قصه تغییرات کابینه دولت محمود احمدی نژاد در این روزها بر خلاف تغییرات گذشته که به دلیل سلایق شخصی و اختلافات صورت میگرفت به جای حساس و تعیین کننده ای رسیده است و آن انتخاب وزیر کشور می باشد چراکه با توجه به نزدیک شدن به انتخابات دهم ریاست جمهوری وزارت کشور با کلیه زیر مجموعه اش بعنوان مجری و برگزار کننده آن نقش مهم و تعیین کننده ای دارد .
با توجه به اینکه تقریبا تمامی انتخابات برگزار شده در این سه دهه دارای شبهات اساسی می باشد و هر یک در نوع خود با اعتراضات و شکایات مختلف و حتی رد صلاحیتهای حساب شده روبرو بوده و در نهایت شمارش و اعلام آرا در انتخابات تنها توسط دو مرجع کاملا انتصابی از طرف حاکمان صورت میگیرد پرداختن به آن نیاز به اسناد و مدارک مستند دارد که با توجه به اینکه دو مرجع ذکر شده تنها به اعلام آمار بدون حضور گروههای بی طرف اقدام می نمایند آمار و اسناد صحیحی از آن وجود ندارد با این حال جهت کوتاه نمودن مطلب تنها به عملکرد آخرین وزیر کشور و وزیر معرفی شده خواهیم پرداخت .
مصطفی پور محمدی وزیر کشور سابق جمهوری اسلامی ایران در دورهٔ ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بود. او در سال ۱۳۳۸ در قم زاده شد. وی مقدمات و سطح عالی (فقه، اصول و فلسفه) را در قم، خارج فقه و اصول را در مشهد، قم و تهران به پایان رساند. پورمحمدی در سطح چهار فقه و حقوق اسلامی (معادل دکترا) در حوزهٔ علمیه تحصیل کرده است.. وی مقالاتی پیرامون حق، مبانی نظری حکومت دینی، نظارت، ارتداد و سیاست خارجی نگاشته است.
وی در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ از سوی محمود احمدینژاد رئیس جمهور وقت ایران برای تصدی وزارت کشور به مجلس معرفی و در ارديبهشت ۱۳۸۷ از اين مقام برکنار شد.
مسؤلیتها
دادستان انقلاب اسلامی خوزستان، بندرعباس، کرمانشاه و مشهد از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۵
دادستان انقلاب نظامی در مناطق غرب کشور در سال ۱۳۶۵
رئیس اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۸
مشاور ریاست دفتر و مدیرگروه «سیاسی – اجتماعی» دفتر رهبری از سال ۱۳۸۱ تا کنون
معاون و جانشین وزیر اطلاعات از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۸
عضو هیأت مدیره جامعه الزهرا قم از سال ۱۳۶۶ تا کنون
عضو و رئیس هیأت امناء مرکز اسناد انقلاب اسلامی از سال ۱۳۷۵ تا کنون
عضو هیأت مؤسس حوزه علمیه مسجد سلیمان
استاد دانشگاه امام صادق از سال ۱۳۷۹ تاکنون
وزیر کشور در دولت احمدی نژاد( پس از دو سال و نیم کنار گذاشته شد )
ریاست سازمان باززسی کل کشور به حکم شاهرودی رییس قوه قضائیه.
سابقه مصطفی پورمحمدی در نقض حقوق بشر، شامل نقش وی در اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ و قتلهای زنجیرهای نویسندگان و ناراضیان ایرانی در سال ۱۹۹۸ میلادی در سراسر ایران می شود.
وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا نام وی را در میان «فهرست ناقضان اصلی حقوق بشر» قرار داده است . در سفر سال ۱۳۸۵ محمود احمدی نژاد به نیویورک جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دولت آمریکا از دادن ویزا جهت ورود وی به خاک آمریکا به دلیل آنچه «سابقه کشتار و سرکوب ملت ایران» میخواند، امتناع کرد در نتیجه وی از ورود به ایالات متحده آمریکا به همراه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران بازماند.
برخی معتقدند برکناری آقای پورمحمدی با این همه خدمت و سابقه درخشان برای حکومت ، میتواند به این دلیل باشد که وی در انتخابات مجلس هشتم آمار نسبتا درستی در اولین گزارش وزارت کشور اعلام نمود که با دستور رهبر جمهوری اسلامی در اعلام مشارکت 60 درصدی مردم در انتخابات مغایرت داشت .وی با اعلام این آمار مهر تایید بر بحران مشارکت مردم در کشور نهاد که این موضوع هر کشور مستبدی را که در جهان اقبال ندارد را متزلزل تر می نماید وی با این حرکت مورد غضب رهبران جمهوری اسلامی قرار گرفت و وزارت خانه کلیدی دولت را ترک نمود.
