فراخوان کانون صنفی معلمان ایران:
دعـوت بـه تـحصن و تـجمع!
به دنبال شکست مذاکرات نمایندگان فرهنگیان با حکومت و سرکوب معلمین در روز چهارشنبه، کانون صنفی معلمان ایران با صدور اطلاعیه ای از همکاران خود دعوت کرد روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ماه در مدارس تحصن کنند و در صورت آزاد نشدن معلمان دستگیر شده، از جمله اعضا و رهبران کانون های صنفی معلمان، روز شنبه ۲۶ اسفند در مقابل مجلس شورای اسلامی تحصن کنند ...
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
مذاکرات فرهنگیان با حکومت شکست خورد
سرکوب خشونت بار معلمان در تهران
• به دنبال شکست مذاکرات تشکل های فرهنگیان با حکومت، روز چهارشنه معلمین معترضی که قصد تجمع در برابر مجلس و وزارت آموزش و پرورش را داشتند، به سختی سرکوب شدند. گزارش ها حاکی از بازداشت های گسترده و از جمله بازداشت نمایندگان معلمین و رهبران کانون های صنفی معلمین است ...
به دنبال شکست مذاکرات تشکل های فرهنگیان با حکومت، روز چهارشنه معلمین معترض در برابر مجلس و وزارت آموزش و پرورش به سختی سرکوب شدند. گزارش های اولیه حاکی از بازداشت های گسترده و از جمله بازداشت نمایندگان معلمین و رهبران کانون های صنفی معلمین است که در مذاکرات روز گذشته با نمایندگان مجلس و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی شرکت داشتند.
کانون های صنفی معلمین ایران با انتشار بیانیه ای، از شکست مذاکراتی خبر داده اند که به جای مسئولان وزارت آموزش و پرورش اعضای وزارت اطلاعات و ماموران قرارگاه ثارالله در آن شرکت کرده بودند. در این اطلاعیه به مقامات حکومت هشدار داده شده است، که معلمین بازداشت همکاران خود را به هیچ وجه تحمل نخواهند کرد.
بنا بر خبرهایی که در وبلاگ های معلمین منتشر شده، صدها معلم صبح روز چهارشنبه پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات نمایندگان کانون های صنفی با مسئولین برای پیگیری خواست های خود قصد تجمع در مقابل مجلس را داشتند که نیروهای امنیتی با خشونت و دستگیری عده ای از آن ها، مانع تجمع معلمین در برابر مجلس شدند. بر پایه این گزارش ها، اکثر اعضای کانون صنفی معلمان صبح از جمله: محمود بهشتی بازرس و سخنگوی کانون، باغانی دبیرکل، بداغی عضو هیات مدیره، اکبری از اعضای کانون، اکبری پروشه عضو کانون بازنشستگان به همراه دهها معلم دیگر توسط نیروهای انتظامی و امنیتی دستگیر شده اند.
یک گزارش دیگر همچنین از حمله به اجتماع معلمان در برابر آموزش و پرورش خبر می دهد. مطابق این گزارش حدود دو هزار نفر از معلمان که در برابر وزارتخانه آموزش و پرورش تجمع کرده بودند با یورش وحشیانه نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش مواجه شدند. پلیس ضد شورش که ۱۰ دقیقه برای پراکنده شدن به معلمان فرصت داده بود، پس از کمتر از پنج دقیقه به معلمان یورش برد و با تمام توان به ضرب و شتم معلمان پرداخت.
گفته می شود عده زیادی از معلمان پس از حمله نیروهای گارد در مقابل وزارت آموزش و پرورش دستگیر شده اند.
گزارش وبلاگ ٨ مارس: آخرین اخبار از تجمع صبح امروز معلمین
طبق آخرین گزارش ارسالی از تهران، برخورد شدید نیروهای سپاه و انتظامی با معلمین و مردم تا ساعت ٣ بعد از ظهر همچنان ادامه داشته. فضای منطقه خیابان بهارستان (مجلس) تا خیابان سمیه (وزارت اموزش و پرورش) به خاطر حضور پر تعداد نیروهای ضد شورش، به شدت نظامی شده و یک حکومت نظامی اعلام نشده برقرار است. نیروهای انتظامی با ضربات باتوم و مشت و لگدپراکنی به سوی تجمع کنندگان اجازه هرگونه تجمع را از معلمان گرفتند. نیروهای امنیتی با آوردن بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس سعی در دستگیری گسترده معلمان داشتند که با هشیاری و عدم مقاومت معلمان و پرهیز از دامن زدن به هیجان، این خواسته سرکوبگران محقق نشد. اما آنچه که معلوم است پر شدن حداقل ۲ دستگاه اتوبوس از شرکت کنندگان در تجمع است. تعداد نیروهای انتظامی در خیابان بهارستان و سمیه به حدی بود که راه رفتن در این مراکز، به سختی امکان پذیر بود. نیروهای انتظامی با برخورد وحشیانه با معلمین و مردم، سعی در کنترل اوضاع داشتند که در این میان تعداد زیادی از معلمین معترض و مردم، زخمی و دستگیر شدند. طبق گزارش ارسالی معلمان اعلام کردند هر چقدر بزنند و دستگیر کنند، ما تا گرفتن حقمان به خانه بر نمی گردیم.
