● سرگی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه: «چون مذاكرات ادامه دارد، من از استفاده از واژه شكست خودداری میكنم.»
● علی حسينیتاش سرپرست گفتگو كنندگان ايرانی: من اين مذاكرات را مثبت ارزيابی میكنم، اين مذاكرات دربرگيرنده عناصری بود كه ما را به دستيابی به توافق اميدوار میكند.
● مذاكرات ايران و روسيه درمورد طرح پيشنهادی مسكو ادامه خواهد يافت.
خبرگزاری فارس: وزارت امور خارجه روسيه اعلام كرد مقامات ايرانی و روس مذاكرات دو روزه خود را درباره پيشنهاد مسكو برای غنیسازی اورانيوم ايران در خاك روسيه، به پايان رساندند.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس از مسكو، سفارت ايران در روسيه امروز با انتشار بيانيهای اعلام كرد هيئت ايرانی، پايتخت روسيه را حدود ساعت ١١:٠٠ به وقت گرينويچ ترك میكند.
اين مذاكرات، در وزارت امور خارجه روسيه و با شركت كارشناسانی از آژانس اتمی اين كشور برگزار شد.
مذاكرات روز دوشنبه پشت درهای بسته آغاز شد و رياست آن را «والنتين سوبولف»، معاون دبير شورای امنيت ملی روسيه و «علی حسينیتاش»، معاون شورای عالی امنيت ملی ايران بر عهده داشتند.
«سرگی لاوروف»، وزير امور خارجه روسيه در اين خصوص تصريح كرد: «چون مذاكرات ادامه دارد، من از استفاده از واژه شكست خودداری میكنم.»
«سرگی كری ينكو»، رئيس سازمان انرژی اتمی روسيه قرار است روز پنجشنبه برای مذاكرات بيشتر به ايران سفر كند.
پيشنهاد روسيه مورد حمايت آمريكا و اروپا قرار دارد.
رئيس هيات ايرانی: گفتگوهای ما مثبت بود
مهر: مقامات ايرانی گفتگوها در مسكو درباره پيشنهاد روسيه مبنی بر غنی سازی مشترك را مثبت ارزيابی كردند.
به گزارش خبرگزاری اينترفكس از روسيه، سيد علی حسينی تاش سرپرست گفتگو كنندگان ايرانی در مذاكرات دو روزه مسكو درباره پيشنهاد غنی سازی مشترك روسيه را مثيت ارزيابی كرد و گفت:" ارزيابی من بر اين است كه گفتگوهای ما مثبت بود".
وی گفت: من اين مذاكرات را مثبت ارزيابی می كنم، اين مذاكرات دربرگيرنده عناصری بود كه ما را به دستيابی به توافق اميدوار میكند.
اين در حالی است كه سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه اعلام كرده است كه هنوز زود است كه درباره نتايج مذاكرات مسكو پيش داوری صورت گيرد.
در همين رابطه "منوچهر متكی" وزير امور خارجه ايران نيز روز گذشته پس از ديدار خود با مقامات اروپايی در بروكسل بر اضافه شدن عناصری بر اين پيشنهاد برای پذيرفته شدن آن از سوی ايران تاكيد كرد.
معاون دبير شورای امنيت ملی ايران بدون اينكه توضيحات بيشتری در اين زمينه ارائه دهد گفت كه درباره بخش زيادی از مسائل مربوط به پيشنهاد روسيه بحث و گفتگو صورت گرفت.
وی همچنين خبر داد كه نشست؛ بر اجلاس ٦مارس آژانس بين المللی انرژی اتمی سازمان ملل متمركز بود.
اين مقام ايرانی هم به نوبه خود بار ديگر بر حق ايران درانجام فعاليت های هسته ای در داخل كشور تاكيد و گفت كه ايران قصد ندارد تا از حق خود برای چرخه سوخت هسته ای در داخل كشور صرف نظر كند.
درهمين رابطه متكی نيز روز گذشته بر حق ايران در ادامه فعاليت های صلح آميز هسته ای تاكيد كرد.
رويترز: مذاكرهكنندگان ايران بدون نتيجه مسكو را ترك كردند
ايلنا:خبرگزاری رويترز گزارش داد: مذاكرهكنندگان هستهای ايران امروز بدون هيچ پيشرفتی درباره پيشنهاد غنیسازی اورانيوم ايران در روسيه، مسكو را ترك كردند.
سفارت ايران در مسكو در بيانيهای اعلام كرد: هیأت ايرانی امروز ساعت ۱۲، مسكو را ازفرودگاه شرمتيوف به مقصد تهران ترك كردند.
بر اساس اين گزارش، يك مقام عالیرتبه ايرانی در تهران گفت: مذاكرات در پايتخت ايران ادامه میيابد و "سرگی كرينكوف" رئيس آژانس انرژی اتمی روسيه قرار است اواخر اين هفته عازم ايران شود.
