استقلال - آزادی - عدالت اجتماعی (جمهوری ایرانی)
به سایت خبری جبهه ملی ایران ،پرببنده ترین سایت نیروهای ملی خوش آمدید
این سایت خبری مستقل است و به انعکاس اخبار تشکلهای جبهه ملی ایران و نیروهای ملی در سراسر جهان اختصاص دارد
از دیگر صفحات این تارنما در زیر این پیام با کلیک روی صفحه دیدن کنید
 
¤ اخبار دانشجویی
¤ صدور حکم زندان برای ۲۰ نفر از بازداشت شدگان زلزله آذربايجان
¤ دیدار اعضای جبهه ملی ایران با فرید طاهری
¤ روز دانشجو در مزار کیانوش آسا/ بیانیه دفتر تحکیم وحدت
¤ احضار مجدد پیمان عارف به دادگاه
¤ پیمان عارف بار دیگر از تحصیل محروم گردید.
¤ دفتر تحکیم وحدت و سازمان دانش آموختگان ایران در بیانیه ای مشترک: «صدای دانشجویان دربند باشیم»
¤ بیانیه‌ دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال; «تشکیل جبهه‌ دموکراسی‌خواهان برای صیانت از منافع ملت ایران در مقابل استبداد داخلی»
¤ ممانعت از آزادی پیمان عارف، فعال سابق دانشجویی
¤ پیمان عارف، دانشجوی زندانی، پس از اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شد
¤ پیمان عارف برای سومین بار بازداشت شد
سایتهای دیگر
 
زنان
¤ صفحه اول  ¤ اخبار ايران  ¤ اخبار جبهه ملی  ¤ بیانیه های جبهه ملی  ¤ کورش زعيم  ¤ جبهه ملی اروپا  ¤  واشنگتن  ¤ اخبار دانشجویی  ¤ خارج از کشور  ¤ دکتر ورجاوند  ¤ زنان  ¤ نشریات  ¤ دیدگاه  ¤ دریادار مدنی  ¤ رضا آذرخش  ¤ اندیشگاه ملی/ آریان پور  ¤ کنگره ملی/ امیرانتظام  ¤ مقالات  ¤  عضويت  ¤ نهضت آزادی/حزب ملت ایران  ¤ کارگران  ¤  اسناد جبهه ملی  ¤ جوانان جبهه ملی  ¤ دکتر باوند  ¤ كانون انديشه و سخن.  ¤ بیژن مهر  ¤  سمينار جبهه ملی  ¤  فرهنگ  ¤ همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر در ایران  ¤ دفتر پژوهش های جبهه  ¤ اخبار زندانیان سیاسی  ¤ برنامه تلوزیون  ¤ اقتصاد  ¤ آلبوم عکسها  ¤ تماس با ما ¤ آرشیو خبرها
حقوق زنان /گفت و گو با دکتر ملکی و کورش زعیم
13 مرداد 1387       بازگشت به صفحه قبل 

دکتر ملکی: سهمیه بندی جنسیتی ریشه در بنیادگرایی دارد؛ کورش زعیم: از دیدگاه جناح حاکم، زن باید مهار شود

12 مرداد 1387 خبرنامه امیر کبیر

سهمیه بندی جنسیتی ریشه در بنیادگرایی دارد؛ گفت و گو با محمد ملکی



آقای دکتر ، سهمیه بندی جنسیتی در کنکور، چند سالی است که اعمال می شود و طیف سنتی اعتقاد دارد که این موضوع از نظرات اولیه انقلاب و امام راحل است. این طرح در مجلس هفتم مطرح شد و امکان تصویب شدن آن در مجلس هشتم وجود دارد. نمایندگان موافق برای آن دلایلی هم دارند مثل : نبود خوابگاه برای دختران ، کار نکردن زن در صورت راضی نبودن پدر یا شوهر ، افزایش سن ازدواج و طلاق و … و این را از مصادیق انقلاب فرهنگی دانسته اند. به نظر شما، به عنوان اولین رییس دانشگاه تخران بعد از انقلاب، تکثر دخترها نسبت به پسرها آسیب محسوب می شود ؟



