کتاب مقدسشان به آن اشاره شده است. زیون نام تپه ای است که پرستشگاه یهودیان در روی آن ساخته شده است. وکلمه زیونیسم و یا صیهونیسم از آن اقتباس شده است.
از همان اوایلی که سازمان صیهونیسم فعالیت خود را شروع نمود، گروهی دیگر از یهودیان که خود را abbinical leadersR وعنوان سازمانشان را(True Torah Jews ) می نامند، مخالفت خود را با ادعا ها، نظرات و افکار تئودور هرتزل اعلام کرده و می کنند.آنها می گویند که مخالفت با زیونیسم به این معنی نیست که ما با سامی گرائی مخالفیم.
( Anti-Zionism is not anti-Semitism) آنها می گویند در هیچیک از کتابهای دینی یهودیان ذکری از ایجاد دوباره کشور اسرائیل نشده است. ضمناً اظهار کرده اند که تعداد زیادی از یهودیان اطلاع درست و کاملی ازاصول واقعی زیونیسم و اختلافش با متون ذکر شده درتورات ندارند. اصول ذکر شده در نوشته هرتزل نه تنها باعث نجات و توسعه و رونق دین یهودی نیست بلکه باعث شده است که تنفر مردم جهان نسبت به یهودیان بیشتر و بیشتر گردد. به این علت هدف گروه ما رهبران راستین دین یهود، این بوده است که با بیان حقیقت در مورد اصول دین یهود میزان تنفر مردم جهان را تا حد ممکن تقلیل بدهیم. ضمناً آرزوی ما این است که اکثریت یهودیانی که کورکورانه بخاطز مغز شوئی های زیونیسم در دام افتاده اند،از خواب غفلت بیدار شده و بخود آیند.
ستیزه گرائی نسبت به یهودیان
در سالهای اخیر میزان تنفرمردم جهان نسبت به یهودیان شدت یافته است. بعنوان نمونه بچند مورد اشاره می شود:
در ترکیه دو فرد با بستن بمب به دور کمر خود در دو کنیسه باعث مرگ 25 یهودی و زخمی شدن صد ها نفر شدند.
در فرانسه پس از سوزاندن یک مدرسه متعلق به یهودیان ، به یهودیان آن کشور اطلاع داده شد که مواظب جان خود باشند.
در انگلیس، رادیو بی بی سی اعلام نمود که با آماری که سازمان اتحادیه اروپا تهیه کرده است، مردم این کشورها، کشوراسرائیل را بگونه بزرگترین خطر برای ادامه صلح در جهان می دانند.
در نوامبر 2003 رهبر صیهونیست ها ، آریل شارون نخست وزیر اسرائیل در ایتالیا خطاب به یهودیان اعلام نمود برای رهائی از تنفر مردم اروپا نسبت به یهودیان، بهترین راه خروج از محل سکونت فعلی خود و استقرار در کشور اسرائیل است. بر این مبنا دیده میشود که در حقیقت ایدئولوژی صیهونیست ها بر پایه اصل ایجاد تنفربیشتر نسبت به یهودیان و انتقال همه یهودیان جهان به اسرائیل استوارشده است!
کارهای خلاف اسرائیل نسبت به فلسطینی ها
حماس یک حزب سیاسی است
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در مصاحبه ای با هفته نامه " نیوزویک " اعلام کرد: حماس یک حزب سیاسی است. اردوغان در ادامه با دفاع از مشروعیت سیاسی حاکمیت حماس در فلسطین و با انتقاد از جامعه جهانی به دلیل به رسمیت نشناختن این گروه فلسطینی گفت:
"متاسفانه جامعه جهانی با زیر سئوال بردن مشروعیت حماس در اداره سرزمین های فلسطینی به انتخاب و تمایل سیاسی مردم فلسطین احترام نگذاشت".
اردوغان در ادامه با تکرار تشبیه خود درباره اینکه " فلسطین امروز یک زندان بدون سقف است " و با اشاره به تلاش هایش در ایجاد زمینه گفتگو بین سوریه و اسراییل از ایده شرکت دادن حماس در مذاکرات صلح بین سوریه و اسراییل دفاع کرد.
اردوغان در ادامه با رد ادعاهای برخی منابع صهیونیستی درباره گرایشات ضد یهودی خود گفت:" من به هیچ وجه گرایشات ضد یهود ندارم و یهود ستیزی را یک جنایت علیه بشریت می دانم ...من فقط به عملکرد و رفتار دولت کنونی اسراییل انتقاد دارم... ما هر چه اخیرا در انتقاد از اسراییل گفته ایم به دولت کنونی اسراییل بر می گردد نه به یهودی ها ".
