Sun / 27 08 2006 / 20:41
اعتماد - سه زن محكوم به مرگ كه شمارش معكوس براي پايان زندگيشان شروع شده بود، با بخشش رييس قوه قضاييه دوباره به زندگي بازگشتند.
اين سه زن كه به جرم زناي محصنه به مرگ محكوم شده بودند، از سوي رييس قوه قضاييه به عنوان حاكم شرع مورد عفو قرار گرفتند و دوباره به زندگي بازگشتند.
اشرف، نخستين زن نجات يافته
اولين زني كه مورد عفو رييس قوه قضاييه قرار گرفت زن 37 سالهيي به نام اشرف است كه 5 سال پيش به اتهام معاونت در قتل همسرش و زناي محصنه به 15 سال حبس و مرگ محكوم شد. اين زن اوايل سال 80 و پس از دستگيري در اعترافاتش گفت: من با شوهرم از مدتها قبل اختلاف داشتم. اين اختلاف به حدي زياد بود كه من حتي تصميم به جدايي گرفتم، اما او رضايت نميداد. فاصله ما آنقدر زياد شده بود كه ديگر علاقهيي به هم نداشتيم. در اين مدت با پسر ديگري آشنا شدم و با او رابطه داشتم، چون همسرم حاضر نبود مرا طلاق دهد به همين خاطر نقشه قتل وي را كشيديم.
پس از اعترافات اشرف، پرونده وي براي محاكمه به دادگاه فرستاده شد و وي به جرم معاونت در قتل شوهرش به 15 سال حبس و به جرم زناي محصنه به مرگ محكوم شد.
يك ماه پيش و در حالي كه اشرف هنوز دوران محكوميت معاونت در قتل را ميگذراند، مسوولان زندان به او خبر دادند كه بايد خود را براي اعدام آماده كند، اما اشرف با نوشتن نامهيي به رييس قوه قضاييه اعلام كرد كه توبه كرده و از گناهي كه مرتكب شده بسيار پشيمان است. اين نامه كه از سوي شادي صدر وكيل مدافع اشرف به دفتر رييس قوه قضاييه ارسال شد، توسط آيتالله شاهرودي مورد بررسي قرار گرفت و در نامهيي از مسوولان زندان خواسته شد تا صحت گفتههاي اشرف مبني بر توبه كردنش بررسي شود. وقتي گفتههاي اشرف از سوي مسوولان زندان مورد تاييد قرار گرفت، رييس قوه قضاييه به عنوان حاكم شرع دستور توقف حكم اشرف را صادر كرد و او را مورد عفو قرار داد.
عفو دومين زن
دومين زن بخشيده شده، زني 35 ساله به نام حاجيه است كه او نيز به اتهام معاونت در قتل شوهرش و زناي محصنه به 5 سال حبس و اعدام محكوم شده بود. حاجيه كه بايد خود را براي اجراي حكم اعدام آماده ميكرد، نامهيي براي رييس قوه قضاييه نوشت و داستان زندگياش را شرح داد، اين زن در نامهاش آورد: از ماجراي قتل شوهرم خبر نداشتم و اتفاقاتي افتاد و باعث شد تا من مورد ظن پليس قرار گيرم، مدتي قبل از حادؤه، يكي از دوستان شوهرم برايم ايجاد مزاحمت كرد، او يكبار قصد داشت مرا مورد آزار قرار دهد، اما من مقاومت كردم و از آن به بعد او مرتب تلفني مزاحمم ميشد و به من ميگفت اگر موضوع را به كسي بگويي دخترت را ميكشم. براي حفظ آبروي خودم و جان فرزندم سكوت كردم، اما او دست بردار نبود و مرتب مرا اذيت ميكرد تا اينكه براي انجام كاري به اتفاق دخترم از شهرمان جلفا خارج شديم و نزد خانوادهام در تبريز رفتم. چند روز بعد به من خبر دادند شوهرم بيمار است. براي همين بسرعت به شهر خودمان برگشتيم و ديدم او فوت كرده است و قاتل شوهرم همان مردي است كه قصد آزار مرا داشت. از اتفاقي كه افتاده بود وحشت كرده بودم، نميدانستم بايد چه بكنم و چه بگويم. قاتل اعترافا
ت بسياري عليه من كرده بود، به همين خاطر وقتي قاضي به من گفت كه اتهامم زناي محصنه است، چون معنايش را نميدانستم اتهام را قبول كردم وقتي حكم صادر شد متوجه شدم معني زناي محصنه چيست، اما هر چه گفتم كه معني آن را نميدانستم كسي حرفم را قبول نكرد و حالا قرار است حكم مرگ را در موردم اجرا كنند.
رييس قوه قضاييه، حاجيه را با توجه به اينكه از رفتارهاي گذشته خود پشيمان شده بود و همچنين با توجه به محتويات پرونده مورد عفو قرار داد و اين زن هم دوباره به زندگي برگشت.
سومين زن
سومين زن محكوم به مرگ نيز زن 40 ساله اهوازي است كه او هم به اتهام معاونت در قتل شوهرش و زناي محصنه به مرگ محكوم شده بود كه با توجه به توبه او رييس قوه قضاييه اين زن را نيز بخشيد، اكنون هر سه پرونده در حال طي مراحل قانوني است.