البته در اوایل انقلاب می گفتند که باید بعضی از رشته ها متخصص خانم داشته باشد . به طور مثال وقتی من رئیس دانشگاه تهران بودم، یکی از استادان دانشکده پزشکی این موضوع را مطرح کردند که برای تخصص زنان، فقط زنان شرکت کنند. من در آن موقع احساس کردم که ممنوعیت شغلی در حال مطرح شدن است . البته من به آن آقا گفتم از چه نظر؟ تمام علما گفته اند که پزشک محرم است. ایشان می خواستند که این طرح را به شورای عالی انقلاب هم ببرند که منحل شد. آن چیزی که امروز مطرح شده این است که در بعضی رشته ها، زنان نمی توانند از عهده بر بیایند. مملکت ما یک شرایط پیچیده ای دارد که تمام دانش آموزان در کنکور شرکت می کنند و هرکسی که استعدادش بیشتر است به دانشگاه راه پیدا می کند. دلایلی که می توان برای تکثر زنان نسبت به آقایان در کنکور اعلام کرد این است که : شوق و علاقه ای که باید برای ورود به دانشگاه باشد، در آقایان وجود ندارد. نکته دوم که چرا در بعضی رشته ها زنان نمی توانند بروند ؟ چون این طرز فکر یک مشکل تاریخی دارد. از ابتدا نگذاشته اند که وارد آن کار شوند. مثلا در روسیه ، زنان کارهای سنگین مثل هدایت قطار و … را انجام می دهند.



ایجاد این محدودیت ها باعث می شود که از نظر علمی، دانشگاه ها دچار سقوط شوند. در مورد دلایلی که آنان مطرح می کنند می توان گفت که اولا هر دو جنس مقدس اند . در مورد هدر رفتن بیت المال و عدم نبود خوابگاه، باید گفت که در زمانی که ما دانشگاه می رفتیم، بسیاری از گروه ها ی تحقیقاتی زیر نظر زنان اداره می شد….



این مربوط به همان تفکری است که زن را جنس دوم قلمداد می کند.



اگر قبول کنیم زن جنس دوم است که بحث عوض می شود. در قرآن اصلا چنین چیزی وجود ندارد. این طرز تلقی نشان می دهد که اینها با اصل اسلام مشکل دارند که مساله وسوسه آدم توسط حوا را مطرح می کنند و الخ. اگر زنان توانایی ذهنی بیشتری برای ورود به دانشگاه دارند، دولت موظف است برای آنان خوابگاه درست بکند. اینها دو مسئله از هم جدا است که برای پیشبرد اهدافشان با هم بیان می کنند. واقعیت این است که بنیادگراها مانند طالبان ، اصول یکسانی دارند که زن نباید از خانه بیرون بیاید و باید با مردی در خیابان دیده شود و نیازهای جنسی مرد را برآورده سازد. در حالی که در مملکت ما ، اداره خانواده ها در روستا ها ، به عهده زنان است. مثلا در شمال ، کشت برنج کار خانم هاست. این صحبت ها ریشه در بنیاد گرایی و عقب ماندگی ذهنی دارد.



به نظر شما تبعات این اتفاق در جامعه به چه صورت خواهد بود؟



به نظر من کارزارهایی باید وجود داشته باشد که از حقوق خودشان دفاع بکنند. خیلی از این وقایع قرار بود که اتفاق بیفتد ولی نشد. مثل انقلاب فرهنگی دوم. چون انقلاب فرهنگی اول با شکست روبرو شد. اگر زنان ایستادگی کنند ، این اتفاق نخواهد افتاد.



