قایقهای ایرانی و کشتی های نظامی آمریکا تا مرز تبادل آتش در تنگه هرمز پیش رفتند
دوشنبه، 17 دی 1386
ساعاتی پس از آنکه ایالات متحده از "تهدید" سه کشتی نیروی دریایی این کشور از سوی قایق های ایران در آبهای بین المللی در تنگه هرمز، خبر داد، جمهوری اسلامی این ماجرا را "مسأله ای عادی و طبیعی" خواند.
بعد از ظهر روز دوشنبه (هفتم ژانویه) منابع نظامی آمریکا اعلام کردند که پنج قایق تندرو سپاه پاسداران ایران به سه کشتی نیروی دریایی آمریکا در تنگه هرمز نزدیک شده و با پیام رادیویی یکی از کشتی ها را تهدید کرده اند که "به زودی منفجر خواهد شد."
آنطور که مقام های وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده اند به دنبال این ماجرا ناوهای آمریکایی به وضعیت حمله درآمده و آماده شلیک می شوند، اما قایق های ایرانی عقب نشینی کرده و از آن منطقه فاصله می گیرند.
با این حال، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفته "اين يک مساله عادی است كه هر از گاهي برای طرفين اتفاق می افتد و بعد از شناسايی دو طرف قضيه حل و فصل می شود."
تنگه هرمز که به گفته مقام های آمریکایی ماجرای شنبه در آنجا رخ داده گذرگاه باریکی (به عرض حدود سی و چهار کیلومتر) بین خلیج فارس و دریای عمان است که به دلیل عبور نفت کش ها از اهمیت استراتژیک فوق العاده ای برخوردار است.
حدود یک پنجم (بیست درصد) از کل نفت خام تولیدی جهان از طریق تنگه هرمز به نقاط مختلف می رود.
آمریکا تأکید دارد که ماجرای روز شنبه در آب های بین المللی رخ داده است. این اولین بار نیست که آبهای خلیج فارس و حضور پرشمار نیروهای نظامی در آن به مواجهه ایران با نیروهای خارجی می انجامد.
سال گذشته دستگیری پانزده ملوان نیروی دریای بریتانیا در خلیج فارس توسط نیروهای سپاه پاسداران ایران برای دو هفته توجه محافل خبری را به خود جلب کرد و تا آستانه ایجاد بحران در روابط دو کشور پیش رفت.
در سال های دورتر، اواخر جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز، برخوردهای پراکنده ای میان نیروهای ایرانی و نظامیان آمریکایی حاضر در خلیج فارس ایجاد شد.
آنطور که مقام های پنتاگون گفته اند، کل ماجرای اخیر بین قایق های ایرانی و نیروی دریایی آمریکا پانزده دقیقه بیشتر به طول نیانجامیده اما به خاطر مخابره تهدید آمیز طرف ایرانی به سرعت طرف آمریکایی را آماده واکنش کرده است.
گوردون جاندرو، از مقام های کاخ سفید، روز دوشنبه در واکنش به این گزارش ها از ایرانی ها خواست از اقدام های "تحریک آمیز" که ممکن است وقایع "خطرناکی" در پی بیاورد بپرهیزند.
بنا به گزارش ها، یکی از قایق های ایرانی پیامی رادیویی مخابره کرده بوده که در آن گفته شده بوده "در دقایق آینده منفجر خواهید شد."
برخی تحلیلگران می گویند ماجرای اخیر را می توان "تلنگری" از سوی جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه تعبیر کرد که نشان می دهد اگر جورج بوش به دنبال ایجاد جبهه ای علیه ایران در این منطقه است، این کشور نیز در مقابل توان به خطر انداختن منافع ایالات متحده را در این منطقه دارد.
