چرا استقلال کردستان عراق به سود ایران است؟
بیژن مهر
استقلال قریب الوقوع کردستان عراق امری اجتناب ناپذ یر است و در این زمان اتخاد یک سیاست ملی میتواند به منافع ملی ما کمک کند و برعکس , برخورد نابخردانه با این امر بدیهی , منجر به رنجش هم تیرگان ما و علیه منافع ملی ما طی سالهای آینده خواهد بود.
کردها در طول تاریخ چندین هزار ساله خود اغلب مورد بی رحمی و قساوت حکمرانان خود بوده اند. پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی و حاکمیت 500 ساله آنان, کردها دست به تلاش برای استقلال زدند و حتی به موجب معاهده سال 1921 فرانسه که چندین کشور از جمله عراق , سوریه و اردن(عرب زبانان تحت سلطه عثمانی) پدید آمدند , امکان تشکیل کشور کردستان نیز فراهم شد ولی با نبود انسجام سیاسی میان کردها و بی مهری بریتانیاو فرانسه, با معاهده لوزان در سال 1924 تشکیل کشور کردستان منتفی شد و از آن هنگام دهها قیام کردها برای استقلال بی فرجام مانده است .
با جنگ خلیج فارس در سال 1990 , در پی تجاوز عراق به کویت و حمله آمریکا به عراق , چراغ سبزی از جانب آمریکا برای استقلال به کردها داده شد و این بار این جرج بوش( پدر) رییس جمهور آمریکا بود که پشت کردها را خالی کرد و با لغو فرمان “منطقه پرواز ممنوع” بار دیگر سبب کشتار وحشیانه آنان توسط صدام حسین شد.
با فروپاشی رژیم صدام در سال 2003 , اقلیم کردستان عراق با دولتی خودمختار تشکیل شد و طی 11 سال با کشور داری وسیاست های ملی و دمکراتیک نشان داده است عزمی راسخ و استوار برای استقلال دارد.افزایش چشمگیر در آمد سرانه کردهای عراقی از ۴۰ دلار در سال ۱۹۸۰ به ۴۵۰۰ دلار در سال ۲۰۱۱ نمونه ای از رشد اقتصادی این اقلیم است.
استقلال قریب الوقوع کردستان عراق موجب نگرانی برخی از هممیهنان ما شده است. توگویی با استقلال این کشور ,کردستان ایران نیز مستقل شده و ازمام میهن جدا خواهد شد. این نگرانی بی مورد است به دو دلیل:
1/تاریخی
ایران عراق نیست .عراق کشوری مصنوعی است که عمر آن هنوز به 90 سال هم نرسیده است و دستپخت قدرت های استعماری است.
ایران کشوری اساطیری و از معدود تمدنهای باقی مانده در جهان است که کردها بخش مهمی از تاریخ و تمدن آنرا شامل میشوند چرا که کردها اصیل ترین قوم ایرانی هستند.
2/قومی و فرهنگی
عراق تنها از 2 قوم عرب و کرد تشکیل شده است که در تاریخ کوتاه آن همواره و بخصوص در 40 سال اخیر کردها تحت ظلم و ستم دولت عراق قرار داشته اند. ویرانی 4500 روستای کردنشین و آواره کردن آنان و کشتار شیمیایی کردها در حلبچه و …..بخشی از این تاریخ غم انگیز است.
ایران کشوری با اقوام و تیره های گوناگون و مرزهای اساطیری است . پیوندهای ملی و عاطفی کردها با دیگر اقوام ایرانی طی قرون غیر قابل گسست است.
ایران کشوری است که تمام اقوام آن مالک تمام آن هستند و برخلاف نظر آقای مصطفی هجری دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران که فرموده اند:” رفراندم کردستان عراق میتواندالگویی برای کردستان ایران باشد” , چنین چیزی نیست زیرا ایران ملک مشاع است.