گزارش ادوار نیوز: بازداشت های گسترده در تجمع امروز معلمان
ادوارنیوز: با بی نتیجه ماندن جلسه دیروز معلمان در مجلس با مسولان تجمع وسیع دیگری صبح امروز در میدان بهارستان تهران شکل گرفت که منجر به بازداشت گسترده آنها شد.
تجمع صبح امروز معلمان در برابر مجلس با برخورد شدید نیروهای انتظامی مواجه شد. شاهدان این تجمع به خبرنگار ادوارنیوز گفته اند که نیروهای امنیتی و انتظامی با مستقر کردن ده ها اتوبوس تجمع کنندگان را تهدید به بازداشت کرده اند همچنین بنابراین گزارش ها بین ۵۰تا۶۰ نفر از تجمع کنندگان بازداشت شده اند که در بین آنها برخی از اعضای شورای مرکزی کانون صنفی معلمان از جمله بیژن باغانی، دبیر و محمود بهشتی لنگرودی، دیده می شوند.
گفتنی است با اعملا خشونت نیروی انتظامی و بازداشت تعدادی از معلمان ، سایر تجمع کنندگان مقابل ساختمان وزارت آموزش پرورش تجمع کرده و خواستار حضور مسئولان وزارت برای پاسخگویی به آنان هستند .
همچنین خبر می رسد که خشونت نیروهای انتظامی در تجمع امروز معلمان نسبت به چند تجمع گذشته گسترده تر و بی سابقه تر بوده است.
گزارش ایسنا: برگزار نشد!
خیابانهای درب شمالی مجلس شورای اسلامی، درحالیکه انتظار میرفت طبق اخبار منتشره از سوی فعالانی از تشکلهای صنفی معلمان، صبح امروز نیز همانند سه تجمع قبلی شاهد حضور شماری از معلمانی در اعتراض به «عدم اجرای لایحه نظام هماهنگ پرداخت» باشد، خالی از جمعیت بود.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» ایسنا به گفته نمایندگانی از کانونهای صنفی فرهنگیان، بعد از تجمع روز پنجشنبه معلمان در مقابل خانه ملت مقرر شد مسوولان سازمان مدیریت و برنامهریزی، مجلس و آموزش و پرورش جلسهای را در سهشنبه گذشته با هدف پاسخگویی به خواستههای معلمان داشته باشند که بنا بر اعلام چندی پیش «اکبری» نایب رییس کانونهای صنفی معلمان ایران، متأسفانه هیچ کدام از مسوولانی که قول رسیدگی داده بودند در جلسه شب گذشته حاضر نشده و فقط سه نماینده از سازمان مدیریت و برنامهریزی که اطلاعی از نظام هماهنگ پرداخت نداشتند و کوهکن از اعضای هیأت رییسه مجلس حضور یافتند و لذا معلمان هیچ نتیجهای نگرفتند.
گزارش خبرنگار ایسنا از محوطه اطراف مجلس شورای اسلامی حاکیست که شماری از نیروهای انتظامی در خیابان مستقر هستند و جمعیت پراکندهای نیز در حال رفت و آمد است!
بر اساس این گزارش معلمان در سه تجمع پیشین خود در شعارنوشتههایی خواهان آنچه که «رفع تبعیض علیه معلمان» دانسته بودند، شدند.
به اعتقاد آنها لایحه مدیریت خدمات کشوری یا نظام هماهنگ پرداخت میتواند به احیای بخشی از حقوق معلمان کمک کند.
در مقابل، نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این خواسته معلمان عنوان کردهاند که اجرای لایحه نیازمند بررسی دقیق و تصویب آن توسط مجلس است و این موضوع در سال ٨۵ میسر نیست.
نمایندگان پاسخگو، قول بررسی لایحه در سال ٨۶ را داده و خواستار همراهی و همکاری معلمان شدهاند.
بیانیه ی تشکل های صنفی فر هنگیان سراسر کشور
روز گذشته (سه شنبه ۲۲ اسفند)، بعد از شکست مذاکرات نمایندگان معلمین با حکومت، تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور بیانیه ای منتشر کردند که در آن آمده است:
فرهنگیان اندیشمند،
درودتان باد که با حضور گسترده و پر شور در تجمعات صنفی اسفند ٨۵، در مقابل مجلس شورای اسلامی و سازمان های آموزش و پرورش استان ها، نشان دادید که فرهنگیان تحت هر شرایطی حق خواهی و عدالت طلبی را فریاد خواهند کرد.
نکته ی قابل توجه در این تجمعات، حضور گرم همکاران با گرایش ها، سلایق و اندیشه های متفاوت بود که این امر موجب شد توطئه های کسانی که چشم دیدن اتحاد فرهنگیان را ندارند و می خواستند حرکت اصیل صنفی ما را با شائبه های بی اساس خدشه دار نمایند و فرهنگیان را دچار تفرقه کنند، نقش بر آب شود. این تجمعات نشان داد فرهنگیان به دو آفت بزرگ حرکت عدالت خواهانه ی صنفی که تفرقه و نا امیدی و به تبع آن عدم استمرار است، نیک واقفند.
