شرکت بزرگ لبنیاتی در آستانه ورشکستگی و احضار وزیر صنایع به مجلس
در نتیجه سیاست های اقتصادی دولت در دو سال گذشته و عدم پرداخت یارانه تولید، 5 شرکت بزرگ لبنیاتی کشور در نامه ای به مسئولان نظام اعلام کرده اند، در صورت تداوم وضعیت موجود، در ماه آینده اعلام ورشکستگی خواهند کرد
در پی نامه 5 شرکت بزرگ لبنیاتی کشور و اعلام ورشکستگی قریب الوقوع آنها در نتیجه سیاستهای دولت، وزیر صنعت، معدن و تجارت به کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس احضار شد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، در نتیجه سیاست های اقتصادی دولت در دو سال گذشته و عدم پرداخت یارانه تولید، 5 شرکت بزرگ لبنیاتی کشور در نامه ای به مسئولان نظام اعلام کرده اند، در صورت تداوم وضعیت موجود، در ماه آینده اعلام ورشکستگی خواهند کرد.
این 5 شرکت، افزایش شدید هزینه های تولید و مواد اولیه و همچنین عدم پرداخت یارانه تولید را در کنار ممنوع کردن افزایش قیمت، علت بروز بحران مالی و خطر ورشکستگی خود اعلام کرده اند.
نمایندگان مجلس بر اساس نظر کارشناسان، پرداخت یارانه تولید به صنایع لبنیاتی کشور را تنها راه جلوگیری از ورشکستگی و توقف تولید لبنیات عنوان کرده اند تا با حفظ قیمتهای موجود و عدم گرانتر شدن محصولات لبنی، افزایش هزینه های تولید از طریق پرداخت یارانه تولید جبران شود.
عکس ها تزئینی است
گفته می شود وزیر صنایع پس از حضور در مجلس، ضمن تایید مشکل صنایع لبنی، پرداخت یارانه تولید به این کارخانجات را به دلیل عدم تامین منابع مالی آن از سوی دولت، غیرممکن خوانده است.
بنابر آخرین اطلاعات، نتایج جلسه مشترک کمیسیون امینت ملی مجلس شورای اسلامی با وزیر صنعت و تجارت طی صورتجلسه ای به دیگر نهادهای تصمیم گیرنده نظام ارسال شده است.
این در حالی است که مشکلاتی مشابه برای شرکت های تولیدی اساسی مصرفی در حوزه خانوار دیگر نیز همچون شرکت های تولید مواد شوینده به شکل حاد وجود دارد که در حال حاضر برخی کالاهایشان را با 25 تا 40 درصد زیر قیمت تمام شده در حال ارائه به بازار هستند و بدون ارائه راهکارهایی همچون ارائه دلار دولتی، نه اجازه کاهش حجم تولید به ایشان داده می شود و نه اجازه افزایش قیمت به میزانی که حداقل از ضرردهی این تولیدات بکاهد و این شرایط نگرانی های جدی را به همراه داشته است.
حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه این موضوع ابعاد امنیتی پیدا کرده بود، به خبرنگار «بازتاب» گفت: کمیسیون امنیت ملی با دعوت از وزیر صنعت به موضوع ورود پیدا کرد.
به گفته وی تولیدکنندگان و حتی مردم سوال هایی را از کمیسیون مطرح کرده بودند و وزیر صنعت به کمیسیون امنیت ملی دعوت شد تا در مورد دغدغه های این بخش صحبت کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی عنوان کرد، وزیر صنعت در این جلسه بیشتر به دغدغه های کلی پرداخت و این موضع مطرح شد که اگر قیمت گذاری روی گندم، شیر و لبنیات به صورت واقعی صورت نگیرد، با مشکل مواجه خواهیم شد.
به گفته وی، در این جلسه این موضوع مطرح شد که دولت متناسب با هزینه تمام شده تولید، محصول را از تولیدکننده خریداری کند و اگر می خواهد قیمت تمام شده برای مردم را کاهش دهد، از بسته های حمایتی استفاده کند.
وی افزود: وزارت صنعت باید به کمک تولیدکننده بیاید تا محصولات با قیمت متعادل تر به دست مصرف کننده برسد.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hamshahri
رشد انفجاری سهام مواد غذایی در بورس تهران
بورس > اخبار بورس- گروه بورس:
تازهترین آمارها نشان میدهد که قیمت سهام شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی در طول سهماه گذشته بهطور بیسابقهای از 60 تا 326درصد رشد کرده است.
به گزارش همشهری، این روزها قیمت سهام شرکتهای تولیدکننده موادفلزی، معدنی و محصولات پتروشیمی بهدلیل افزایش قیمت ارز با رشد قابلتوجهی در بورس تهران مواجه شده اما درست در جایی که همه نگاهها به سمت سهام این شرکتها متمرکز است، قیمت سهام یک دسته دیگر از شرکتها مدام در حال رشد بوده و برخی سهامداران خیلی آرام و آهسته در حال خرید سهام شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی هستند.