چنین رفراندمی برای استقلال کردستان نه در کردستان بلکه باید در سراسر ایران که همه ایرانیان مالک آن هستند صورت گیرد و همه ایرانیان باید بدان رای دهند . جدایی کردستان از ایران رایی محال برای ایرانیان به نظر می آید چون کردها پاره تن ایرانیان هستند .کردستان ایران جز جدایی ناپذیری از ایران است , کردها همیشه پاسدار مرزهای ایران بوده اند نه تجزیه کنندگان آن . آقای هجری و دوستانشان میدانند که کردهای ایران هیچگاه مانند کردهای عراق و ترکیه مورد ظلم تاریخی قرار نگرفته اند و باید به خاطر داشته باشند در رژیم پیشین ایران و در دهه 70 میلادی ,ایران پذیرای 300 هزار کرد اخراجی از عراق شد که به تابیعت ایران در آمدند و در ایران , خانه خود ,به تحصیل و کسب و کار پرداختند. هرچند که بعد از قرارداد الجزایر در سال ۱۹۷۵ آنطور که باید از کردهای عراقی پذیرایی نشد . همچنین در درگیریهای نوروز 1358 که توسط حکومت جمهوری اسلامی صورت گرفت بسیاری از شخصیت های ملی همچون آیت الله طالقانی , علی اردلان ,داریوش فروهر و دریادار اجمد مدنی با ایستادگی در مقابل حکومت به کشتار و خونریزی کردها اعتراض کردند .اعتراضی که بخش عظیمی از جامعه با آن همراه شد و هنوز هم که هنوز است از نوروز خونین 1358 با تنفر یاد میشود واز سیاهترین روزهای تاریخ جمهوری اسلامی به شمار می آید. ضمن اینکه نباید از نقش مخرب کمونیستها در آن درگیری ها غافل ماند.
هرگونه خواست جدایی طلبی در کردستان ایران را باید در سیاستهای ابلهانه جمهوری اسلامی جستجو کرد که توجهی به مناطق محروم از جمله کردستان ندارد و بهانه بدست تجزیه طلبان و دشمنان ایران میدهد .اما کردها مانند دیگر اقوام ایرانی میدانند که “این نیز بگذرد”.
کردها همتیرگان ما هستند .آیا ایجاد کشوری بر این پایه که کمک به رشد و گسترش فرهنگ ما میکند به نفع ما نیست؟.آیا ترجیح ما این است که یک حکومت عربی دیگر با پول باد آورده از نفت در همسایگی ما باشد و باز هم روزی دیگر با ما چنان کند که صدام کرد؟
کشور عراق در طول تاریخ چند دهه ای خود غیر از تشنج و جنگ و کشتار هیچ چیز دیگری برای ایران نداشته است .چه در زمان رژیم شاه که ملیونها ایرانی را آواره کرد و چه در رژیم کنونی که بیش از 3 ملیون کشته و زخمی و آواره و 1000 میلیارددلار خسارت جنگ ۸ ساله بجای گذاشت . طبق قطعنامه 598 سازمان ملل متحد , عراق باید به ایران خسارت پرداخت کند که نه تنها کسی به دنبال آن نیست بلکه ملیونها دلار از پول ایرانیان صرف ساختن بیمارستان و در های مطلای حرمین در نجف و کربلا میشود.
آن عده در حکومت جمهوری اسلامی که عربده عراق “دمکراتیک” که در برگیرنده حقوق کردها باشد را میکشند, بخوبی میدانند که ظهور یک دیکتاتور دیگر و تکرار تاریخ بسیار محتمل تر است تا یک عراق دمکراتیک.
سوال مهم اینجاست که چرا ما باید سنگ کسانی را که در طول تاریخ کوتاه و دراز , سعی در تکه و پاره کردن مردم, آیین و فرهنگ ما را داشتند بزنیم ولی از حقوق حقه هم تیرگان خود با هزاران سال پیوندهای ملی و عاطفی دفاع نکنیم؟
تشکیل یک کشور کردستان میتواند به ما در منطقه یاری کرده و ما را از محاصره کشور های عربی خارج کند .