همکاران همراه،
در جلسه ای که در بعد از ظهر روز سه شنبه ۲۲/۱۲/٨۵ در محل مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان تشکل های صنفی برگزار شد آقای کوهکن از هیئت رئیسه ی مجلس و دو نفر از سازمان مدیریت و برنامه ریزی شرکت داشتند. علیرغم انتظار، از وزارت آموزش و پرورش هیچ مقام مسئولی در جلسه حضور نیافت ولی تعدادی از نمایندگان وزارت اطلاعات و قرارگاه ثاراله و حراست مجلس حضور داشتند. در این جلسه آقای کوهکن خود را سخنگوی هیئت رئیسه مجلس معرفی کرد و از روند تصویب لایحه گزارشی به نمایندگان صنفی ارائه داد. ایشان در برابر این درخواست موکد نمایندگان تشکل ها مبنی بر اجرای کامل و بی کم وکاست لایحه از ابتدای سال ٨۶، هیچگونه قولی ندادند و مثل همیشه درخواست داشتند فرهنگیان زیاد عجله ای برای اجرای لایحه نداشته باشند!!!
براستی جای شگفتی است که مسئولان بلندپایه ی کشور که در قبال صدای مظلومیت سایر ملل طاقت از کف می نهند چگونه است که خود را در برابر جامعه ی عظیم فرهنگیان کشور مسئول نمی دانند و حاضر به پاسخگویی نیستند.
طرفه آنکه با تهدید و ارعاب، بازداشت و بازجویی گاه به گاه فعالان صنفی، به جای حل مسئله در صدد پاک کردن صورت مسئله هستند.
در آستانه ی حضور تشکل ها در جلسه ی مذکور، نماینده ی کانون صنفی معلمان کرمانشاه که قرار بود در این جلسه حضور داشته باشند به همراه دو نفر دیگر از اعضای شورای مرکزی کانون صنفی آن استان بازداشت شدند.
در اینجا لازم است به تصمیم گیران بلند پایه ی کشور و مسئولان نهادهای امنیتی اعلام کنیم خط قرمز فرهنگیان سراسر کشور دو نکته است. نکته ی اول اینکه به هیچ وجه بازداشت و بازجویی احدی از معلمان عدالت خواه را در هر نقطه از کشور بر نمی تابند و هرگونه عواقبی را متوجه مسئولان ذیربط می دانند. مسئولان بدانند عواقب حرکت های خودجوش فرهنگیان سراسر کشور در حمایت از معلمان بازداشت شده ی کرمانشاه بر عهده ی آنهایی خواهد بود که با بی تدبیری سعی در افراطی کردن حرکت های صنفی معلمان را دارند.
نکته ی دیگر اینکه در صورتی که تصمیم گیران کشوری اعم از دولت و مجلس بخواهند از نظام هماهنگ یک نظام ناهماهنگ دیگر بسازند و با اجرای پلکانی، مستثنی کردن برخی وزارت خانه ها و نهادها و اجرا از شش ماهه ی دوم سال ٨۶ آنرا بی اثر سازند فرهنگیان کشور تردیدی به تجمع در ادارات و تحصن در مدارس به خود راه نخواهند داد.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور
من بهترین وزیرم!
وزیر آموزش و پرورش در واکنش به اخباری مبنی بر دستگیری تعداد قابل توجه معلمان معترض که صبح امروز در مقابل مجلس و وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده بودند، گفت: من از دستگیری معلمان اطلاعی ندارم و به دلیل عدم اطلاع چنین موضوعی را به طور کامل تکذیب میکنم.
به گزارش خبرنگار ایلنا, محمود فرشیدی, وزیر آموزش و پرورش, در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران, ۱۶ ماه پس از تصدی پست وزارت در واکنش به موضوع دستگیری معلمان و برخورد نیروی انتظامی با آنان گفت: شرایط کشور به گونهای است که میخواهند در آن التهاب ایجاد کنند و انتشار خبر دستگیری حدود هزار معلم در نظامی که افتخارش مردمسالاری دینی است، تنها با هدف مخدوش کردن چهره نظام صورت میگیرد.
وی افزود: مطرح کردن موضوعی با عنوان دستگیری معلمان در جمع خبرنگاران به اعتقاد من درست و شایسته نیست.
فرشیدی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش موضوع اجرایی شدن لایحه خدمات مدیریت کشوری را با جدیت پیگیری میکند, افزود: ما در وزارتخانه پیگیر اجرایی شدن این لایحه هستیم و این موضوع را با جدیت در دستور کار خود قرار دادهایم، آنطور که شما میفرمایید در اعتراض به عدم اجرای این لایحه، تجمعاتی در مقابل مجلس صورت گرفته است؛ اما باید توجه داشت که مسائل صنفی معلمان سیاسی نشود.
وزیر آموزش و پرورش، در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران, مبنی بر اینکه شما در ابتدای تصدی پست وزارت اعلام کرده بودید که معلمان به دلیل عدم اعتراض از موقعیت خود راضی هستند و با توجه به اینکه در حال حاضر اعتراضات معلمان به شدت افزایش یافته، آیا میتوان این موضوع را به سوءمدیریت شما نسبت داد، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد جمله اول من را درست منتقل نکردهاید، من نگفتم معلمان اعتراض نمیکنند، پس مشکلی ندارند؛ منظور من آن بوده که مسوولان به دنبال مطالبات معلمان هستند و معلمان بدانند که ما نسبت به تحقق خواستههای آنان بیتفاوت نیستیم.
