با سپاس فراوان از فرصتي كه براي اين گفتگو در اختيار ما قرار داديد، لطفاً نخست خود را معرفي كرده و شمه اي از فعاليتهاي گذشته و حال خود را بيان بفرماييد.
با درود بر شما و همه كوشندگان راه آزادي و سعادت ايران و با سپاس از اين فرصت. من بيژن مهر متولد 1336 در تهران، داراي مدرك مهندسي صنايع از دانشگاه روگر ويليامز، متاهل، داراي سه پسر هستم. فعاليتهاي من در زمان دانش آموزي بصورت سمپات با سازمان چريكهاي فدايي و تحت تاثير بيژن جزني بود. در سالهاي 1976 تا 79. از سال 1998 بعد از فاجعه قتل فروهرها و ديگر قربانيان قتلهاي زنجيره اي، فعاليتهاي سياسي خود را در چارچوب «جبهه ملي» و «كميته ايران» در بوستون آفزايش داده تا به امروز در خدمت شما هستم.
لطفاً بفرماييد هم اكنون ساختار تشكيلاتي جبهه ملّي ايران در برون مرز به چه گونه است و چه افرادي مديريت آن را بر عهده دارند.
جبهه ملي در امريكا بعد از «كنگره وحدت» در ماه جولاي و طبق مصوبات كنگره، تشكيل شده است از يك شوراي 21 نفري و يك هيئت اجرايي هفت نفره كه هر كدام مسئول يك كميته هستند كه عبارتند از: دكتر اميرهوشمند ممتاز (رئيس شورا و عضو هيئت اجرايي)، دكتر مرتضي انوري (مسئول كميته ارتباطات و اينترنت)، آقاي علي غضنفري (امور مالي)، دكتر محمد علي مهرآسا (انتشارات)، دكتر اردشير لطفعليان (تشكيلات)، آقاي مهدي زماني (امور فرهنگي)، دكتر مرتضي طوسي (امور بين الملل و زندانيان سياسي) كه بنده هم عضو همين كميته هستم. در ضمن ما يك دفتر سياسي هم داريم كه مسئول آن آقاي مهدي جلالي هستند، وظيفه اين دفتر آموزش، پژوهش، بررسي و طرح مسائل سياسي و ارائه و پيشنهاد راهكارها ميباشد. كميتهها و دفتر سياسي هر كدام داراي چند عضو ميباشند مثلاً كميته امور بين الملل بغير از آقاي دكتر طوسي و بنده از وجود دكتر مشتاق، دكتر عمراني و آقاي امير ابراهيمي سود ميبرد. مجموعه اعضاي تشكيلات نوين جبهه ملي ايران در امريكا نزديك به 200 نفر است كه اميدوارم با تلاش كميتهها و دفتر سياسي اين رقم تا سال بعد بيشتر شود. ما با برنامه تلويزيوني بنام «بسوي آزادي» كه بزودي از شبكه كانال 1 (Channel 1) پخش ميشود فكر ميكنم چهارشنبه ساعت 12 شب به وقت تهران، و همچنين از طريق سايت اينترنتي و نشريه «جمهوري» كه ارگان جبهه ملي در امريكاست بطور گسترده قصد عضوگيري و جذب نيروهاي ملي، اول در امريكا و بعد در اروپا را داريم. برنامههاي سياسي-فرهنگي هم در دستور كار قرار دارد، مثل برنامه بزرگداشت دكتر مصدق در 27 سپتامبر در واشنگتن كه با حضور بيش از 600 نفر برگزار شد و بسيار موفقيت آميز بود.
خواهشمندم درباره پيشينه و ديدگاههاي «كميته ايران» توضيح دهيد و بفرماييد اين تشكل در چه ارتباطي با جبهه ملي قرار دارد؟
كميته ايران از سال 1999 بطور جدي شروع به فعاليت كرد. اعضا و هوادارن كميته ايران ديدگاهها و باورهاي گوناگون دارند، امّا در زمينه كمك به خانوادههاي زندانيان سياسي و انعكاس مبارزات مردمي و دانشجويي زمينه مشترك دارند و تك تك آنها با جمع آوري كمك مالي براي خانوادههاي زندانيان سياسي سهم عمدهاي در مبارزات براي روند دموكراسي ايفا ميكنند و اولين كمكهاي ما در سال 99 به صندوق روزنامه نگاران بيكار ارسال شد. كميته ايران هر ساله يادبود فروهرها و ديگر قربانيان قتلهاي زنجيرهاي را در بوستون برگزار ميكند و چون تعداد طرفداران جبهه ملي در آن بيشتر است، مراسمي مثل بزرگداشت مصدق و 29 اسفند و 18 تير را بيشتر برگزار ميكند.
در وضعيت فرابحراني كنوني جامعه ايران، نقش و وظيفه جبهه ملي را در تحوّلات سياسي كشور چگونه ارزيابي ميكنيد؟ و همچنين جايگاه اين سازمان در آينده سياسي ايران را.
جبهه ملّي ايران بخاطر سابقه پنجاه و چند ساله آزاديخواهي و ميهن پرستي خود محكوم به رهبري مبارزات آزاديخواهانه مردم ايران است و چاره ديگري ندارد. تمام آمار و ارقام حكايت از يك ميل ملّي مردم ايران به جمهوري دارد. همان جمهوري بدون پيشوند يا پسوندي كه سالهاست تمام رهبران جبهه ملّي از آن سخن گفته و ميگويند و شما چنين استمراري را در هيچ جريان سياسي ديگري نميبينيد كه خواسته اكثريت اقشار جامعه در خواستههاي رهبران جبهه ملّي براي 50 و چند سال متبلور باشد. بعد از همه ضربات مهلك از هر دو رژيم، جبهه ملّي همچنان ايستاده و سرافراز است. به نظر ميرسد امروز بيش از هر زمان ديگر اين خواسته ملّت ايران تحقق پذير است و مثل 50 سال گذشته جبهه ملّي در كنار آنهاست. اين تداوم جبهه ملّي را مجبوري به رهبري ميكند.
در پايان اگر ذكر نكته خاصي را لازم مي دانيد بفرماييد.
خوشحال هستم كه با وجود شما جوانان دلير خوني تازه به رگهاي جبهه ملّي ايران وارد شده و حركت آن از پيش شتابان شده. جبهه ملّي ايران در امريكا با تمام وجود از شما پشتيباني ميكند. پيروز باشيد.