با اتخاذ سیاست های مدبرانه میتوان از نفوذ سوداگران و آتش فروزان مانند عربستان و اسراییل جلوگیری کرد و نقشی بهتر از ترکیه در این کشور ایفا کرد.ترک ها هم اکنون صاحب 1200 شرکت بازرگانی از 2000 شرکت خارجی فعال در کردستان عراق هستند و با ساختن دانشگاه و بیمارستان و زیرساخت ها نقش مهمی در اقتصاد و فرهنگ آن خطه دارند.حجم مبادلات آنان با کردستان به 8 میلیارد دلار در سال میرسد.
با استقلال کردستان , عراق به 2 قسمت شیعه و سنی تقسیم میشود .اگر یک حکومت ملی در ایران حاکم بود میتوانست با کنترل ناحیه شیعه نشین , بخشی از خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی جنگ ۸ ساله و سرمایه های ایرانیان را در اماکن مقدس باز یابد و برای اولین بار پس از نادر شاه دست به کشور گشایی زند و نیروهای شیطانی داعش را به محاصره خود و کردها در آورد تا از نفوذ عربستان که تا کنون سایه منحوسش را بر بحرین ,سوریه ,عراق و افغانستان افکنده است جلوگیری کند.امری که از حاکمان کنونی ضد ایرانی انتظار نمیرود.برای حاکمان اسلامی حفظ قبور بر منافع ۷۰ میلیون ایرانی اکثرا گرسنه ارجحیت دارد.
استقلال کردستان به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی به نفع ایران نیست و به هیچ عنوان کشوری تحت نام کردستان به وجود نخواهد آمد
استقلال کردستان كاملا به نفع ایران است و به کشوری تحت نام کردستان حتما به وجود خواهد آمد.
به نفع ایران باشه یا نباشه انشالاه کرد ها استقلال میگیرند و جدا خواهند شد و کشوری با نام کردستان به وجود می اید اگه نمیدونی بهت بگم که کرد ها بالای 45نفر جمعیت دارند هر4 پارچه اش
بزرگترین خطر در دوران فعالیت یک فعال سیاسی عبارت است از نشاندن ایدالها بجای
واقعیتها و تصمیم گیری بر مبنای ان ایدالهاست.
——–
با درود
دوست گرامی ” بیژن مهر” درود بر شما که باب گفتگو در این مورد را گشودید.
شما در مقاله خود طرح خطرناکی را مطرح کرده اید منظورم ﴿تجزیه عراق﴾ است.
احساسات وطن پرستانه شما قابل تقدیر است٬ اما فراموش نکنید که همسایگان نامهربان
ما هم می توانند درهای جهنم را بروی کشور ما بگشایند.
* به خود گفتا جواب است این نه جنگ است – کلوخ انداز را پاداش سنگ است* ﴿ نظامی ﴾
فراموش نکنید بدلیل جنایات ۳۵ساله سران جمهوری اسلامی چه خشمی در قلب تک تک هم
وطنان ما انبان شده است و از طرفی قدرتهای بزرگ و کشورهای همجوار هم بارها بعناوین
مختلف تلاش کرده و خواهند کرد که ایران را تجزیه کنند و منافع ما سرعت بخشیدن به اینگونه
اتش افروزیها نبوده و نیست. من نمی دانم شما با استناد به چه دلایل و مستنداتی معتقدید که:
* تشکیل یک کشور کردستان میتواند به ما در منطقه یاری کرده و ما رااز محاصره کشورهای
عربی خارج کند . ….** واقعا حیرانم زیرا شما مکرر از تشکیل کشور کردستان در عراق
دم می زنید و همزمان سعی می کنید با خواندن لالایی هموطنان کرد را از پیوستن به کشور
کردستان برحذر بدارید!؟! ایا می دانید جمعیت کردها در ایران بسیار بیشتر از عراق است؟
ایا می دانید نزدیک به سی میلیون کرد در ترکیه زندگی می کند راجع به کردهای سوریه و
لبنان چیزی نمی گویم که جز ایجاد غم بیشتر ماحصلی ندارد. تحریک بیشتر و دامن زدن به
نفرت بیشتر و عمده کردن تفاوتهای قومی و مذهبی فقط باعث کشتار و بدبختی بیشتر می شود.
