یک موسسه تحقیقات امنیتی آمریکائی به نام موسسه علوم و امنیت بین المللی تصاویر تازه ماهواره ای را منتشر کرد که اعلام داشت پیشرفت کار احداث راکتور آب سنگین در اراک را نشان می دهد. رآکتور آب سنگین برای بازیافت پلوتونیوم از زباله سوخت اتمی به کار می رود و پلوتونیومی که تولید می کند می تواند در تولید بمب اتمی به کار رود. از سوی دیگر، مقامات آمریکا اعلام کردند قبل از بازگشت به موضع سخت گذشته در قبال برنامه هسته ای ایران، به اروپا فرصت خواهند داد در مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی به نتیجه برسد. از سوی دیگر، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز آمریکا و اروپا را تهدید کرد که از اعمال فشار برای وادار ساختن حکومت ایران به دست برداشتن از برنامه اتمی، نتیجه معکوس خواهند گرفت. وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی نیز گفت در قبال موافقت با پیوستن به سازمان تجارت جهانی، ایران قصد ندارد به غرب امتیازی بدهد.
ژان خاكزاد (rm) صدا | (wma) صدا [ 3:32 mins ]
ژان خاکزاد (رادیوفردا): انستیتوی آمریکائی علوم و امنیت بین الملل، با انتشار تصاویر ماهواره ای تازه از رآکتور تولید آب سنگین اراک اعلام کرد کارهای ساختمانی این تاسیسات هسته ای رو به پایان است.
کارشناس آمریکائی مظنون هستند که جمهوری اسلامی در تاسیسات اتمی آب سنگین اراک قصد تولید پلوتونیوم دارد که می تواند تا یک سال آینده در ساختن بمب اتمی به کار گرفته شود. اتحادیه اروپا و آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران خواستند برای جلب اعتماد جامعه جهانی تاسیسات آب سنگین اراک را برچیند و تعلیق غنی سازی اورانیوم را به توقف کامل این فرآیند بدل سازد.
خبرگزاری رویتر به نقل از مقامات بلندپایه آمریکا که نام آنها را فاش نکرده، گزارش داد: آمریکا قبل از آنکه به موضع سخت گذشته در قبال بازداشتن ایران از ادامه برنامه های هسته ای بازگردد، این فرصت را برای اتحادیه اروپا قائل شد تا از راه مذاکره با تهران، جمهوری اسلامی را متقاعد سازد دست از ادامه برنامه هسته ای بردارد، اما آمریکا از اروپا توقع دارد روش تند تری در مذاکرات با ایران به کار گیرد.
یک مقام بلندپایه دیگر آمریکا به خبرگزاری رویتر گفت تصمیم نهائی آمریکا در نحوه برخورد با ادامه برنامه هسته ای ایران به زودی ظرف یک تا دو هفته آینده اتخاذ خواهد شد.
در این میان، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، در نماز جمعه تهران برای آژانس بین المللی انرژی اتمی، اتحادیه اروپا و آمریکا خط و نشان کشید و گفت:
حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی (سخنرانی در مراسم رسمی نماز جمعه، تهران): ما به شما می گوئیم که هرچه لازمه اعتمادسازی است، شما مطرح کنید و جواب را بگیرید. ولی از این جلوتر نروید. این راه اشتباه است. اشتباهش هم این است که نتیجه معکوس برای شما به بار می آورد. و امیدواریم این عقل و درایت بر این غرور و تکبر و زورگوئی و انحصارطلبی و تبعیض بتواند غلبه کند و ایران اسلامی که مطمئنا از حق خود نخواهد گذشت، بتواند در یک فضای مناسب اطمینان بخش، از این صنعت که ده ها مورد منافع صلح آمیز دارد و یک گام بلند ملت را به طرف توسعه جلو می برد، استفاده کند. (تکبیر)
ژ.خ.: محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی نیز پیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت را امتیازی ندانست و آن را حق ایران توصیف کرد. وی گفت چه اروپا و چه آمریکا بخواهند یا نخواهند، در مقابل پیوستن ایران به این سازمان امتیازی از ایران نخواهند گرفت.