فرشیدی در پاسخ به این خبرنگار افزود: به دلیل آنکه سوال شما بر مبنای غلطی طراحی شده است، نمیتوانم به آن پاسخ بدهم و شما میتوانید با قلم خود پاسخ من را به هر شکلی مطرح کنید.
وی یادآور شد: بر مبنای منطقی باید مشخص شود که خواسته معلمان چیست تا بتوان نسبت به تحقق این خواستهها اقدام کرد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر عدم موضعگیری وزیر آموزش و پرورش در برابر دستگیری معلمان, گفت: موضعگیری من دفاع از مطالبات معلمان در پشت صحنه است و من به عنوان مسوول و خدمتگذار وظیفه خود میدانم که در پشت صحنه از معلمان دفاع کنم.
وی افزود: به هر کس مسوولیتی سپرده شده است و مسوولیت من نیز دفاع از مطالبات است که در غیر این صورت مرتکب خطا شدهام.
به گفته فرشیدی, رشد ۵۰ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال جاری و وعده چهار برابر شدن حقوق معلمان از مظاهر دفاع پشت صحنه وزیر آموزش و پرورش از مطالبات فرهنگیان است.
وی در خصوص علت اظهار بیاطلاعی وزیر از تجمعات اخیر معلمان خاطرنشان کرد: اینکه همکاران من به عنوان یک شخص مستقل مسائل و موضوعات مورد نظر خود را بیان کند، امری بدیهی است و معلمان در این زمینه آزادیهای خود را دارند و حتی با مدیر مدرسه نیز هماهنگ نمیشود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: معلمان تجمعات خود را با هماهنگی من انجام نمیدهند و شما نیز انتظار نداشته باشید که من از هر اتفاقی که توسط معلمان در هرجای کشور صورت میگیرد، مطلع باشم.
وی یادآور شد: همکاران در برگزاری تجمع اقداماتی را صورت دادهاند و قبل و بعد آن هیچگونه هماهنگی با من نداشتند.
فرشیدی در خصوص جلسه مشترک با کانون صنفی معلمان گفت: از من دعوت نشده که در جلسهای شرکت داشته باشم و جلسهای مشترک نیز با این تشکل برگزار نشده است.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا وزیر آموزش و پرورش در هیات دولت و مجلس به ویژه در زمان تخصیص بودجه از معلمان و وزارت خود به شکل شایسته دفاع نکرده است، افزود: هرکس شیوه دفاعی خود را دارد، دفاع من از حق معلم باید به شیوه دیگری باشد و در مورد این موضوع که آیا من در هیات دولت از معلمان دفاع کردهام یا نه، باید از اهل نظر پرسیده شود.
وی در توضیح این موضوع که چرا با معلمان شرکتکننده در تجمعات برخورد انتظامی میشود، گفت: من وزیر آموزش و پرورش هستم و هر کس مسوول حوزه خود است، بنابراین من نمیتوانم در ارتباط با مسائلی که در خارج از حوزه مدارس اتفاق میافتد، وارد شوم و آیا میتوان چنین مسائلی را از وزیر آموزش و پرورش پرسید.
وی با تاکید بر اینکه اگر من از برگزاری تجمعات مطلع بودم شهامت اعلام آن را داشتم، گفت: من به عنوان یک معلم معتقد هستم که شان و منزلت معلم باید در هر شرایطی حفظ شود و اگر این موضوع حل و فصل نشود، مشکلات معیشتی معلمان نیز رفع نخواهد شد.
فرشیدی مهمترین مشکل آموزش و پرورش را نداشتن نگاه واقعی به این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: من هر حرکتی را که پایین آورنده شان معلمان باشد، نمیپسندم و از شما نیز تقاضا دارم که مسائل معلمان را سیاسی نکنید.
وی در خصوص ارتباط وزارت آموزش و پرورش با تشکلات صنفی معلمان گفت: حدود ۱۷۰ گروه تحت عنوان تشکلهای صنفی, انجمنهای علمی معلمان و ... مشغول فعالیت هستند، اما به نظر میرسد که باید تعریف مشخصتری از این تشکلها صورت گیرد، به نحوی که مرز فعالیت صنفی و سیاسی از یکدیگر مشخص باشد.
فرشیدی تصریح کرد: اگر هدف تشکلهای صنفی معلمان پیگیری واقعی مطالبات است, چرا تشکلهایی مانند تعاونیهای مسکن چنین اعتراضاتی را مطرح نمیکنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه طراح سوالات موهن در آزمون ضمن خدمت فرهنگیان اعلام کرده که از سوی شخص وزیر برای تصدی پست معاونت آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران معرفی شده است، گفت: من این موضوع را کاملاً تکذیب میکنم و اعلام میکنم که قبل از حضور این فرد در سمت خود هیچ شناختی نسبت به ایشان نداشتم و از آنجا که این شخص در جلسه حضور ندارد بهتر است بیش از این در مورد او صحبت نکنیم.