حکومت بی لیاقت مذهبی حاکم بر ایران با همکاری ترکیه و عراق و سوریه و حتا کشورهای
عربی بهانه خوبی میابند برای جنایت بیشتر و ادامه توجیح در قدرت بودنشان.
لطفا فراموش نکنید ﴿ قرارداد الجزایر در سال ۱۹۷۵ ﴾ بعد از سرافکندگی ترکمانچای و گلستان
اولین قراردادی است که تامین کننده منافع ملی ما بوده است٬ حال چون این افتخار بوسیله شاه
نصیب کشور شده نباید به صرف مخالفت با شاه اصل بدست اوردن حقوق کشور را انکار کنیم.
من لازم می دانم سخنان چرچیل را در اینجا تکرار کنم شاید مفید واقع شود او می گوید:
*﴿ ما در جهان هیچ دوستی نداریم بلکه منافع ما تعین کننده سیاستهای ما بوده و هست٬ همین﴾*
در پایان دیگر بار اقدام شما را بفال نیک می گیرم و همچنین یاداور می شوم که شما در مقاله
خود به نکات بیشماری اشاره کرده اید که از لحاظ زمانبندی و …قابل تعمل است. پیروز باشید.
حمید عزیز
با سپاس از توجه شما به این مقاله.مسلما هیچیک از اتفاقاتی که امروز در اطراف ما رخ میدهد ایده ال هیچکس نیست. بیان واقعیات نیز نه تنها ایده آل نیست بلکه حزن آور است مثل داعش .متوجه نشدم اشاره شما به چیست.تاریخ نشان داده است تجزیه ایران که تا کنون بیش از 5 برابرمساحت خود را از زمان هخامنشیان از دست داده است٬ اغلب به دست حکومت های بی کفایت میسر شده و اشکال بیش از آنکه از ناحیه خارجی باشد از خودمان بوده است.همسایگان ما درهای جهنم را با دربانان ایرانی بروی ما گشوده اند .اگر شما اتخاذ یک سیاست ملی را که در های تجزیه را برروی ما ببندد اید ه ال میخوانید پس بنده ایده الیست هستم و بحثی نیست.تشکیل کشور کردستان میتواند سوپاپ اطمینانی برای عدم تجزیه ایران باشد و انانی که بدنبال کعبه آمال خود میباشند میتوانند به آنجا بروند مثل 50000 کرد ایرانی که به انجا رفته اند و هزینه ای برای ما ندارد.آیا این به سود ما نیست؟.در 10 سال گذشته هر سال بیش از 1 ملیون نفر ایرانی در سال به آن اقلیم میروند و باز میگرندد.آنها هم که انجا مانده اند تابعیت ایرانی خود را حفظ کرده اند کردستان میتواند کشور دوم آنان باشد.مثل ارمنستان برای ارامنه ویا اسراییل که کشور دوم تمام یهودیان است.ما میتوانیم از کردستان و مناطق آزاد آن بهره ببریم ولی ترجیح میدهیم که دبی را ثرتمندتر کنیم تا برای ما بر سر خلیج فارس شاخ شود.مثل فلسطین و سوریه که با وجود کمک های فراوان هنوز نفرتشان از ایرانی ها به اندازه اسراییل و یا بیشتراست ولی ما هنوز کاسه داغ تر از آشیم.اشاره شما به جمعیت کردها در ترکیه صحیح است اما ببینید ترکها برای منافع ملی خود چه میکنند وبعد از قرنها ستم به کردها چه سیاستی را اتخاذ کرده اند.در مورد قراداد الجزایر حق با شماست البته شما به قراداد خفت بار 1316 که طی آن رضا شاه از حق ایران بر اروند رود گذشت و”اراضی انتقالی” را به عراق واگذار کرد اشاره نکرده اید .من ایرادی به قرداد الجزایر ندارم که شاه حق ایران بر اروند رود را پس گرفت اما “اراضی انتقالی” حدود 700 مایل مربع بین قصرشیرین وخانقین درختیار صدام ماند . من تنها یک واقیت را بیان کردم که مهمان نوازی و حمایت ما ازکردهای عراقی در آن زمان به شدت کاهش یافت.سخنان چرچیل راهم نمیدانم باید آویزه گوشمان کنیم یا برعکس ان عمل کنیم؟!اما میدانم بعد از تجاوز عراق به کویت سازمان ملل خسارت کویت را 10 بلیون برآورد کرد و تا دینار آخرش را از محل فروش نفت از عراق پس گرفت ولی 1000 ملیارد دلار ما و 7 نسل آینده ما را کسی به فکرش نیست.