به نظر شما، وظیفه روشنفکرآن در قبال این موضوع چیست؟



البته در جامعه ما هیچ کس به وظیفه اش عمل نمی کند. یکی از رسالت های روشنفکر های این است که با جامعه در ارتباط باشد تا بتواند به آنان آگاهی لازم را برساند.





از دیدگاه جناح حاکم، زن باید مهار شود؛ گفت و گو با کورش زعیم



آقای زعیم، به عنوان نخستین پرسش، می خواستیم بدانیم که طرح سهمیه بندی جنسیتی چه زمانی مطرح شد؟



طرح سهمیه بندی جنسیتی دانشگاه در مجلس هفتم مطرح شد، ولی پیش از تصویب به اجرا درآمد. آقای خاتمی در زمان خودش طرح را متوقف کرد، ولی مردسالاران در هر حال به عناوین مختلف برای دانشجویان دختر مانع تراشیدند، از جمله جلوگیری از آنان برای نام نویسی در برخی رشته ها . افزون بر این قانون گریزی، بند ۳ اصل سوم قانون اساسی نه تنها آموزش و پرورش را در تمام سطوح برای همه رایگان اعلام کرده، بلکه دولت را موظف کرده که آموزش عالی را تسهیل کند و تعمیم دهد. در این اصل، تفاوتی میان زن و مرد قایل نشده است. بنابراین، سهمیه بندی جنسیتی دانشگاه ها به روشنی در تضاد با قانون اساسی است.



چه نیازی احساس شد که این طرح از سوی طیف سنتی مطرح شود؟



باید توجه کنید که نگاه جناح حاکم به زن، همان نگاه قبیله ای بدوی دوهزار سال پیش منطقه جغرافیای دیگری است. آنها زن را در ذهن خود از اموال مرد می شمارند که فقط برای تولید مثل و ارضای نیاز مرد آفریده شده است. گرفتاری آنها این است که این گونه نگرش درست وارونه نگرش فرهنگ ایرانیان است. وقتی پارسال وزارت آموزش عالی اعلام کرد که هفتاد درصد دانشجویان دانشگاهها زن هستند و دختران رتبه های برتری را از پسران در آزمون های ورودی دانشگاه به دست می آورند، زنگ خطر برای مردسالاران حاکم به صدا درآمد که ممکن است روزی مجبور شوند زیر دست زنان کار کنند و از آنها دستور بگیرند. اگر قرار باشد زنان خود را برابر با مردان بشمارند، همان کارهای مردان را انجام دهند و نیازهای خودشان را در برابر نیازهای مردان در کفه ترازو قرار دهند، باید بپذیرید که آینده دلپذیری برای این آقایان که بیشترشان لیاقت چندانی در انجام مسئولیت های خود ندارند، و به همین دلیل از اعتماد به نفس چندانی هم بهره مند نیستند، نخواهد بود. توهین ها و خشونت هایی که آنها در مورد زنان در کوچه و خیابان نشان می دهند، این زندانی کردن های زنان فعال در جنبش زنان و حقوق بشر، یک نوع ابراز برتری جویی است، منتهی با روشهایی که خود آنها تشخیص می دهند. اگر منظور حفظ قداست خانواده است، باید مردان اخلاق خانوادگی پیدا کنند. با محدود کردن زنان، هیچ مشکلی حل نمی شود. این تفکر مشکل دارد. سهمیه بندی جنسیتی، نه تنها تبعیض آمیز و مغایر با اصول بنیادین حقوق مدنی شهروندان و مغایر با بیانیه جهانی حقوق بشر است، بلکه کشور را از بهره مندی از استعدادهای برتر محروم می سازد.



پس به چه دلیل یک وقفه ۲۵ ساله در این موضوع پیش آمد؟



باید توجه داشت که در اوایل انقلاب، جبهه چپ مذهبی و لیبرال در حکومت بودند و اصول گرایان این قدرت را نداشتند که این طرز تفکر را اعمال کنند.