منبع: بی بی سی
@@@@@@@@@@@@@@@
/جنجالسازي آمريكا درباره اقدام گشتيهاي شناور ايراني در تنگه هرمز/
سخنگوي وزارت امور خارجه: اين اقدام يك مساله عادي است سرويس: سياسي خارجي
1386/10/18
01-08-2008
00:13:33
8610-08968: كد خبر
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره جنجالسازي غربيها درخصوص اقدام گشتيهاي شناور ايراني در تنگه هرمز گفت: اقدام صورت گرفته در خصوص يك ناو آمريكايي در تنگه هرمز يك مساله عادي است.
سيد محمد علي حسيني، سخنگوي وزارت امور خارجه در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره موضوع شناورهاي گشتي ايراني و ناو آمريكايي در تنگه هرمز تصريح كرد: اين يك مساله عادي است كه هر از گاهي براي طرفين اتفاق ميافتد و بعد از شناسايي دوطرف، قضيه حل و فصل ميشود.
سخنگوي وزارت امور خارجه تاكيد كرد كه چنين مواردي در گذشته نيز سابقه داشته و دو طرف پس از اينكه همديگر را شناختهاند، قضيه خاتمه يافته است.
حسيني همچنين تعداد شناورهاي ايراني را پنج فروند و تعداد ناو آمريكايي را يك فروند عنوان كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: نمونهاي كه روز شنبه اتفاق افتاده مشابه موارد گذشته و يك موضوع عادي و طبيعي است.
همچنين به گزارش العالم، يک مسوول سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نيز ادعاهاي مطرح شده آمريکا درباره اقدام تحريک آميز شناورهاي ايراني عليه ناوهاي آمريکايي را رد و بر واقعيت نداشتن اين ادعاها تاکيد کرد.
اين در حالي است كه رسانههاي غربي با جنجال سازي درباره اين خبر سعي بزرگنمايي اين اتفاق كردند.
به گزارش آسوشيتدپرس، مقامات آمريكايي اين اقدام شناسايي را اقدامات تحريك آميز شناورهاي ايراني خواندند و ادعا كردند كه سه فروند ناو آمريكايي در تنگه هرمز مورد تهديد شناورهاي ايراني قرار گرفتهاند.
بر اساس اين گزارش، يك مقام رسمي پنتاگون كه خواست نامش فاش نشود در اين باره گفت كه نيروهاي آمريكايي با نزديك شدن شناورهاي ايراني در آستانه حمله بودهاند.
وي اين اقدام را كه گفته ميشود 15 تا 20 دقيقه به طول انجاميده است يكي از تحريكآميزترين اقدامات در نوع خود خواند.
همچنين گوردون جاندروئه، سخنگوي شوراي امنيت ملي آمريكا گفت كه اين كشور از ايرانيان ميخواهد كه در آينده از چنين اقدمات تحريكآميزي كه ميتواند به حوادث خطرناكي منجر شود خودداري كنند.
با اين حال مقامات آمريكايي با بيان اين كه اين حادثه حدود ساعت 5 بامداد روز يكشنبه به وقت محلي اتفاق افتاد تعداد ناوها را سه ناو يو.اس.اس پورت رويال، يو اس.اس.هاپر و يو.اس.اس اينگراهام ذكر كرده كه در مسير خود در خليج فارس بودهاند كه شناورهاي ايراني به انداختن بستههايي مقابل آنها در آب اقدام ميكنند.
به گزارش ايسنا، اين مقام آمريكايي گفت كه از مكالمات رد و بدل شده بين دو طرف اطلاع كامل ندارد، اما ايرانيها پيامهاي حاكي از هشدار دادهاند.
از سوي ديگر شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا با بيان اين كه از اين كه اعتراضي رسمي به اين اقدام صورت گيرد اطلاعي ندارد به خبرنگاران گفت: با هرگونه اقدام مخربي از سوي ايران عليه آمريكا، دوستان يا متحدانش در منطقه مقابله خواهد شد.
به گفته مقامات آمريكايي، پنتاگون با وزارت امور خارجه آمريكا و شوراي امنيت ملي اين كشور براي چگونگي واكنش به اين اقدام در تماس است.