پیروز باشید.
بیژن مهر
کشور گشایی بعد از نادر شاه…..مردک الان قرن 21 قرن اتحاد اختیاری و حق تعیین سرنوشت نه قشون کشی انضمام سرزمینهای دیگر به کشور خود ان هم به جبر.ایران ملک مشاع و…..اراجیفی بیش نیست.مگر در جریان رفراندوم استقلال بحرین سایر مناطق ایران هم در ان شرکت کردند .مگر جغرافیای ایران از بدو تشکیل ثابت بوده.مرزهای ایران به حکم شمشیر بارها تغییر کرده حتی در بعضی مواقع در زیر یوغ ملل دیگر قرار داشت از جمله یونانی ها اعراب و مغول ها .هیچ گاه از ما کوردها پرسیده نشده که ایا حاضرید تابع ایران باشید یا اینکه میخواهید مستقل باشید.اینکه همه کشور بخواهند در مورد یک اقلیت تصمیم بگیرند که همان نابرابری و حاکمیت اکثریت به اقلیت است.اگر کوردستان ملک مشاع ایرانیان است پس کوردستان سوریه و ترکیه و عراق چیست.اگر انها هم جزو ملک ایران هستند چرا برای باز پس گیری ان اقدام نمی کنید.و اگر میخواهید اقدام کنید طبق کدام قانون و عرف بین الملل
هموطن عزیز مرقوم فرموده اند:”مردک الان قرن ۲۱ قرن اتحاد اختیاری و حق تعیین سرنوشت نه قشون کشی انضمام سرزمینهای دیگر به کشور خود ان هم به جبر” خوب است که شما دسترسی به اینترنت دارید و حتما شنیده اید همین چند ماه پیش روسیه کریمه را گرفت و دارد شرق اوکراین را هم میگیرد.داعش هم که یک سوم عراق و سوریه را در تصرف خود دارد.اسراییل هم که حتما شنیده اید به غزه تجاوز کرد.همه اینها در قرن 21 رخ داد.مرقوم فرموده اند:”اینکه همه کشور بخواهند در مورد یک اقلیت تصمیم بگیرند که همان نابرابری و حاکمیت اکثریت به اقلیت است.”یعنی به نظر شما باید اقلیت بر اکثریت حکومت کند؟. خوب است قبل از اظهار نظر قدری تفکر بفرمایید.سپاس از سخنان گهر بار شما
بیژن مهر سخنگوی پیرخفتگان نژادپرست جبهه ملی = بیژن مهر با موج سواری و سوء نیت ( مرگ خوب است اما برای همسایه) در مقاله ای موهن حافظه و شعور مردم محترم کردستان را دست کم گرفته می خواهد جنایتهای عناصر جبهه ملی را در مشارکت با رژیم و سرکوب و قتل عامهای کورد و عرب وترکمن را بفراموشاند، همان یکسال پس از سقوط شاه که جبهه ملی با تمام افرادش چه از نظر عمل نظامی و تشکیلاتی و چه تبلیغاتی موئید ششدانگ قتل عامهای غیرفارس از ترکمن و کرد تا عرب بوده وپشتیبان همه جانبه چمران،احمدمدنی و تا پوتین در نیاوردن بنی صدر در کردستان و محمره و…حال بیژن مهر که علیرغم سالها زندگی در آمریکا هنوز خون و خویش را از آلودگی به نژادپرستی پاک نکرده،کردستان عراق را بهانه کرده همان شگردهای گذشته را با تهدید و