JMINews: دکتر اردشیر لطفعلیان نویسنده و مترجم ٬ از اعضای قدیمی جبهه ملی و مشاور عالی جبهۀ ملی ایران در آمریکا
______________________________________
تأملی بر گردهمایی اخیر جبهۀ ملی ایران در واشنگتن
جای نهایت خرسندی است که جبهۀ ملی ایران در آمریکا اخیرا توانست اجتماع مهمی را با همکاری و حضور شماری از اندیشمندان و فرهیختگان ایران دوست و نگران سرنوشت میهن در واشنگتن سازمان می دهد.
آرزوی قلبی من و دوستان دیگر جبهۀ ملی در واشنگتن این است که این گردهمایی سرآغاز گام های بلند تری در جهت یکپارچگی نیروهای ملی ایرانی باشد که امروز در سراسر جهان پراکنده اند، و تأثیر گذاری قاطع بر تحولات داخل کشور به سوی دموکراسی و حاکمیت ملی برجای گذارد.
کشور ما با وجود پرداختن هزینۀ سنگین یک انقلاب و گذشت بیش از 28 سال از آن رویداد امید آفرین، امروز بیشتر از همیشه از آرمان دموکراسی و حاکمیت ملی که مصدق پیشوای بزرگ ملت ایران در طول شش دهه زندگی پرافتخار سیاسی خود در راه آن تلاش کرد، دور افتاده و با سیاست های نابخردانه و ضد مردمی استبداد مذهبی حاکم در معرض مخاطرات سهمگینی قرار گرفته است
رویدادهای اخیر کشور و منطقه از یک سو نمایانگر بحرانی بودن اوضاع و خطری است که موجودیت و تمامیت ارضی کشور را تهدید می کند و از سوی دیگر نشان می دهد اقلیتی که با دستاویز دین و منحرف ساختن انقلاب مردمی بهمن 57 از مسیراصیل خود قدرت را درکشور ما مصادره کرد، نه تنها از روش های ماجراجویانه و سیاست های مغایر با مصالح ملی خود انصراف نجسته، بلکه بعد از انتخابات رسوای ریاست جمهوری 1384 و به اصطلاح یکدست کردن حاکمیت، با سرسختی بیشتری این راه ناصواب را پیگیری می کند. برخلاف برخی از امیدواری های ساده اندیشانه، سقوط خفت بار صدام حسین در عراق و استقرار نیروهای آمریکایی در پشت مرزهای غربی و شرقی و شمالی و جنوبی ایران نه تنها درس عبرتی به متولیان نظام ولایت فقیه نیاموخت و آنها را به راه عقل و تمکین از خواستهای مردم سوق نداد، بلکه فرورفتن هرچه عمیقتر آمریکا در باطلاق عراق حکومتگران خودکامه ایران را بیشتر از پیش درکار خود گستاخ کرد و دامنۀ تبهکاری های آنان را در داخل و بلند پروازی ها ماجراجویی های آنها را در خارج گسترده تر ساخت.
در صحنه داخلی، اقدامات سرکوبگرانه نظام حاکم در قبا ل مردم و خواستهای مشروع آنها برای برخورداری ازآزادی و دموکراسی و پایان دادن به تمرکزغیرقانونی قدرت در چنگ نهادهای غیر منتخب، شدت بی سابقه ای پیدا کرده است. توقیف و تعطیل نشریات مستقل با قوت ادامه دارد، محیط دانشگاه ها بیش از پیش به جولانگاه چماقداران و تبهکاران اجیر رژیم تبدیل شده است، نویسندگان و روزنامه نگاران آزاداندیش به طرز وحشیانه تری در معرض تعقیب و حبس و شکنجه قرار دارند، حقوق زنان بیش هر زمان دیگری پایمال می شود و چهره های رسوا وشناخته شده ای که از آغاز تاسیس جمهوری اسلامی بدترین جنایات را در حق مردم ما مرتکب شده اند اینک در رأس حساس ترین دستگاه های دولتی قرار گرفته اند. سیاست های نابخردانه اقتصادی وضع معیشتی مردم را علیرغم چند برابر شدن در آمد نفت به طرز تحمل ناپذیری دشوار ساخته و گرانی مواد غذایی و مسکن بیداد می کند. فساد و فحشاء در زیر حکومت کسانی که مدعی پی افکندن یک مدینه فاضله اسلامی هستند در ابعادی بی سابقه گسترش یافته و هرروز چشمه های تازه ای از آلودگی و تبهکاری کسانی که ریاکارانه بر سرمنابر وعظ مردم را به زهد و تقوی فرا می خوانند یا سردارانی که خود را پاسدار اخلاق و تنزه اسلامی می دانند، آشکار می شود.