وی در برابر اصرار خبرنگاران مبنی بر توضیح بیشتر وزیر در خصوص علت بروز چنین اتفاقاتی در آموزش و پرورش، افزود: این شخص ٣۲۰ سوال برای چهار دوره ضمن خدمت طراحی کرده بود که تنها ۱۱ سوال آن مسالهدار بود و گزینههای بسیار موهن در آن مطرح شده بود.
فرشیدی خاطرنشان کرد: هرچند عمل طراح سوال بسیار ناشایست بوده است، اما اقدام کسانی که این ۱۱ سوال را در کنار هم قرار داده و اقدام به تکثیر آن کردهاند کار بسیار زشت و ناپسند محسوب میشود.
وی گفت: در زشتی این قضیه هیچگونه تردیدی وجود ندارد، اما باید توجه داشت که سوالات به صورت لاک و مهر شده، ارائه میشود و تا قبل از توزیع سوالات، تنها شخص طراح از مضمون سوالات مطلع بود.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه در دولت جدید موضوع عدالت و جایگاه آموزش و پرورش و معلمان مورد توجه بوده است, گفت: نگاه گذشته به آموزش و پرورش نگاهی بومی نبود و تنها به آموزش و پرورش و معلمان به عنوان مصرفکننده نگاه میشد، بنابراین با این نگاه امتیازاتی به سایر افراد داده شد، بدون آنکه به موضوع حقوق معلمان و ارتقای جایگاه و منزلت آنان توجه شود.
فرشیدی یادآور شد: امروز در دولت نهم نگاه به آموزش و پرورش و معلم آن است که این وزارتخانه تولیدیترین دستگاه است و اقدامات عملی و کاربردی نیز در این زمینه صورت گرفته است.
وی گفت: ده درصد فوقالعادهای که برای معلمان بیش از دیگران در نظر گرفته شد، به منظور جبران بیعدالتیهای گذشته بود، همچنین افزایش ۵۰ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ٨۵ و رسیدن آن به رقم ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
وزیر آموزش و پرورش، با تاکید بر اینکه کسانی که نگاه گذشته را در آموزش و پرورش داشتند تلاش میکنند از تفکر خود دفاع کنند، گفت: با توجه به اینکه در سال آینده موضوع انتخابات مطرح است، از تمامی افراد خواهش میکنم که آموزش و پرورش را نقطه آغازین رقابتهای خود قرار ندهند، زیرا آموزش و پرورش مساله همه ما است و سرنوشت ۱۵ میلیون دانشآموز را تعیین میکند.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان مشکلات چندساله آموزش و پرورش را یکساله رفع کرد، افزود: مشکلات به تناسب گستردگی آموزش و پرورش وجود دارد، اما نباید مسائل صنفی را با مسائل سیاسی درهم آمیخت.
فرشیدی خاطرنشان کرد: اتهامی به من زده شده با این عنوان که من به ساحت معلمان اساعه ادب کردهام که این موضوع را نمیپذیرم و در صورت لزوم حق شکایت را برای خود محفوظ میدانم.
وی با اشاره به اینکه دو ماه پاداش به معلمان را به عنوان یک پیشنهاد مطرح کرده بودند که در صورت همکاری مجلس محقق میشد، گفت: عدم اختصاص دو ماه پاداش به فرهنگیان خلاف عدالت است و این شایسته نیست که هر دستگاهی اعتبار دارد، دو پاداش را پرداخت کند و هر دستگاهی اعتبار لازم را ندارد از پرداخت پاداش معاف باشد.
فرشیدی در خصوص طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس گفت: استیضاح همزاد وزیر آموزش و پرورش است و این موضوع در طول ۲۷ سال بعد از انقلاب، همواره مطرح شده است.
وی افزود: آموزش و پرورش مردمیترین نهاد دولتی است و در دورافتادهترین روستاها نیز نماینده دارد و مانند هوا و اکسیژن فراگیر است، بنابراین این موضوع کاملاًٌ طبیعی است که همه افراد نسبت به عملکرد آموزش و پرورش واکنش نشان دهند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس به عنوان نماینده مردم باید مسائل مطرح شده از سوی آنان را پیگیری کند، گفت: پیگیری مسائل آموزش و پرورش از سوی مجلس نشان میدهد که نمایندگان نسبت به مسائل مردم حساسیت دارند و مجلس هفتم نیز در راس آن یک معلم فعالیت می کند، باید نسبت به مسائل آموزش و پرورش حساسیت بالایی داشته باشد.
فرشیدی افزود: قبل از طرح سوال توضیحات خود را مطرح میکنم، اگر نمایندگان قانع نشدند در صحن علنی مجلس و در برابر استیضاح نمایندگان پاسخگو خواهم بود و باز اگر نتوانستم نمایندگان را قانع کنم، نمایندگان میتوانند خواسته قلبی خود را محقق کند.
وی با اشاره به اینکه من تاکنون تنها برای پاسخگویی به دو سوال به مجلس فراخوانده شدهام، خاطرنشان کرد: ما مجلس پرشور و با نشاطی داریم و در مقایسه با وزرای دیگر کمتر برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان به مجلس فراخوانده شدهام.
