پنجاه و سومين سالگرد 16 آذر 1332 درحالي فرا مي رسد که جنبش دانشجويي ايران، پس از فراز و نشیب های بسيار، درآستانه يک تحول تاریخی مهم قرار گرفته است. دانشجويان ايران پس از سالها تجربه و آزمودن اقدامات گوناگون سیاسی، اينک فعالیتشان را درشرایطی ادامه می دهند که از طرفی تمامیت خواهان در دولت فعلی مستقر شده و از سوي ديگر، حاکمیت کشور را درگير بحرانهای خطرناک بينالمللي نموده است که می تواند نتایج بسیاروخیمی برای مردم ما به بارآورد . اين وضعیت و شرايط ، نگرانی هائی جدی برای آینده کشوروملت ما به وجود آورده است ، نگرانی ازادامه دستگیری اندیشمندان وفرزندان برومند کشورمان ، تشدید نقض حقوق بشر ، تشدید تضادهای اجتماعی ، گسترش فزاینده فقروبیعدالتی ، نگرانی ازتصادم بیجا با قدرتهای بیگانه وازدست رفتن استقلال و تماميت ارضي کشور. این دورنمای نگران کننده هر نيروي ملي و مترقی میهن دوست را ملزم ميسازد تا در گزينش راهبردهاي سیاسی - اجتماعی آينده، درایت و دقت بیشتري نشان دهد، زيرا در چنين اوضاع و احوالي هرگونه اشتباهي ميتواند فاجعه آفرين باشد. دراين ميان، تشكل هاي مختلف دانشجويي ايران نيز به نقد عملكرد گذشته خود پرداخته و با بررسي نقاط قوت و ضعف و تحليل فرصتها و تهديدهاي پيش روی، درتلاشند تا به راهبرد ها و گزینش های منطقی برای آینده نهضت دانشجویی دست یابند .
سازمان جوانان جبهه ملی ایران - اروپا ، ضمن گراميداشت روز دانشجو و با ياد قربانیان گرانقدر آن ، آقایان قندچي، شريعت رضوي و بزرگ نيا ، فرصت را مغتنم شمرده و با هدف حمایت وتقویت جنبش دانشجويي ايران نکا تي چند را به عنوان راهکارهای پیشنهادی يادآورميشود ، باشد که با درنظرگرفتن این راهکارها این جنبش پرارزش به تشکلهای کوچک و کم اهمیت تقسیم نشود ودرپیوند ارگانیک با اقشاروسیعترجامعه مثل کارگران ، زنان ، اقوام وغیره ، هرروزوسیعترودرسطح جامعه اثرگذارترگردد :
۱- جنبش دانشجويي همواره بيان كننده نقطه نظرها و طرزفکرهای قشرهای گوناگون جامعه بوده و بخش مهمي از جنبش وسيعتر دموکراسي خواهي ايران راتشکیل داده است . این جنبش ، امروز نیز مانند گذشته ، با وجود کاستی ها ونارساییهای آن، ازطریق طرح خواسته های صنفی وسیاسی ، نقش موثرخودرا درمیارزه برای آزادی ، استقلال و عدالت اجتماعی درکشورمان وعلیه استبداد نوع مذهبی ایفا می کند.
۲ - تجربه نشان داده است که در دوران گذار به مدرنيته، جنبشهاي سیاسی - اجتماعي تنها ميتوانند در کنار احزاب و سازمانهای سیاسی ، ونه درتقابل با آنها ، به بديل تبدیل شوند ونقش موثری را درتحول سیاسی – اجتماعی کشورایفا نمایند . به فعالان دانشجويي توصيه ميشود که مردم و دانشجويان را بر سر دوراهي «انتخاب احزاب يا تشكل هاي صنفي» قرار ندهند و فضايي را فراهم سازند که مردم در هر دو عرصه به صورت مكمل به فعاليت بپردازند، ضمن آنکه ميتوان، با طراحي مکانيسمهايي ، حريم هاي هر يک را به بهترين شكل مشخص وحفظ نمود.
۳ - همینطور، لازم است به احزاب وسازمانهایی که منحصرا خود را نماینده مردم ویا رابط مردم و حکومت تصور می کنند و از تشکل های دانشجوئی می خواهند تنها در مسیر خواست های صنفی گام بردارند ، هشدارداد که جنبش دانشجوئی ایران ازلحاظ تاریخی ،هم صنفی بوده وهم سیاسی ولذا نمی تواند نسبت به مسائل سیاسی واجتماعی کشور بی اعتنا باشد .
سازمان جوانان جبهه ملی ایران – اروپا ، ضمن اعلام حمايت از تمامي جريانهاي دانشجويي آزادیخواه و مستقل ، خواستار گسترش و وحدت هر چه بيشتر نهضت دانشجويي و همگامی وپیوند متقابل آن با اقشارمختلف جامعه و سازمانهای سیاسی نماینده آنها می باشد .
در خاتمه ، سازمان جوانان جبهه ملی ایران – اروپا خواستا کوتاه شدن دست حاکمیت وسیطره آن ازنهادهای علمی کشورواعاده استقلال دانشگاه ها وموسسات علمي کشوراست . بدون تردید فرارمغزها و کاهش سطح خدمات آموزشی درکشور، ازجمله نتایج ناگوار دخالتهای نامشروع حاکمیت درموسسات علمی ، اخراج اساتید وعناصرارزشمند ، انتصاب عناصرغیرصالح وامنیتی ، دست چین کردن بخشی ازکاندیداهای ورود به دانشگاها وغیره می باشد .این اقداما ت ضد ملی دردانشگاهها بایستی خاتمه پذیرد .