درصحنه سیاست خارجی نیز شیوه های تحریک آمیز و ماجرا جویانه رژیم به طرز زننده تری دنبال می شود و روز به روز انزوای ایران در جامعۀ بین المللی می افرابد وبه منافع حیاتی کشور آسیب می رساند. آنچه بویژه مایۀ نگرانی عمیق است پنهانکاری و ابهام آفرینی در ارتباط با برنامه اتمی و شعارهای مصروعانه و درعین حال خنده انگیز از بلندگوهای جمهوری اسلامی است که به با زی بسیار خطرناکی برای اقلیت حاکم تبدیل شده و بهانه خوبی برای محروم ساختن ایران از بهره گیری مسالمت آمیز از انرژی هسته ای و هجوم و تعرض به میهن ما در اختیار قدرتهای جهانی گذاشته است.
با توجه به این وضع بحرانی و نابسامان، اکنون ضرورت همبستگی نیروهای ملی چه دربیرون از مرزهای ایران و چه در داخل کشور بیش از هر زمان دیگری احساس می شود. طی چندسال گذشته تشکل های جبهه ملی در آمریکا بکرات کوشش هایی در جهت این همبستگی و یکپارچگی از خود نشان داه اند ولی نتایج به دست آمده در حد انتظار نبوده است. این کوشش ها بویژه در پرتو هدایت و روشن بینی زنده یاد دریادار احمد مدنی به برگزاری دوکنگره در آمریکا انجامید که کنگره دوم در واشنگتن با توجه به شمارشرکت کنندگان، کیفیت مباحث و قطعنامه پر محتوایی که از آن صادر شد از هرجهت نوید بخش بود. اما مرگ نابهنگام دریادار مدنی از یک سو و تداوم پاره ای تک روی ها وشیوه های غیرسازنده ازسوی دیگر، سبب شد تا امیدهایی که به آن بسته شده بود برآورده نشود.
خوشبختانه هسته های اصلی تشکل های ما در آمریکا همچنان به قوت خود باقی است ویارانی که به اصل کار جمعی متعهدند و با عزمی راسخ در جهت هماهنگی و همبستگی همه گروه های مومن به جبهۀ ملی و معتقد به راه مصدق می کوشند، در این تشکل ها کم نیستد.
آنچه در این شرایط از اهیمیت بسزایی برخوردار است تشکیل ائتلافی گسترده میان همه عناصر ملی و کسانی است که در تعهد به یک نظام راستین جمهوری و نماینده مردم ، یک جمهوری بدون پیشوند و پسوند، پاسداری از یکپارچگی، حاکمیت و استقلال کشور و منافع دیرپای آن و نیز پای بندی به اعلامیه جهانی حقوئق بشر و منشور ملل متحد، با یکدیگراشتراک عقیده دارند. اینها اصولی است که هر ائتلاف واقع گرایانه و عاری از افراط گرایی و محال اندیشی باید بر پایه آنها استوار باشد.
جبهه ملی ایران در واشنگتن در حدود 4 سال پیش کوشید تا پیشاهنگ چنین حرکتی در این ناحیه باشد و بر این اساس از همه طیف های جمهوریخواه برای نشست های مشترکی در جهت پیش بردن این هدف دعوت به عمل َآورد. اما عدم توجه برخی از دوستان جمهوریخواه به آنچه که می توانست شالودۀ یک ائتلاف نیرومند باشد و از سوی جبهه ملی در واشنگتن پیشنهاد شده بود و بویژه اصرار آنها به وارد شدن در مقولاتی که متعلق به مرحله بعدی مبارزات ما است، سبب ناکام ماندن آن کوشش گردید.
امید می رود که این بار یاران جبهه ملی و دیگر چهره های فرهیخته و آزادیخواهی که در این گرد همایی شرکت دارند اشتباهات گذشته را تکرار نکنند و این اجتماع را به تکیه گاه استواری برای برداشتن گام های بلندتر بعدی و حرکتی گسترده در جهت پایان دادن به سلطۀ استبداد واپس گرای دینی و استقرار یک نظام مردمی و متعهد به اعلامیه حقوق بشر و منشور ملل متحد، به وسایل غیر خشونت آمیز، تبدیل کنند.
جبهۀ ملی ایران که علیرغم همه فراز و نشیب ها و دشواری ها مشعل مبارزات دموکراسی خواهی، مشعلی را که نزدیک به شش دهه قبل به دست مصدق بزرگ برافروخته شد، همچنان روشن نگه داشته است، بی شک می تواند در این راه نقشی پیشگام داشته باشد، اما در اوضاع و احوال کنونی هیچ گروهی بتنهایی قائر نیست هدفی را که به آن شارره رفت در آینده ای قابل پیش بینی متحقق سازد. به همین سبب همگامی و ائتلاف نیروهای هم اندیش ملی برای دستیابی به این هدف بزرگ امری حیاتی اجتناب ناپذیر است.