وزیر آموزش و پرورش افزود: من از موفقترین وزرا در تعامل با مجلس بودهام و اگر نگویم موفقترین وزیر آموزش و پرورش، بیشک یکی از موفقترین وزرای این کابینه بودهام.
فرشیدی با اشاره به اینکه عنوان میشود آموزش و پرورش به مدرسه پیرمردها تبدیل شده است، یادآور شد: در آموزش و پرورش تجربه موضوعیت دارد و قطعاً یک جوان بیست ساله، تجربیات یک فرد سالمند را ندارد.
به گفته وی، مظهر بزرگنماییها در خصوص تبدیل شدن وزارت آموزش و پرورش به مدرسه پیرمردها این است که فرد بازنشستهای به عنوان نماینده ٣۵۰ هزار معلم بازنشسته مشغول فعالیت است.
وی در پایان بر افزایش بیمارستانها و واحدهای درمانی ویژه فرهنگیان تاکید کرد و افزود: با راهاندازی شرکت بیمه ویژه فرهنگیان در سال آینده قطعا بسیاری از مشکلات معلمان رفع خواهد شد.
@@@@@@@@@@@@@@@@2
وزير آموزش و پرورش:
از دستگيري معلمان اطلاعي نداشته و آن را تكذيب ميكنم
من موفقترين وزير آموزش و پرورش هستم!
استيضاح، همزاد وزير آموزش و پرورش است
تهران- خبرگزاري كار ايران
وزير آموزش و پرورش در واكنش به اخباري مبني بر دستگيري تعداد قابل توجه معلمان معترض كه صبح امروز در مقابل مجلس و وزارت آموزش و پرورش تجمع كرده بودند، گفت: من از دستگيري معلمان اطلاعي ندارم و به دليل عدم اطلاع چنين موضوعي را به طور كامل تكذيب ميكنم.
به گزارش خبرنگار ايلنا, محمود فرشيدي, وزير آموزش و پرورش, در اولين نشست خبري خود با خبرنگاران, 16 ماه پس از تصدي پست وزارت در واكنش به موضوع دستگيري معلمان و برخورد نيروي انتظامي با آنان گفت: شرايط كشور به گونهاي است كه ميخواهند در آن التهاب ايجاد كنند و انتشار خبر دستگيري حدود هزار معلم در نظامي كه افتخارش مردمسالاري ديني است، تنها با هدف مخدوش كردن چهره نظام صورت ميگيرد.
وي افزود: مطرح كردن موضوعي با عنوان دستگيري معلمان در جمع خبرنگاران به اعتقاد من درست و شايسته نيست.
فرشيدي با تاكيد بر اينكه آموزش و پرورش موضوع اجرايي شدن لايحه خدمات مديريت كشوري را با جديت پيگيري ميكند, افزود: ما در وزارتخانه پيگير اجرايي شدن اين لايحه هستيم و اين موضوع را با جديت در دستور كار خود قرار دادهايم، آنطور كه شما ميفرماييد در اعتراض به عدم اجراي اين لايحه، تجمعاتي در مقابل مجلس صورت گرفته است؛ اما بايد توجه داشت كه مسائل صنفي معلمان سياسي نشود.
وزير آموزش و پرورش، در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران, مبني بر اينكه شما در ابتداي تصدي پست وزارت اعلام كرده بوديد كه معلمان به دليل عدم اعتراض از موقعيت خود راضي هستند و با توجه به اينكه در حال حاضر اعتراضات معلمان به شدت افزايش يافته، آيا ميتوان اين موضوع را به سوءمديريت شما نسبت داد، خاطرنشان كرد: به نظر ميرسد جمله اول من را درست منتقل نكردهايد، من نگفتم معلمان اعتراض نميكنند، پس مشكلي ندارند؛ منظور من آن بوده كه مسوولان به دنبال مطالبات معلمان هستند و معلمان بدانند كه ما نسبت به تحقق خواستههاي آنان بيتفاوت نيستيم.
فرشيدي در پاسخ به اين خبرنگار افزود: به دليل آنكه سوال شما بر مبناي غلطي طراحي شده است، نميتوانم به آن پاسخ بدهم و شما ميتوانيد با قلم خود پاسخ من را به هر شكلي مطرح كنيد.
وي يادآور شد: بر مبناي منطقي بايد مشخص شود كه خواسته معلمان چيست تا بتوان نسبت به تحقق اين خواستهها اقدام كرد.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر عدم موضعگيري وزير آموزش و پرورش در برابر دستگيري معلمان, گفت: موضعگيري من دفاع از مطالبات معلمان در پشت صحنه است و من به عنوان مسوول و خدمتگذار وظيفه خود ميدانم كه در پشت صحنه از معلمان دفاع كنم.
وي افزود: به هر كس مسووليتي سپرده شده است و مسووليت من نيز دفاع از مطالبات است كه در غير اين صورت مرتكب خطا شدهام.
به گفته فرشيدي, رشد 50 درصدي بودجه آموزش و پرورش در سال جاري و وعده چهار برابر شدن حقوق معلمان از مظاهر دفاع پشت صحنه وزير آموزش و پرورش از مطالبات فرهنگيان است.