آیا این طرح گامی درراه انقلاب فرهنگی دوم نیست؟



جنبش زنان ایران برای کسب حقوق برابر اجتماعی و قانونی، که به ویژه از سال گذشته سرعت و قدرت گرفته، قدرت مداران مردسالار را بسیار نگران کرده است. بنابراین، در صدد برآمده اند عواملی را که به قدرت جنبش زنان می افزاید از بین ببرند. دانشگاه نه تنها دانش و آگاهی را بالا می برد، بلکه تماس های اجتماعی را افزایش می دهد، دسترسی به اطلاعات و تکنولوژی جهانی را آسان می سازد و فرصت های لازم را برای گفتگو، همبستگی و هماهنگی در میان هم اندیشان فراهم می آورد.



از دیدگاه این جناح، انقلاب فرهنگی ناتمام است. زن باید مهار شود. اگر زنان دانش بیاموزند، دیگر نمی توان زنان را مهار کرد و در خانه حبس کرد، مانند کاری که طالبان انجام میداد و زنان را در خانه با زنجیر می بستند. این اقلیت بسیار کم که باورهایشان با دانش و تجربه امروز هماهنگ نیست. آنها می خواهند که به سمت انقلاب فرهنگی جدیدی پیش بروند.



درست است که تمام افراد را باید آموزش داد، ولی سهمیه بندی آن زمان باعث شد که اکنون شمار زیادی مهندس و دکتر داشته باشیم که سواد چندانی ندارند. اینان افرادی هستند که جانشین افراد با استعداد شدند، که نمونه اش طرح های عمرانی است که اکنون بصورت بسیار ضعیفی اجرا می شوند.



این طرح چه تاثیراتی در دانشگاه و جامعه می گذارد، آیا به ایجاد اشتغال کمک می کند؟



در مورد جامعه، ایجاد اشتغال راه های اقتصادی دارد. با جلوگیری از ورود نیمی ازنیروی کار به بازار کار، برای نیم دیگر، بازار کاری ایجاد نمی شود. حتی خود این قشر میتوانند ایجاد اشتغال کند، یعنی کارآفرینی کند.



حق آموزش در قانون اساسی، در بند دوم اصل ۳ آمده است و دولت را موظف به آموزش همگانی کرده است. جلوگیری از این کار، تخلف از قانون اساسی جمهوری اسلامی است. اگر شرایط آموزش مانند ۲۰۰ سال پیش بود، مادران احساس سرخوردگی نمی کردند، چون حتی شاید پدران نیز سواد نداشتند. ولی اکنون با این سد آموزش در برابر زنان، وقتی می بینند زنان در دیگر نقاط جهان چگونه زندگی می کنند، دچار سرخوردگی میشوند. این زنان این عقده روانی را به فرزندانش منتقل می کند.