اردشیر لطفعلیان
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
گزارش سمینار جبهه ملی در دانشگاه مریلند
JMINews:در روز شنبه ۳۱ می سمینار جبهه ملی ایران در دانشگاه مریلند( نگاهی به اپوزسیون از درون) به نام مهندس عباس امیرانتظام برگزار شد.سرود ای ایران سر آغاز این برنامه بود و سپس
بيژن مهر دبیر روابط عمومی جبهه ملی ایران در آمریکا ضمن خوشآمدگویی اهداف سمینار را تشریح کرد و خاطر نشان ساخت که هدف سمینار آشنایی با نظرات دیگر تفکرات در اپوزسیون برای یک همگامی ملی و ریشه یابی موانع عدم رشد اپوزسیون در خارج و درون کشور میباشد.وی همچنین گزارش کوتاهی از نشست داخلی جبهه ملی در امریکا داد و گفت پیدا کردن فصل مشترک بین نیروهای ملی و دمکرات در دستور کار قرارگرفته و جوانگرایی و نو اندیشی در این سازمان در اولویت قرار دارد.
پس از آن پیام های تصویری ادیب برومند٬امیر انتظام پخش شد و پیام کتبی خسرو سیف توسط هرمز چمن آرا قرائت شد.دکتر انواری از جبهه ملی- واشنگتن اولین سخنران بود و بعد احمد تقوایی از انجمن آینده سخن گفت .مهندس کوروش زعیم(از طریق تلفن) اولین سخنران از ایران بود که سخنان وی به شدت مورد استقبال قرار گرفت.بعد از پرسش و پاسخ از این سه سخنران ویک تنفس کوتاه مهندس حمید رضا خادم از ایران با سخنان پر شور خود حضار را تحت تا ثیر قرار داد.
دریادار آریانپور سخنران بعدی بود و پس از ایشان عبدالله مومنی سخنکوی ادوار تحکیم وحدت از تهران برای مردم ضرورت یک همبستگی ملی را تشریح کرد .دکتر محمد برقعی که به عنوان دیدگاه ملی مذهبی معرفی شد این عنوان (ملی مذهبی) را ساخته و پرداخته جمهوری اسلامی خواند و همبستگی نیرو ها را ضروری ندانست.سخنرانی تصویری دکتر نوری علا ٬سخنان خانم فیروزه فولادی در مورد جنبش زنان مورد توجه قرار گرفت
و آخرین سخنران آقای پرویز دستمالچی نویسنده ای که از دست تروریستهای اسلامی در جریان کشتار رستوران میکونوس جان سالم بدر برد٬ بود.وی به تلاش نیروها برای همبستگی اشاره کرد که موفق نبوده و سازمانهایی از جمله اتحاد جمهوری خواهان لائیک و غیر لائیک و فراکسیونی و همچنین گروههایی نظیر" هما" همه شکست خوردند و تنها به پالتاک و مباحث بی اهمیت میپردازند.دستمالچی گفت بهتر است نیرو ها بر روی یک موضوع مثل انتخابات آزاد و یا لغو نظارت استصوابی توجه کنند تا اثر گذار باشند.در پایان بیژن مهر از میهمانان و دست اندر کاران قدر دانی کرد و گفت ایرانیان در خارج از کشور سر آمد تمام اقلیت ها در جهان هستند, چه از نظر ثروت و چه از نظر دانش, اما این توانایی ها به اپوزسیون خارج از کشور سرایت نکرده و اپوزسیون کارنامه درخشانی ندارد و باید با سمینار ها و کنفرانس هایی این چنین با فکری نو به ریشه یابی مشکلات پرداخت.مسئول روابط عمومی جبهه ملی ایران در خارج از کشور گفت در آینده سمینار هایی در دانشگاهای بوستون ٬برکلی و اروپا برگزار خواهد شد .
اکثر سخنرانی ها در صفحه ویژه "سمینار جبهه ملی" آمده است : http://www.jebhe.info/old/news/fa/?mi=34
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در حاشیه سمینار جبهه ملی در دانشگاه مریلند.
@دکتر باوند به علت بیماری و دکتر زمانی و دکتر نوری زاده به علت مشکلات فنی نتوانستند شرکت کنند
*این برنامه برای بیش از یک ملیون نفر ایرانی از طریق شبکه e2و pamدر سراسر جهان پخش شد.
*برنامه با ۱۵ دقیقه تاخیر آغاز شد.
*بعضی از پیام ها به علت مشکل فنی پخش نشد.
*بسیاری از اعضای جبهه ملی در خارج از کشور از طریق paltalkدر برنامه حضور داشتند
*در حدود ۶۰ نفر از علاقه مندان و همچنین فعالین سیاسی و فرهنگی چون کوروش صحتی ٬کیانوش سنجری ٬فخر آور و عرفان قانعی فر در جلسه حضور داشتند.
*پیام های رسیده به سمینار جبهه ملی (نگاهی به اپوزسیون از درون) در دانشگاه مریلند:استاد ادیب برومند/مهندس عباس امیر انتظام/خسرو سیف/مهندس اشکان رضوی/ سازمان جوانان جبهه ملی/سازمان زنان جبهه ملی
@@@@@@@@@@@@