اسراييل و آمريكا قصد پيوند بحران لبنان را با مسالهي هستهيي ايران دارند
گفت و گو با داوود هرمیداس باوند -
ایران ما -دكتر داوود هرميداسباوند گفت: صدور قطعنامه عليه برنامهي هستهيي ايران در حالي كه چند هفته از جنايات رژيم صهيونيستي در لبنان و فلسطين ميگذرد و حتي بيانيهاي از سوي شوراي امنيت عليه آن صادر نشده است، بيش از پيش اعمال استانداردهاي دوگانه از سوي مجامع بينالمللي را نشان ميدهد.
اين استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران با اشاره به صدور قطعنامهي 1696 عليه ايران، اعمال استانداردهاي دوگانه از سوي سازمانهاي بينالمللي را تاييد و تصريح كرد: در حالي عليه برنامه هستهيي ايران در شوراي امنيت قطعنامه صادر مي شود كه با گذشت هفتهها از جنايات رژيم صهيونيستي در لبنان و فلسطين، همهي قطعنامهها عليه اسراييل وتو شده است.
وي با بيان اين كه وتو شدن قطعنامههايي كه عليه رژيم صهيونيستي بودهاند، چيز جديدي نيست، اظهار داشت: سالهاي سال برخورد گزينشي با اسراييل وجود داشته است، يا قطعنامهاي عليه آن صادر نشده و يا اگر هم صادر شده اسراييل به آن هيچ توجهي نكرده و آن را عملي نكرده است.
دكتر باوند با اشاره به اين كه در غرب تحليلهايي وجود دارد مبني بر اين كه ايران در بحران لبنان نقش داشته و از حزبالله حمايتهاي مادي كرده است تا مسالهي هستهيي خود را در سايه اين بحران قرار دهد، گفت: صدور اين قطعنامه ميتواند به زعم آنها از جهتي براي خنثي كردن اين تاكتيك ايران صورت گرفته باشد و براي جلوگيري از عملي شدن اين تصميم ايران.
اين كارشناس مسايل بينالملل با بيان اينكه اين قطعنامه كه بر اساس بند 40 منشور سازمان ملل متحد صادر شده است و ميتواند يك سري اقدامات موقتي را از كشور مذكور درخواست كند، ادامه داد: در حال حاضر بسته پيشنهاي غرب در اين چارچوب قابل بررسي و مذاكره ميباشد.
هرميداس باوند تاكيد كرد: در مقايسه با قطعنامهها و بيانيههايي كه در شوراي امنيت و چه در شوراي حكام عليه ايران صادر شده است، بسته پيشنهادي ميتواند يك راهحل باشد.
اين استاد دانشگاه هشدار داد: اگر بحران در لبنان و فلسطين هم چنان ادامه يافته و به خارج از آن تسري يابد، سعي خواهد شد كه به مسالهي هستهيي ايران گره زده شود و اين به نفع ما نخواهد بود.
وي گفت: پاسخ ايران به بسته پيشنهادي 1+5 در 31 مردادماه ميتواند بر فضاي حاكم بر مساله هستهيي كشورمان بسيار تاثيرگذار باشد.
باوند معتقد است: در بستهي پيشنهادي غرب، غنيسازي اورانيوم در سطح پايين در رآكتورهاي آب سبك پذيرفته شده است و در خصوص بالاتر بردن سطح آن نيز ميتوان مذاكره و گفتوگو كرد.
اين كارشناس مسايل بينالملل با بيان اين كه بخشهايي از بستهي پيشنهادي قابل بررسي و مذاكره است، تصريح كرد: پذيرفتن بسته پيشنهادي 1+5 از سوي ايران، همانطور كه در قطعنامه 1696 ذكر شده، اين قطعنامه را منتفي خواهد كرد