میدان زنان
بازگشت به صفحه قبل   نسخه قابل چاپ   لینک دائمی به این خبر 
 
 
¤ اخبار جبهه ملی
¤ درگذشت مهندس اسماعیل حاج قاسمعلی
¤ بازداشت پیمان عارف عضو جبهه ملی ایران
¤ ادیب برومند: انحلال مجلس استیضاح مصدق را منتفی کرد
¤ نامه سخنگوی جبهه ملی ایران به بی بی سی
¤ پیام های نوروزی
¤ خورشیدی که هر روز فروزان تر از روز پیش میدرخشد/بیانیه جبـــهه ملــــی ایــــران
¤ سنگر نشین بی مدعای آزادی هوشنگ کشاورز صدر رفت
¤ تجزیه طلبی محکوم است/رئیس هیئت رهبری جبهه ملی ایران
¤ متن پیام های رهبران جبهه ملی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس کنفدراسیون
¤ تحلیل جبهه ملی ایران ازرویدادهای مصر
¤ دکتر علی رشیدی عضو هیئت رهبری جبهه ملی ایران به دو سال زندان و 5 سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد
¤ بازداشت اعضاي جبهه ملي ايران در اسفراين خراسان شمالي
¤ بزرگداشت دکتر مصدق در واشنگتن/2 گزارش
¤ بزرگداشت دکتر محمد مصدق در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن دی سی شنبه 10 نوامبر 2012
¤ مشروح سومین گزارش احمد شهید در رابطه با حقوق بشر در ایران
¤ جبهه ملي ايران , نيروي هوايي و خلبانان قهرمان دفاع مقدس را گراميداشت
¤ تکدیب امضا
¤ جبهه ملی ایران: به یاری زلزله زدگان بشتابیم
¤ درگذشت رادمرد میهن دوست آقای دکترخسروسعیدی عضو حزب ایران و جبهه ملی ایران
¤ ننگ ونفرین بربیست وهشتم مرداد
¤ اسطوره مقاومت مهندس عباس اميرانتظام در بيمارستان بستري شد
¤ بیانیه ادیب برومند و جبهه ملی ایران- اروپا و آمریکا در اظهار تاثر و همدردی با هموطنان داغدیده آذربایجانی
¤ احضار كورش زعيم
¤ درود بر چهاردهم مرداد / ادیب بـرومـند- رهبر جبهه ملی ایــران
¤ جبهه ملی ایران نسل کشی مسلمانان در میانمار را محکوم میکند
¤ بیانیه ادیب بـــرومند رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران به مناسبت بزرگداشت ۳۰ تیر 1331
¤ نامه سرگشاده جبهه ملی ایران به رئیس جمهور آمریکا درمورد ادعای واهی مالکیت امارات بر جزایر ایرانی
¤ عمل جراحی قلب دکتر حسین موسویان، رییس هیئت اجرایی جبهه ملی ایران
¤ گرامیداشت یکصدوسی امین زادروز دکتر محمد مصدق در پاریس و کلن
¤ یادداشت اعتراض جبهه ملی ایران به موسسه گوگل
¤ تکذیب مذاکرات جبهه ملی ایران با آقای رضا پهلوی و نزدیکان ایشان
¤ جبهه ملی ایران مهیای ستیزه گری در باره حفظ تمامیت کشور است/ادیـب بـرومـند رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران
¤ پیام های نوروزی استاد ادیـب بـرومـنـد , دکتر حسین موسویان ,اقاي حسن لباسچی و مهندس كورش زعيم
¤ پیام نوروزی ادیـب بـرومـنـد
¤ دیدارسخنگو و اعضای جبهه ملی ایران با دکتر علی رشیدی
¤ بیانیه ادیـب بـــــرومــند رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران درباره انتخابات اسفند ۱۳۹۰
¤ جبهه ملی ايران در انتخابات شرکت نمی کند
¤ آخرین وضعیت جبهه ملی ایران
¤ وضعیت نا مساعد جسمی حمید رضا خادم، زندانی سیاسی در بند ۳۵۰ اوین
¤ آیا جبهه ملی ایران منحل میشود؟
¤ بازجویی و بازداشت فعالان و اعضای جبهه ملی ایران
¤ ادامه بازداشتها و احضار اعضای جبهه ملی ایران به وزارت اطلاعات
¤ برگزاری جلسات شورای جبهه ملی ایران ممنوع شد
¤ احضارعیسی خان حاتمی عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران/ بازداشت مهندس محمد توسلی
¤ بازداشت دکتر علی رشیدی
¤ احضار ملیون به وزارت اطلاعات
¤ نشست مهرماه شوراي مركزي جبهه ملي ايران
¤ جلسه شورای مرکزی جبهه ملی ایران پنج شنبه در تهران برگزار شد
¤ جبهه ملی ایران در خارج از کشور نماینده ندارد
¤ @نامه پیمان عارف به احمدی نژاد@دیدار از پیمان عارف
© 2004 - 2011 - خبرگزاری جبهه ملی ایران - J M I N e w s . c o m - تماس با ما