وي در خصوص علت اظهار بياطلاعي وزير از تجمعات اخير معلمان خاطرنشان كرد: اينكه همكاران من به عنوان يك شخص مستقل مسائل و موضوعات مورد نظر خود را بيان كند، امري بديهي است و معلمان در اين زمينه آزاديهاي خود را دارند و حتي با مدير مدرسه نيز هماهنگ نميشود.
وزير آموزش و پرورش افزود: معلمان تجمعات خود را با هماهنگي من انجام نميدهند و شما نيز انتظار نداشته باشيد كه من از هر اتفاقي كه توسط معلمان در هرجاي كشور صورت ميگيرد، مطلع باشم.
وي يادآور شد: همكاران در برگزاري تجمع اقداماتي را صورت دادهاند و قبل و بعد آن هيچگونه هماهنگي با من نداشتند.
فرشيدي در خصوص جلسه مشترك با كانون صنفي معلمان گفت: از من دعوت نشده كه در جلسهاي شركت داشته باشم و جلسهاي مشترك نيز با اين تشكل برگزار نشده است.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا وزير آموزش و پرورش در هيات دولت و مجلس به ويژه در زمان تخصيص بودجه از معلمان و وزارت خود به شكل شايسته دفاع نكرده است، افزود: هركس شيوه دفاعي خود را دارد، دفاع من از حق معلم بايد به شيوه ديگري باشد و در مورد اين موضوع كه آيا من در هيات دولت از معلمان دفاع كردهام يا نه، بايد از اهل نظر پرسيده شود.
وي در توضيح اين موضوع كه چرا با معلمان شركتكننده در تجمعات برخورد انتظامي ميشود، گفت: من وزير آموزش و پرورش هستم و هر كس مسوول حوزه خود است، بنابراين من نميتوانم در ارتباط با مسائلي كه در خارج از حوزه مدارس اتفاق ميافتد، وارد شوم و آيا ميتوان چنين مسائلي را از وزير آموزش و پرورش پرسيد.
وي با تاكيد بر اينكه اگر من از برگزاري تجمعات مطلع بودم شهامت اعلام آن را داشتم، گفت: من به عنوان يك معلم معتقد هستم كه شان و منزلت معلم بايد در هر شرايطي حفظ شود و اگر اين موضوع حل و فصل نشود، مشكلات معيشتي معلمان نيز رفع نخواهد شد.
فرشيدي مهمترين مشكل آموزش و پرورش را نداشتن نگاه واقعي به اين وزارتخانه عنوان كرد و گفت: من هر حركتي را كه پايين آورنده شان معلمان باشد، نميپسندم و از شما نيز تقاضا دارم كه مسائل معلمان را سياسي نكنيد.
وي در خصوص ارتباط وزارت آموزش و پرورش با تشكلات صنفي معلمان گفت: حدود 170 گروه تحت عنوان تشكلهاي صنفي, انجمنهاي علمي معلمان و ... مشغول فعاليت هستند، اما به نظر ميرسد كه بايد تعريف مشخصتري از اين تشكلها صورت گيرد، به نحوي كه مرز فعاليت صنفي و سياسي از يكديگر مشخص باشد.
فرشيدي تصريح كرد: اگر هدف تشكلهاي صنفي معلمان پيگيري واقعي مطالبات است, چرا تشكلهايي مانند تعاونيهاي مسكن چنين اعتراضاتي را مطرح نميكنند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه طراح سوالات موهن در آزمون ضمن خدمت فرهنگيان اعلام كرده كه از سوي شخص وزير براي تصدي پست معاونت آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران معرفي شده است، گفت: من اين موضوع را كاملاً تكذيب ميكنم و اعلام ميكنم كه قبل از حضور اين فرد در سمت خود هيچ شناختي نسبت به ايشان نداشتم و از آنجا كه اين شخص در جلسه حضور ندارد بهتر است بيش از اين در مورد او صحبت نكنيم.
وي در برابر اصرار خبرنگاران مبني بر توضيح بيشتر وزير در خصوص علت بروز چنين اتفاقاتي در آموزش و پرورش، افزود: اين شخص 320 سوال براي چهار دوره ضمن خدمت طراحي كرده بود كه تنها 11 سوال آن مسالهدار بود و گزينههاي بسيار موهن در آن مطرح شده بود.
فرشيدي خاطرنشان كرد: هرچند عمل طراح سوال بسيار ناشايست بوده است، اما اقدام كساني كه اين 11 سوال را در كنار هم قرار داده و اقدام به تكثير آن كردهاند كار بسيار زشت و ناپسند محسوب ميشود.
وي گفت: در زشتي اين قضيه هيچگونه ترديدي وجود ندارد، اما بايد توجه داشت كه سوالات به صورت لاك و مهر شده، ارائه ميشود و تا قبل از توزيع سوالات، تنها شخص طراح از مضمون سوالات مطلع بود.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه در دولت جديد موضوع عدالت و جايگاه آموزش و پرورش و معلمان مورد توجه بوده است, گفت: نگاه گذشته به آموزش و پرورش نگاهي بومي نبود و تنها به آموزش و پرورش و معلمان به عنوان مصرفكننده نگاه ميشد، بنابراين با اين نگاه امتيازاتي به ساير افراد داده شد، بدون آنكه به موضوع حقوق معلمان و ارتقاي جايگاه و منزلت آنان توجه شود.
