تظاهرات مردم و بازاریان و اعتصاب بازار بزرگ تهران در اعتراض به نابسامانی بازار ارز و ناتوانی دولت کودتا در کنترل و مهار گرانی و تورم در تاریخ 12 مهر 1391
بر اساس گزارشهای منتشرشده، پس از نوسانات ارزی چند روز گذشته بازار تهران در روز چهارشنبه به طور کامل به حال تعطيل درآمده است. نيروهای ضد شورش وابسته به سپاه و نيروی انتظامی نيز به طور گسترده وارد عمل شده و به دستگيری تجمع کنندگان پرداختهاند. اين در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی چنين تجمعی را رد میکنند و تعطيلی بازار را هم موقتی میدانند. [ويدئوها را با کليک اينجا ببينيد]
تجمع در اطراف بازار تهران؛ اعتراض به سوء مديريت و بیثباتی اقتصادی
کلمه – گروه اقتصادی: بر اساس گزارش های متعدد، شايعات دو روز اخير در نهايت به عمل تبديل شده و بازار تهران به طور کامل به حال تعطيل درآمده است. نيروهای ضد شورش وابسته به سپاه و نيروی انتظامی نيز به طور گسترده وارد عمل شده و به دستگيری تجمع کنندگان پرداخته اند.
به گزارش خبرنگار کلمه، ساعتی پيش از ظهر امروز در خيابان های ناصر خسرو و اطراف بازار تهران، تعداد قابل توجهی از کسبه و بازاريان دست به تجمع و راهپيمايی زده اند.
بر اساس گفته های منابع مختلف، راهپيمايی در مسير خيابان های ناصرخسرو، ميدان امام خمينی و خيابان فردوسی ادامه يافته و معترضان در تمام اسين مسيرها در حال شعار دادن بوده اند.
بر اساس گزارش های جديدتر، گارد ضد شورش نيروی انتظامی با حضور پرتعداد در ميدان و خيابان فردوسی، اقدام به دستگيری حاضران کرده است.
تعداد نيروهای پليس و لباس شخصی حاضر در محل، بسيار گسترده و برخورد آنها هم بسيار خشن گزارش شده است.
با اين حال در سبزه ميدان و محوطه مقابل بازار سنتی تهران، پليس نتوانسته از تجمع بازاريان و تعطيلی کامل کسب و کار جلوگيری کند.
از جمله شعارهايی که در تجمع ظهر روز چهارشنبه سر داده شده، «الله اکبر»، «نصر من الله و فتح قريب/ مرگ بر اين دولت مردم فريب»، «محمود خائن آواره گردی…»، «محمود حياکن، سياستو رها کن»، «سوريه رو رها کن، فکری به حال ما کن»، «نترسيد نترسيد ما همه با هم هستيم»، «احمدی به هوش باش، ما مردميم نه اوباش» و… گزارش شده است.
همچنين منابع مختلف گفته اند که پليس برای متفرق کردن تجمع کنندگان از گاز اشک آور استفاده کرده است.
خبرنگار کلمه از بازار تهران گزارش داده که فعالان قديمی بازار، اعتراض امروز را بی سابقه ترين مورد تعطيلی بازار تهران پس از انقلاب ارزيابی می کنند؛ چرا که صنف های مختلف فعال در بازار از جمله صنف پارچه و قماش، طلا و جواهرات، پوشاک، خشکبار، لوازم خانگی و … در آن شرکت دارند و هماهنگی و يکپارچگی کم سابقه ای بين بازاريان در اعتراض امروز به چشم می خورد.
آخرين گزارش ها حاکی است که در خيابان های سعدی، جمهوری، فردوسی و منوچهری درگيری هايی بين پليس و معترضان رخ داده و نيروهای نظامی با لباس رسمی برای سرکوب تجمع کنندگان وارد صحنه شده اند.
پمپ بنزين های ابتدای وصال در خيابان انقلاب و ابتدای خيابان فردوسی بالاتر از ميدان فردوسی نيز تعطيل شده اند.