این موضوع موجب شده تا قیمت سهام این شرکتها از زمان رشد شاخصهای بورس تاکنون بهشدت افزایش یابد؛ بهطوری که از میان 20شرکت نخست که بیشترین بازده را در طول سه ماه گذشته بهدست آوردهاند 16شرکت در گروه شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی هستند و سهامداران آنها بهطور میانگین فقط در طول سهماه بین 60 تا 326درصد بر میزان داراییهایشان افزوده شده است.
در این میان شرکت قند قزوین بیشترین رشد را به نام خود ثبت کرده و با 326درصد افزایش قیمت در رتبه نخست بورس تهران ایستاده است. سهامداران شرکتهای لبنیات کالبر، مارگارین و قند شیروان و قوچان هم در طول سه ماه گذشته بیش از 200درصد بر میزان داراییهایشان افزوده شده است.
از دیگر شرکتهایی که در این مدت سودهای سرشاری را به جیب سهامداران خود واریز کردهاند میتوان به قند اصفهان، مگسال، شهد، صنعتی بهشهر، شکر شاهرود و قند لرستان اشاره کرد که میانگین بازده سهامشان در طول سه ماه گذشته بین 107 تا 188درصد بوده است.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
neday sabz
بیکاری ۲۵۰۰ کارگر کوره پزخانه های ورامین
ایجاد شده در: 10/18/2012 - 09:08
.
نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه های ورامین اعلام کرد: کوره پز خانههای ورامین به جهت اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها از سوی دولت و به تبع آن افزایش هزینه حاملهای انرژی با حداقل ظرفیت تولید فعالیت میکنند.
جعفر معصومی در این باره به ایلنا گفت: پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانهها در حدود ۳ هزار کارگر فصلی در این کورهها کار میکردند که این رقم به دلیل تعطیلی بیش از ۳۰ واحد کوره به ۵۰۰ کارگر رسیده است.
این فعال صنفی ادامه داد: از مجموع ۴۰ واحد کوره پز خانههای شهرستان ورامین فقط ۱۰ کوره باقی مانده است که این موضوع باعث بیکاری بیش از ۲۵۰۰ کارگر شده است.
او با تاکید بر اینکه ۱۰ واحد باقی مانده با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار، فعالیت میکنند، اظهار داشت: به گفته کارفرمایان کوره پز خانهها به سبب افزایش قیمت حاملهای انرژی تولید آجر مقرون به صرفه نیست. از طرفی کارفرمایان توان مالی خود را از دست دادهاند و این در حالیست که کارگران نیز به سبب مشکلاتی نظیر دستمزد کم، نداشتن بیمه و موقت بودن کار انگیزهای برای کار کردن در این واحدها ندارند.
به گفته معصومی در گذشته اغلب کارگران فصلی این واحدهای تولیدی از استانهای کردستان و خراسان جنوبی و... به ورامین میآمدند اما اکنون با تعطیلی سه چهارم کوره پزخانههای ورامین، کارفرمایان به جهت مشکلات مالی حتی برای تامین نیروی کار یک چهارم باقی مانده کورهپزخانهها هم با مشکلاتی مواجهاند.
این فعال صنفی در تشریح یکی دیگر از دلایل پدیدآمدن شرایط فعلی، با اشاره به اینکه «بازار آجرهای سنتی از رونق افتاده است» عنوان کرد: اکثر پیمانکاران ساختمانی از آجرهای سفالی که در کارخانههای بزرگ صنعتی تولید میشوند استفاده میکنند و موارد استفاده از آجرهای سنتی در کار ساختمانی بسیار کم شده است.
معصومی در ادامه از جایگزینی دستگاههای خشت زن با نیروی کار انسانی و همچنین یونولیتهای پلاستیکی به جای آجرهای سقفی به عنوان عوامل کاهش نیروی کار کورهپزخانهها نام برد و گفت: با تولید مصالح ساختمانی جدید در چند سال گذشته تولید آجرهای سقفی کارخانههای آجر سازی کاهش و در بعضی واحدها متوقف شده است.
نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه های ورامین بر ضرورت احیاء کار و رونق تولید کوره پز خانهها تاکید کرد و گفت: با احیاء هر واحد کوره بیش از ۵۰ کارگر میتوانند شاغل شوند، در حال حاضر کارفرمایی که قدرت تولید ندارد نمیتواند کارگری را استخدام کند.
معصومی تصریح کرد: اغلب نیروی کار کورهپزخانهها را کارگران فصلی تشکیل میدهند که با آغاز فصل گرما در اواسط بهار شروع به کار کرده و در اواخر تابستان به کار خود خاتمه میدهند.
او اضافه کرد: کارگران کوره پز خانهها به سبب فصلی بودن کارشان، در پرداخت سهم بیمه مشکلاتی دارند و به تبع آن درسوابق بیمهایشان نیز فاصله ایجاد میشود.
معصومی گفت: با این شرایط کارگران کوره پزخانهها هیچ وقت امکان بازنشستگی ندارند و از هر ۱۰۰ نفر شاید دو کارگر بازنشسته شوند