فرشيدي يادآور شد: امروز در دولت نهم نگاه به آموزش و پرورش و معلم آن است كه اين وزارتخانه توليديترين دستگاه است و اقدامات عملي و كاربردي نيز در اين زمينه صورت گرفته است.
وي گفت: ده درصد فوقالعادهاي كه براي معلمان بيش از ديگران در نظر گرفته شد، به منظور جبران بيعدالتيهاي گذشته بود، همچنين افزايش 50 درصدي بودجه آموزش و پرورش در سال 85 و رسيدن آن به رقم 6 هزار و 100 ميليارد تومان در 10 سال گذشته بي سابقه بوده است.
وزير آموزش و پرورش، با تاكيد بر اينكه كساني كه نگاه گذشته را در آموزش و پرورش داشتند تلاش ميكنند از تفكر خود دفاع كنند، گفت: با توجه به اينكه در سال آينده موضوع انتخابات مطرح است، از تمامي افراد خواهش ميكنم كه آموزش و پرورش را نقطه آغازين رقابتهاي خود قرار ندهند، زيرا آموزش و پرورش مساله همه ما است و سرنوشت 15 ميليون دانشآموز را تعيين ميكند.
وي با تاكيد بر اينكه نميتوان مشكلات چندساله آموزش و پرورش را يكساله رفع كرد، افزود: مشكلات به تناسب گستردگي آموزش و پرورش وجود دارد، اما نبايد مسائل صنفي را با مسائل سياسي درهم آميخت.
فرشيدي خاطرنشان كرد: اتهامي به من زده شده با اين عنوان كه من به ساحت معلمان اساعه ادب كردهام كه اين موضوع را نميپذيرم و در صورت لزوم حق شكايت را براي خود محفوظ ميدانم.
وي با اشاره به اينكه دو ماه پاداش به معلمان را به عنوان يك پيشنهاد مطرح كرده بودند كه در صورت همكاري مجلس محقق ميشد، گفت: عدم اختصاص دو ماه پاداش به فرهنگيان خلاف عدالت است و اين شايسته نيست كه هر دستگاهي اعتبار دارد، دو پاداش را پرداخت كند و هر دستگاهي اعتبار لازم را ندارد از پرداخت پاداش معاف باشد.
فرشيدي در خصوص طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش در مجلس گفت: استيضاح همزاد وزير آموزش و پرورش است و اين موضوع در طول 27 سال بعد از انقلاب، همواره مطرح شده است.
وي افزود: آموزش و پرورش مردميترين نهاد دولتي است و در دورافتادهترين روستاها نيز نماينده دارد و مانند هوا و اكسيژن فراگير است، بنابراين اين موضوع كاملاًٌ طبيعي است كه همه افراد نسبت به عملكرد آموزش و پرورش واكنش نشان دهند.
وي با تاكيد بر اينكه مجلس به عنوان نماينده مردم بايد مسائل مطرح شده از سوي آنان را پيگيري كند، گفت: پيگيري مسائل آموزش و پرورش از سوي مجلس نشان ميدهد كه نمايندگان نسبت به مسائل مردم حساسيت دارند و مجلس هفتم نيز در راس آن يك معلم فعاليت مي كند، بايد نسبت به مسائل آموزش و پرورش حساسيت بالايي داشته باشد.
فرشيدي افزود: قبل از طرح سوال توضيحات خود را مطرح ميكنم، اگر نمايندگان قانع نشدند در صحن علني مجلس و در برابر استيضاح نمايندگان پاسخگو خواهم بود و باز اگر نتوانستم نمايندگان را قانع كنم، نمايندگان ميتوانند خواسته قلبي خود را محقق كند.
وي با اشاره به اينكه من تاكنون تنها براي پاسخگويي به دو سوال به مجلس فراخوانده شدهام، خاطرنشان كرد: ما مجلس پرشور و با نشاطي داريم و در مقايسه با وزراي ديگر كمتر براي پاسخگويي به سوالات نمايندگان به مجلس فراخوانده شدهام.
وزير آموزش و پرورش افزود: من از موفقترين وزرا در تعامل با مجلس بودهام و اگر نگويم موفقترين وزير آموزش و پرورش، بيشك يكي از موفقترين وزراي اين كابينه بودهام.
فرشيدي با اشاره به اينكه عنوان ميشود آموزش و پرورش به مدرسه پيرمردها تبديل شده است، يادآور شد: در آموزش و پرورش تجربه موضوعيت دارد و قطعاً يك جوان بيست ساله، تجربيات يك فرد سالمند را ندارد.
به گفته وي، مظهر بزرگنماييها در خصوص تبديل شدن وزارت آموزش و پرورش به مدرسه پيرمردها اين است كه فرد بازنشستهاي به عنوان نماينده 350 هزار معلم بازنشسته مشغول فعاليت است.
وي در پايان بر افزايش بيمارستانها و واحدهاي درماني ويژه فرهنگيان تاكيد كرد و افزود: با راهاندازي شركت بيمه ويژه فرهنگيان در سال آينده قطعا بسياري از مشكلات معلمان رفع خواهد شد.
پايان پيام