صرافی های سطح شهر به خصوص در اطراف بازار، خيابان جمهوری و خيابان فردوسی هم به طور کامل کرکره ها را پايين کشيده و خريد و فروش را تعطيل کرده اند.
ايلنا گزارش داده که اين اقدام به عنوان اعتراض به نبود برنامه ريزی اقتصادی، ايجاد بازار سياه و موضع انفعالی دولت صورت گرفته است.
اعتراض فعالان بازار تهران به گرانی نرخ ارز، بی ثباتی اقتصادی و ناتوانی دولت از مهار قيمت ها و سوء مديريت موجود است.
وزير اقتصاد شب گذشته اعلام کرده بود که تصميم گرفته شده بازار غير رسمی ارز “جمع شود”. همچنين گفته می شود که سردار رادان به عنوان مسئول برخوردهای پليسی با افراد فعال در بازار ناآرام ارز تعيين شده است.
احمدی مقدم فرمانده نيروی انتظامی هم از تشکيل ستاد متمرکزی برای بررسی بازار ارز و برخورد با کسانی که آنها را “اخلالگر” ناميده، خبر داده است.
درخواست محافظه کاران برای مداخله نيروی انتظامی!
دبير انجمن اسلامی اصناف و بازار که تشکل وابسته به محافظه کاران در بازار تهران است، در مصاحبه ای با ايسنا خواستار مداخله نيروی انتظامی و برخورد با کسانی شده که آنها را “اخلال گر” ناميده است.
احمد کريمی اصفهانی که ديروز در مصاحبه ای از بی کفايتی و ناتوانی دولت سخن گفته بود، امروز در واکنش به اعتراضات بازاريان به همين موضوع، گفته است: “برخی به دنبال اخلالگری در بازار(تهران) هستند و ما انتظار داريم که نيروی انتظامی اين مساله را پيگيری کرده و با اخلالگران برخورد کند.”
وی ابتدا ادعا کرده بود که بازار تعطيل نشده و “اخلالگریها از خارج از بازار به آن تزريق شده است”! اما در مصاحبه بعدی به تعطيلی مغازه های بازار اعتراف کرده ولی گفته است که بازاريان از ترس ناامنی و “برای اين که اوضاع به هم نريزد” مغازه های خود را بسته اند.
دبير انجمن اصناف و بازار در مصاحبه خود با ايسنا به طور مشخص به اعتراض در صنف قماش اشاره کرده و گفته است: “شايد در بخشهايی مانند خرازیها مشکلاتی باشد، اما به طور کلی اينگونه نيست و ما با اتحاديه خرازیها نيز صحبت کرديم که گفتند شرايط عادی است.”
صنف پارچه و قماش سال گذشته هم برای حدود دو ماه به طور کامل در اعتصاب بود.
***
تعطيلی بازار تهران در اعتراض به نوسان شديد ارز
بازتاب ـ بسياری از بازاريان در اعتراض به شرايط بی ثبات ارزی مغازه های خود را تعطيل کرده و در مبادی بازار مانند سبزه ميدان تجمع کردند
پس از يک هفته نوسانات شديد ارز، بازار تهران صبح امروز در اعتراض به نابسامانی حاکم بر بازار ارز به حال تعطيل درآمد.
به گزارش خبرنگار "بازتاب" بسياری از بازاريان در اعتراض به شرايط بی ثبات ارزی مغازه های خود را تعطيل کرده و در مبادی بازار مانند سبزه ميدان تجمع کردند.
نوسانات شديد ارزی که از هفته قبل آغاز شده است، باعث شد قيمت دلار مقابل ريال از ۲۲۰۰ تومان تا قريب ۴۰۰۰ تومان نوسان کند و اين نوسانات شديد عملا خريد و فروش کالا را غيرممکن کرده است.
روز گذشته ظاهرا با تزريق ارز به بازار توسط بانک مرکزی، ابتدا قيمت ارز از ۴۰۰۰ تومان به ۳۲۰۰ تومان سقوط کرد، اما با سخنان احمدی نژاد در کنفرانس خبری بار ديگر به ۳۶۰۰ تومان افزايش يافت.