علی کردان
علي کردان اول آبان 1337 هجري شمسي در يکي از روستاهاي توابع شهرستان ساري در خانواده اي متدين و کشاورز متولد شد. وي دوران تحصيلات ابتدايي را در همان روستا سپري کرد و پس از آن به شهرستان ساري رفت و دوره هاي تحصيلي را تا مقطع ديپلم با موفقيت پشت سر گذاشت.
و پس از انقلاب دکترای حقوق را کسب نمود
مهمترين مسئوليت هاي پس از انقلاب اسلامي
- پاسدار کميته انقلاب اسلامي استان و از موسسين سپاه استان
- عضو شوراي فرماندهي سپاه استان مازندران
- مسئول اطلاعات و تحقيقات سپاه پاسداران مازندران
- داديار و جانشين دادستان ساري
- جانشين دادستان آمل در غائله ششم بهمن سال 60
- دادستان شهرهاي هشت پر، آستارا و خلخال به امر شهيد قدوسي
- فرماندار علي آباد کتول در استان گلستان
- فرماندار گنبد کاوس در واقعه غائله گنبد و معزول در وزارت آقاي محتشمي
- مسئوليت در ستاد اجرايي فرمان حضرت امام ره
- مسئوليت در نهاد رياست جمهوري دوران مقام معظم رهبري
- مسئوليت در شوراي عالي دفاع و پيگيري مسائل مربوط به جنگ در استان ها
- حضور در عمليات هاي متعدد در جبهه هاي جنگ در پس از بمباران سردشت (اولين گروه به اتفاق هيات حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان مسئول طرف ايران عازم شد و در تنظيم گزارش عليه عراق و سند ماندگار جمهوري اسلامي نقش موثري داشت)
- معاون اداري و مالي سازمان مسکن
- معاون و قائم مقام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
- قائم مقام سازمان ايرانگردي و جهانگردي
- معاون اداري و مالي سازمان صدا و سيما
- معاون امور مجلس و استان هاي صداو سيما
- معاون وزير کار و امور اجتماعي
- رييس سازمان آموزش فني و حرفه اي
- قائم مقام وزير نفت
سمت هاي جنبي و عضويت در مجامع و شوراها و کميته ها
- مجمع مشورتي حقوقي شوراي نگهبان
- عضو کميته حقوقي مجمع تشخيص مصلحت نظام
- عضو شوراي عالي آموزش و پرورش
- عضو هيات نظارت بر صدا و سيما
- عضو هيات تطبيق مصوبات مجلس با دولت در دوره ششم و هفتم
- رييس کميته کاهش تقاضاي مواد مخدر کشور
علی کردان وزیر پیشنهادی محمود احمدی نژاد از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی می باشد و با توجه به مقام ها ی ذکر شده در بالا که اغلب به پیشنهاد و یا انتصاب آقای خامنه ای بوده همیشه نقشی غربال گر در ارگانهای فوق داشته و کسانی که یا تاریخ مصرف آنان برای حاکمیت به پایان رسیده و یا به هر دلیلی حکومت تمایلی به ماندن آنان در آن ارگانها نداشته توسط ایشان حذف می شدند . بارزترین نمونه را میتوان در زمانی یافت که با حضور ایشان در صدا و سیمای جمهوری اسلامی موج بزرگی از تسویه ها صورت گرفت و باند آقای هاشمی به کلی از آنجا خارج شدند .
انتصاب علی کردان یا شخصی با این مشخصات کاملا قابل پیشبینی بود چراکه با وجود شرایط دشوار درون کشور و اعتراضات پراکنده مردم که عموما فریاد اعتراض حق طلبانه است با حضور چنین شخصی که به سابقه نظامی اش بیش از سایر سوابق می بالد در جهت سرکوب با استفاده از عوامل زیر مجموعه خود و همچنین نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری که وزارت کشور مجری آن است، فردی فرمان پذیر و بی رحم را نیاز دارد تا بتواند خواست رهبران نظام ، بی اندکی کم و کاست را اجرا نموده تا هم فضای سرکوب را تشدید نماید و هم بار دیگر انتصاباتی با نمایش انتخابات صورت دهد تا فرد مورد نظر و گزینه از پیش تعیین شده ریاست جمهوری در شرایطی مناسب به کاخ ریاست جمهوری وارد شود .