اين مقام ايرانی كه خواست نامش فاش نشود، به رويترز گفت: دور بعدی مذاكرات ايران و روسيه در چند روز آينده در تهران برگزار میشود. "سرگی لاوروف" وزير امور خارجه روسيه نيز امروز گفت: در مورد استفاده از كلمات شكست و ناكام ماندن مذاكرات تا پايان اين مذاكرات محتاطانه عمل میكنم.
مذاكرات ايران و روسيه درمورد طرح پيشنهادی مسكو ادامه خواهد يافت.
ايرنا: سخنگوی وزارت امورخارجه روسيه گفت: تماسهای ايران و روسيه برای بررسی طرح پيشنهادی مسكو و ايجاد مركز مشترك غنیسازی اورانيوم در خاك روسيه ادامه خواهد يافت.
"ميخاييل كامنين" روز سهشنبه در پايان مذاكرات هياتهای روس و ايرانی، در مسكو به خبرنگاران گفت: دو طرف در رايزنيهای دو روزه خود در اين مورد به توافق رسيدند.
وی افزود "سرگئی كرينكو" رييس آژانس فدرال انرژی اتمی روسيه روز ۲۳ فوريه (چهارم اسفند ماه) به تهران سفر خواهد كرد و در ديدار با مقامهای ايرانی پيشنهاد اتمی روسيه را مورد بررسی قرار میدهد.
كامنين گفت: در گفت و گوهای هياتهای ايرانی و روسی در مسكو، پيشنهاد روسيه بطور مشروح مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان كرد: روسيه در اين گفت و گوها از ايران خواست تا به تعليق همه فعاليتهای مربوط به غنیسازی اورانيوم از جمله تحقيقات هستهای بازگردد.
مذاكرات نمايندگان ايران و روسيه برای بررسی طرح پيشنهادی مسكو روز دوشنبه در كرملين آغاز شد و امروز در وزارت امور خارجه روسيه خاتمه يافت.
هيات ايرانی به رياست "سيد علی حسينی تاش" معاون راهبردی دبير شورايعالی امنيت ملی ايران دراين گفتگوها با "ايگور ايوانف" دبير شورای امنيت روسيه و معاون وی "والنتين سوبولف" ديدار و مذاكره كرد.
رييس هيات ايرانی شركتكننده در مذاكرات مسكو ، در خاتمه اين رايزنيها به ايرنا گفت: مذاكرات ديروز و امروز ما در مسكو با طرف روس نشان داد چشم انداز مثبتی برای گسترش همكاريهای هستهای دو كشور وجود دارد و طرح پيشنهادی مسكو نيز در چارچوب و مسير همين همكاريها قابل بررسی ، توسعه و تكميل است.
وی گفت: دو كشور بر نقش مهم آژانس بينالمللی انرژی اتمی برای حل موضوع ايران واقف بوده و اعلام كردند كه بايد محوريت آژانس در اين مورد حفظ شده و مساله نيز در همين چارچوب حل و فصل گردد.
چين از ايران خواست غنیسازی اورانيوم را به حال تعليق درآورد
خبرگزاری فارس: چين از ايران خواست همه فعاليتهای مربوط به غنیسازی اورانيوم را به حال تعليق درآورده و در مذاكرات جاری با روسيه در زمينه مسئله هستهای خود به دنبال پيشرفت باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پكن، "ليو جيان چائو" سخنگوی وزارت امور خارجه چين امروز گفت: «ما اميدواريم ايران تعليق همه فعاليتهای مربوط به غنی سازی اورانيوم را از سرگرفته و شرايط لازم را برای حل اين موضوع از طريق مذاكرات فراهم آورد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه چين تصريح كرد: «ما از مذاكرات روسيه با ايران در اين باره حمايت میكنيم. ما اميدواريم اين مذاكرات نتايج مثبتی به همراه داشته باشند.»
اين موضع چين در حالی اعلام میشود كه مسكو و تهران دومين روز مذاكرات هستهای خود را در پايتخت روسيه آغاز كردهاند.
ليو تاكيد كرد: «اكنون كه ما در يافتن راهكاری برای اين مسئله مشكلاتی را مشاهده میكنيم، تمايل داريم كه با همه طرفها تماس داشته باشيم تا اين كه راهكاری برای حل مسئله در چارچوب آژانس بين المللی انرژی اتمی پيدا شود.»
وی درباره گزارشهای مربوط به سفر "ما كای" برنامهريز ارشد اقتصادی چين به ايران ابراز بیاطلاعی كرد.
پيش از اين گزارش رسانههای چينی از اين امر حكايت داشت كه اين مقام ارشد اقتصادی چين قرار است ما آينده به تهران سفر كند تا قراردادی را با ايران برای توسعه يكی از ميدانهای نفتی و همچنين قرارداد ٢٥ ساله ١٠٠ ميليارد دلاری در زمينه منابع گاز طبيعی ايران، امضا كند.