گفته می شود بازاريان از دادن شعار خودداری کرده و صرفا اقدام به تجمع سکوت کرده اند.
يک شاهد عينی حاضر در بازار اعلام کرد که ساعت ۱۲ و سی دقيقه خيابان اصلی بازار باز است و بازارها تقريبا بسته است و حضور مشتريان و خود بازاريان در بيرون از مغازه ها باعث شلوغی شده است.
در اين حال کبری آسوپار از فعالان ارزشی در شبکه اجتماعی گوگل پلاس نوشته است:
ديروز پيامک هايی به بازاريان رسيده که چهارشنبه بازار بزرگ تهران در اعتراض به تورم در اعتصاب بوده و تعطيل است. صبح امروز بازاری ها به محل کار رفتند؛ اما مجدداً پيامک های مشابه رسيده و بعد هم عده ای به داخل بازار ريخته و با داد و فرياد از بازاريان خواستند که کرکره ها را پايين بکشند. قديمی های بازار از بيم ضرر رساندن اين افراد به مغازه هايشان، کرکره ها را پايين کشيدند و از نيروی انتظامی درخواست کمک کردند... هم اکنون بازار قديم تهران تعطيل است.اين ها را از صحبت با کسی که در بازار مغازه ی شلوارفروشی دارد، دريافتيم.
***
رييس انجمنهای اصناف: بازار از فردا فعاليت عادی خود را از سر میگيرد
• بازاريان تهران تنها به دليل نگرانیهای امنيتی که داشتند امروز مغازههای خود را باز نکردند و اين مسئله که گفته میشود اين اقدام آنان جنبه اعتراضی داشته صحت ندارد.
رييس انجمنهای اصناف و بازار گفت: اغتشاشات موردی بوجود آمده ارتباطی با بازار و بازاريان ندارد.
احمد کريمی اصفهانی در گفتوگو با خبرنگار ايلنا درباره وضعيت امروز بازار تهران اظهار کرد: اين مسائل اصلاً ارتباطی با بازار و بازاريان ندارد و بازاريان تهران تنها به دليل نگرانیهای امنيتی که داشتند امروز مغازههای خود را باز نکردند و اين مسئله که گفته میشود اين اقدام آنان جنبه اعتراضی داشته صحت ندارد.
وی افزود: تعداد تجمع کنندگان به هيچ وجه زياد نبود و مسئله به اين صورت شروع شد که از اول وقت امروز تجمعات کوچکی به تعداد انگشتان دست در بازار سلطانی تشکيل شد که به مرور کمی بيشتر شد اما اين افراد ربطی به بازار نداشتند و از خارج از بازار آمده بودند.
کريمی اصفهانی تاکيد کرد: بازاريان از وضعيت بوجود آمده ناراضی هستند و پيش بينی میکنم صبح فردا بازار تهران فعاليتهای عادی خود را از سر بگيرد.
خبرنگار ايلنا در گفتوگو با برخی تجمعکنندگان وقتی علت اين موضوع را از آنها پرسيد آنها تنها علت اين موضوع راعدم ارايه ارز مورد نياز از سوی صرافان اعلام کردند.
برپايه اين گزارش اين افراد معتقدند وقتی که صرافی ها اقدام به عرضه ارز نکنند بازار سياه به وجودمی آيد اين افراد معترض صرافی ها را عامل اصلی گرانی دلار میدانند و عنوان میکنند در اعتراض به اقدام صرافان تجمع کردهاند.
همچنين تعداد اندکی نيز اعلام کردند که علت اين که ۲۲ نفر فرد اعلام شده از سوی رييس جمهور بازداشت نمی شوند چيست؟ و برخی هم طی ادعايی دولت را به تبانی با اين ۲۲ نفر متهم کردند.
به گزارش ايلنا،نقش دلالان ارز در اين مساله بسيار پررنگ است.
نيروی انتظامی با هدف برقراری آرامش، مراقبت از امنيت مغازه ها و برخورد با دلالان ناامن کننده، هم اکنون در خيابان منوچهری و برخی خيابان های اطراف مستقر شده و اوضاع را کاملا زير نظر