بیانیه مهم كمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه
انتخابات مجلس «آزاد، سالم و عادلانه» نیست
انتخابات مجلس هشتم بهگونهای صورتبندی شده است كه پیش از اراده مردم، اراده برخی صاحبان قدرت، تكلیف كرسیهای مجلس را معلوم كرده و بیش از آنكه انتخابات، واجد رقابت تمامی جریانها و جمعیتهای سیاسی باشد، به صحنه رقابتی محدود و از قبل كنترل و طراحی شده، مبدل گردیده است.
Wed / 12 03 2008 / 12:05
روند برگزاری انتخابات مجلس هشتم، «آزاد، سالم و عادلانه» نیست
هممیهنان گرامی
كمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه طی ماههای اخیر تمامی توجه خود را معطوف به نظارت بر عملكرد مسوولان برگزاری انتخابات و ارزیابی قوانین و مقررات جاری كرده است. همچنانكه این كمیته در آخرین اطلاعیه متذكر شده است، هیاتهای اجرایی اولین خدشه را در سلامت انتخابات مجلس هشتم وارد كردند و با نقض بسیاری از مفاد قانون اساسی و منشور انتخابات آزاد، سالم و عادلانه مصوب اتحادیه بینالمجالس و ردصلاحیت جمع كثیری از داوطلبان نامزدی مجلس آینده امید به تشكیل مجلسی مستقل مركب از نمایندگان واقعی مردم را به یاس تبدیل كردند.
انتخابات مجلس هشتم در روز جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۸۶ در حالی برگزار خواهد شد كه فاصله محسوس نحوه برگزاری این انتخابات با استانداردها و ضوابط یك انتخابات آزاد، سالم و عادلانه، غیرقابل كتمان است.
پس از ردصلاحیتهای گسترده نامزدها در هیاتهای اجرایی و ادامه این روند در هیاتهای نظارت، سرانجام شورای نگهبان با تعیین تكلیف و اعلام فهرست نهایی نامزدهای مجاز به حضور در رقابت انتخاباتی، بر برگزاری یك انتخابات ناسالم و غیرعادلانه، مهر اجرا زد. اینك، قرار است انتخاباتی برگزار شود كه نه تمامی نامزدها در آن امكان رقابت دارند و نه شهروندان آزادند كه نامزدهای موردنظر خویش را برگزینند زیرا قریب به اتفاق نامزدهای مخالف، منتقد و غیرهمسو با جریان مسلط در ساخت قدرت، از امكان حضور در عرصه رقابت انتخاباتی، محروم و حذف شدهاند.
اكنون انتخابات مجلس هشتم بهگونهای صورتبندی شده است كه پیش از اراده مردم، اراده برخی صاحبان قدرت، تكلیف كرسیهای مجلس را معلوم كرده و بیش از آنكه انتخابات، واجد رقابت تمامی جریانها و جمعیتهای سیاسی باشد، به صحنه رقابتی محدود و از قبل كنترل و طراحی شده، مبدل گردیده است.
افزون بر مشكلات ساختاری، حقوقی و اجرایی روند انتخابات، نامساوی بودن امكانات و ابزارهای تبلیغاتی- بهویژه در آن بخش كه بهعملكرد رسانه ملی مربوط و معطوف- است و نیز دخالتهای صریح (مستقیم و غیرمستقیم) مقامهای نظامی، از دیگر موضوعات مهم و تاثیرگذار برفرآیند و نتیجه انتخابات محسوب میشوند.
بر این اساس، روند برگزاری انتخابات پیشرو را -تا این مرحله- مغایر معیارها و ضوابط «انتخابات آزاد، سالم و عادلانه»، ارزیابی و اعلام میكنیم.
كمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه
۲۰ اسفند ۱۳۸۶/
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
درخواست مجلس آلمان برای برگزاری انتخابات آزاد در ایران
21 اسفند 1386
شهرام میریان
در آستانه انتخابات روز جمعه مجلس شورای اسلامی در ایران، مجلس آلمان (بوندستاگ) با صدور قطعنامه ای از دستگاه رهبری جمهوری اسلامی خواست زمینه انتخاباتی آزاد و عادلانه را برای همه گروه های سیاسی از جمله اصلاح طلبان فراهم سازد.
گزارش ها حاکیست که همه فراکسیون های پارلمانی آلمان، شامل احزاب سوسیال مسیحی، سوسیال دموکرات، دمکرات های آزاد، سبزها و چپ ها این قطعنامه را تایید کرده اند.
در این قطعنامه از انتخاباتی منصفانه و حق برابر، برای همه جریان های سیاسی در کارزار انتخاباتی ایران حمایت شده و از دستگاه رهبری ایران خواسته شده، انجام انتخاباتی آزاد و مردم سالار را تضمین کند.
در بخشی دیگر از این قطعنامه، نمایندگان مجلس آلمان نه تنها نسبت به برقراری تماس با مجلس ایران ابراز علاقه کرده، بلکه خواهان دیدار با نمایندگان همه احزاب و جریانهای سیاسی درایران هم شده اند.
بوندستاگ در قطعنامه خود همچنین ضمن ابراز نگرانی نسبت به رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخاباتی به نقل از جریان های اصلاح طلب نوشته است که این طیف تنها می تواند برای حدود بیست درصد کرسی های مجلس آینده نامزد داشته باشد و سپس یادآور شده، تنها از طریق مجلسی که آراء مردم را بدون تقلب نمایندگی کند، می توان بر چالش های آینده چیره شد.
در قطعنامه مجلس آلمان از انتخاباتی منصفانه و حق برابر، برای همه جریان های سیاسی در کارزار انتخاباتی ایران حمایت شده و از دستگاه رهبری این کشور خواسته شده، انجام انتخاباتی آزاد و مردم سالار را تضمین کند. در همین حال، براساس گزارش خبرگزاری ها، دیدار تازه سفیر آلمان با محمدرضا خاتمی، دبیر کل سابق جبهه مشارکت در تهران با انتقادهایی از سوی جناح اصولگرا روبرو شده است.
الیاس نادران نماینده این جناح در مجلس به خبرگزاری فارس گفته است که این دیدار به وزارت امور خارجه ایران اطلاع داده نشده است.
وی ضمن آنکه بر این ملاقات بر چسب «حمایت خارجی» زده، از آن نیز به عنوان «حریم شکنی» و «تابوشکنی» یاد کرده است.
محمدرضا خاتمی که از سرسخت ترین منتقدان رییس جمهوری ایران است، تائید کرده که به تازگی با سفیر آلمان در تهران دیدار داشته است.
برادر رییس جمهوری سابق ایران معتقد است سفیران خارجی از این آزادی برخوردارند که با مردم و مقام های رسمی کشور محل ماموریت خود دیدار کنند.
انتخابات روز جمعه مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار می شود که بیش از نیمی از نامزدهای جناح اصلاح طلب، نمی توانند در انتخابات شرکت کنند چرا که شورای نگهبان آن ها را به دلایل سیاسی و مسلکی رد صلاحیت کرده است.
محافظه کاران، اصلاح طلبان را متهم کرده اند که نه تنها حاضرند در مورد اختلاف بر سر برنامه اتمی ایران تن به سازش و مصالحه دهند، بلکه خواهان تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم نیز هستند.