در پی انتشار خبر تصمیم بحرین برای ایجاد «اتحاد سیاسی» با عربستان سعودی، ۱۹۰ نماینده مجلس ایران در بیانیهای با محکومکردن آن، این اقدام را «نابخردانه» دانستهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر اطلاعرسانی بحرین روز یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت گفت ایجاد این اتحاد سیاسی «میان دو یا سه کشور» در جلسه سران شورای همکاری خلیج فارس بررسی میشود.
سمیره رجب افزوده کشورها در صورت ایجاد این اتحاد که در زمینه روابط خارجی، امنیتی، نظامی و اقتصادی است، حاکمیت ملی خود را از دست نمیدهند و هرکدام به طور جداگانه عضو سازمان ملل متحد باقی خواهند ماند.
بحرین یکی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است که از ماه مارس سال گذشته میلادی با اعتراضهای گروههای شیعهمذهب مخالفان حکومتاش مواجه شده و آنها را با حمایت عربستان سعودی سرکوب کرده است.
این کشور که اکثریت جمعیت آن شیعه هستند، ایران را به مداخله در این ناآرامیهای و حمایت از تظاهرات معترضان شیعه بحرینی علیه حاکمیت سنی مذهب منامه متهم کرده و در مقابل ایران نیز این اتهام را رد کرده است.
اکنون نمایندگان مجلس ایران با تاکید بر اینکه با زور و فشار سیاسی نمیتوان ملتها را آرام کرد گفتهاند که از مردم بحرین، همهجانبه حمایت میکنند تا استقلال و تمامیت ارضی آن حفظ شود.
به گفته این ۱۹۰ نماینده مجلس، با این اقدام «نابخردانه»، بدون تردید بحران بحرین به عربستان منتقل خواهد شد و منطقه خاورمیانه به سوی ناآرامی بیشتر خواهد رفت.
نماینده زاهدان: بحرين حق ايران است نه عربستان
در همین حال، حسين شهرياری، نماینده زاهدان در تذکری در صحن علنی مجلس، با اشاره به اینکه بحرین تا سال ۱۳۴۰ استان چهاردم ایران بوده است، گفت: «اگر قرار است اتفاقی در بحرين بيفتد، بحرين حق جمهوری اسلامی ايران است نه عربستان.»
او تاکید کرد که درصورت واگذاری این کشور، بحرین باید به ایران واگذار شود. او از مقامات ایرات خواست که در اين زمينه پيگيری كرده و اقدام جدی را داشته باشند.
در پاسخ به این تذکر، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران تاکید کرد: بحرين لقمهای نيست كه به سادگی از حلقوم كسی فارغ شود، در واقع اين اقدام نوعي بحرانسازی در منطقه است.
در واکنش به این خبر، معترضان بحرینی لاستیکها را در چند خیابان آتش زدند و با نیروهای پلیس درگیر شدند درحالی که خواستار آزادی رهبران مخالفان بودند.
از طرف دیگر، رویترز نوشته است که بررسی این تصمیم در راستای اتحاد بیشتر شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با نفوذ ایران و حضور القاعده در منطقه است.
با وجود این، وزیر اطلاعرسانی بحرین گفته است که برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس هنوز درباره تشکیل این اتحادیه ابهامهایی دارند.
از جمله حکومت عربستان سعودی، نگران است که اعتراضهای بحرین، به مناطق شرقی عربستان که منطقهای شیعهنشین است و چاههای اصلی نفت آنجا قرار دارد، کشیده شود.
به گفته «جاسم حسین» یک از اعضای ارشد گروه بحرینی مخالف حکومت به نام «وفاق»، هدف عربستان سعودی برای دخالت در امور این بحرین، حذف شیعیان از این کشور است.
شورای همکاری خلیج فارس متشکل از عربستان، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عمان و بحرین است در سالهای پس از انقلاب ایران تشکیل شد.
این شورا تا کنون چند بار ایران را به «دخالت در امور داخلی» کشورهای عضو این شورا متهم کرد و از دولت جمهوری اسلامی خواسته تا به این دخالت پایان دهد.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
تأیید رسمی الحاق بحرین به عربستان
دوشنبه 25 اردیبهشت ماه سال 1391 ساعت 4:43 PM
سرانجام پس از چندین ماه زمینه سازی آل سعود و آل خلیفه برای مشروعیت بخشیدن به اشغال بحرین، یک مسئول بحرینی تأکید کرد که این کشور با طرح شاه سعودی برای الحاق به عربستان موافقت کرده است.
به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، در آستانه برگزاری نشست اعضای شورای همکاری در ریاض، وزیر اطلاع رسانی بحرین اعلام کرد، اتحادیه دوجانبه مورد توافق این کشور با عربستان سعودی، در 4 محور خواهد بود.
"سمیره رجب" گفت: بحرین موافقت کرده است که با عربستان سعودی در چهار محور "امنیت"، "دفاع"، "اقتصاد"، و امور خارجی" خواهد بود.
سمیره رجب اذعان کرد: کشورهای کوچک امروزه نمی توانند به بقا ادامه دهند، و امیدواریم بقیه کشورهای عربی منطقه به این اتحادیه بپیوندند.
"انور عشقی" رییس مرکز مطالعات راهبردی در جده با اشاره به اینکه قرار است در نشست اعضای شورای همکاری در ریاض (امروز دوشنبه) موضوع الحاق بحرین به عربستان تحت عنوان تشکیل اتحادیه بررسی شود، گفت: موضوع تشکیل "اتحادیه" محور اصلی گفت و گو های مشورتی 6 کشور (عربستان، امارات، کویت، عمان، قطر و بحرین) است که هفته آینده با حضور سران کشورهای عضو شورای همکاری در ریاض برگزار می شود.
انور عشقی خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که این اتحادیه به ضرر کشورهای کوچک باشد.
"عبدالخالق عبدالله" استاد علوم سیاسی دانشگاه امارات با پیش بینی اعلام تشکیل اتحادیه بین دو کشور تأکید کرد که همه کشورهای عضو شورای همکاری تمایل به ورود به این اتحادیه را ندارند.
پس از آغاز خیزش مسالمت آمیز مردم بحرین در فوریه 2011، رژیم ال سعود که موجودیت آل خلیفه را در منطقه در خطر می دید، نیروهای خود را تحت عنوان توافقنامه نیروهای "سپر جزیره" برای کمک به سرکوب مردم این کشور به بحرین اعزام کرد.
سرکوب شدید مردم به دست نیروهای آل خلیفه و آل سعود موجب شد سران این دو خاندان برای توجیه علت حضور این نیروهای اشغالگر سعودی در بحرین، و جلوگیری از گسترش اعتراضها به عربستان، به فکر الحاق بحرین به عربستان بیفتند.
"عبدالله بن عبدالعزیز" شاه سعودی در نشست اخیر شورای همکاری در ریاض در نوزدهم دسامبر سال گذشته، از کشورهای عضو دعوت کرد با عبور از مرحله همکاری، وارد مرحله اتحاد در چارچوب یک سرزمین واحد شوند.
"سعود الفیصل" وزیر خارجه سعودی نیز دو هفته قبل در همایش جوانان عرب منطقه تأکید کرد، هماهنگی و همکاری کشورهای شورای همکاری کافی نیست .. و کشورهای عضو شورای همکاری، به تشکیل یک اتحادیه قابل قبول روی آورند.