کسی نمی تواند به کمک ما بیاید، مگر ما چه کرده ایم"
عزالدین ابوالعیش دکتر زنان است که در بیمارستان های اسرائیل قبل از اینکه غزه به حالت محاصره درآید مشغول بکار بود. او چندین مصاحبه نیز با کانال ١٠ تلویزیون اسرائیل به عمل آورده بود. گزارشگر کانال ١٠ تلویزیون اسرائیل، شلومی الدار، ترتیب یک مصاحبه را با ابوالعیش برای جمعه شب داده بود که طی آن به بینندگانش اجازه داد که صدای وی را از طریق تلفن موبایل بشنوند. دکتر عزالدین می گفت: "خدای من، دخترانم، شلومی! کسی نمی تواند به کمک ما بیاید..."
"دختران من در حالیکه در خانه نشسته بودند، صحبت می کردند و برای آینده شان نقشه می کشیدند، ناگهان هدف بمبهای اسرائیلی قرار گرفتند. او در حالیکه صدایش از فرط احساسات می لرزید گفت، من می خواهم بدانم چرا اینها کشته شده اند؟ چه کسی به آنها دستور داده؟"
سخنگوی ارتش اسرائیل گفت: علت گشودن آتش بر روی خانه ابوالعیش این بوده که یک تک تیرانداز از آن محل بر روی سربازان اسرائیلی آتش گشوده بود.
ابوالعیش در پاسخ این اظهارات گفت: "آنچه که از خانه آتش می شد عشق بود، در آغوش کشیدن و ابراز صلح و نه هیچ چیز دیگر."
اتهام نقض قوانین جنگی غزه جدی تر شد
سوزان رايس سفير جديد ايالات متحده امريکا در سازمان ملل متحد گفت اسرائيل بايد درباره اتهامات وارده به ارتش خود در خصوص زير پا گذاشتن قوانين بين المللي در جنگ سه هفته اي اخيرش عليه مبارزان جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) در نوار غزه فلسطين تحقيق کند. رايس که پنجشنبه گذشته در اولين نطق خود در شوراي امنيت سازمان ملل متحد سخن مي گفت، افزود؛ «انتظار داريم اسرائيل به تعهدات بين المللي خود براي اجراي تحقيق پايبند باشد و از جامعه جهاني مي خواهيم در برابر سياسي شدن اين ماموريت مهم ايستادگي کند.»
رجب طيب اردوغان
"شما مردم را ميكشيد"
نخست وزير تركيه پس از انتقاد شديد از پرز به دليل حمله به غزه، با صورت
برافروخته از خشم، نشست اقتصادي جهان در داووس سوئيس را ترك كرد.
اردوغان گفت: آقاي پرز، شما از من مسنتر هستيد. صداي شما خيلي بلند است. شما مردم را ميكشيد. من كودكاني را به ياد ميآورم كه در سواحل غزه كشته ميشوند. من نخست وزير پيشين را به ياد ميآورم كه ميگفت از اين كه با تانك وارد فلسطين ميشوند خيلي خوشحالند.
اما هنگامي كه از وي خواسته شد به سخنان آتشين خود پايان دهد، وي صحنه را در حضور بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد، عمرو موسي، دبير كل اتحاديه عرب و پرز ترك كرد.
وي افزود: وقتي زمان كشتن ميرسد، شما اين كار را خيلي خوب بلد هستيد. خبرگزاري آسوشيتدپرس در ادامه به نقل از اردوغان گزارش داد: من ديگر به داووس نخواهم آمد.
همسر اردوغان نيز كه ناراحت شده بود، به خبرنگاران گفت: تمام سخنان پرز دروغ بود و غير قابل پذيرش.
اما اردوغان به هنگام ورود به فرودگاه استانبول مورد استقبال گرم و پرشور بيش از پنج هزار ترك قرار گرفت كه پرچمهاي تركيه و فلسطين دردست داشتند. اين افراد در بيرون از فرودگاه، پارچههايي در دست داشتند كه نوشتههاي آنها از تشويق و تحسين اقدام وي در دفاع از فلسطينيان حكايت داشت. بر روي يكي از اين پارچهها نوشته شده بود "فاتح داووس".
نخست وزير تركيه در اظهارنظري كوتاه در فرودگاه عنوان کرد كه به وي توهين شده است. وي اضافه كرد كه پرز پيش از ترك داووس با وي تماس گرفته و ابراز تاسف كرده است. اردوغان گفت: وظيفه من حمايت از غرور مردم تركيه است.