تطمیع پی گرفته،نیت سوء خود و همپاله اش را موذیانه و منافق گونه ترویج می کند،و همزمان با ایام رفراندم استقلال اسکاتلند که فقط مردم موجود در منطقه جغرافیای اسکاتلند در آن حق رآی دارند سر در برف گذاشته و دست به شکر خوری زیادی زده، با نهایت بی شرمی حق تعیین سرنوشت کردستان و دیگر مردمان غیر فارس را به خود و قومش ربط داده است. لطفا مقوله اش را ذیلا بخوانید و ضمن یاد آوری مشارکت جبهه ملی در سرکوب غیر فارسها نگاهی به رفراندن مردم اسکاتلند بیندازید تا همه با هم به بیژن مهر بگوئیم کور خواندی ممه را لو لو خورد.
ایران میتواند نگاهی بە ترکیە بیاندازد. اکثر کردهای ترکیە دیگر استقلال نمی خواهند. آنان آنچە را کە قرار بود با استقلال بدست بیاورند بدون آن هم در حیطە ترکیە بە طور نسبی بە دست آوردەند و خود کردها بە این نتیجە رسیدەاند کە دیگر دلیلی برای جدایی نیست. این همزیستی اختیاری است کە باعث پیشرفت کشورها میشود نە همزیستی اجباری.البە شرایط عراق فرق فاحش دارد و احتمال روی کار آمدن یک حکومت دمکراتیک در عراق در حال حاضرغیر ممکن بە نظر میرسد و کردها بە هزاران دلایل برایشان جدایی راە حل بهتری است. وجود یک دولت مستقل کرد در شمال عراق بە ضرر ایران نیست. همین الآن اگر کردها بە اندازە کافی قوی نبودبد و اگر بیشتر حمایت نشوند جنگ داعش بە داخل مرزهای ایران کشیدە می شد. تازە بعد از فروپاشی شوروی کشورهایی بە نامهای آذرنایجان و ترکمنستان متولد شدند ولی آن خطری را کە بعضی ها تصور میکردند برای ایران نداشتند. با این تفاوت کە کردها بە فارسها از نظر زبانی و فرهنگی بسیار نزدیکترند.
بسیار موافقم.دیگر دراین صورت در منطقه میان خیل کشورهای عربی ستیزه جو چندان تنها نخواهیم بود و برادران کرد در همسایگی ما هستند.برادران همتبار ستم کشیده هم به سامانی میرسند.
به دوستانی که نگران جدایی طلبی کردها در ایران هستند باید گفت که نمیتوانیم تصور کنیم کشوری که در شرایط فعلی در منطقه استقلال پیدا کند این پندارنابودگر در حاکمانش قوت بیاید که خیلی بزرگ باشد.علاوه بر ایران و عراق در سوریه و تکیه هم جمعیت کردها قابل توجه است.اگر شرایط کشور شدن فراهم شود فقط در حد یک کشور کوچک است نه یک امپراتوری!اگر هرجا منطقه کردنشین است بدان کشور ملحق شود که دیگر شاهد یک امپراتوری خواهیم بود.نگاهی به نقشه کنید.تازه ما می توانیم امیدوار باشیم که خیل بسیاری از جدایی طلبان در نقاط مختلف بدان کشور سرازیرخواهد شد و آنها دیگر از دنیای قبلیشان فاصله می گیرند.دولت کردستان نمیتواند کردهای کشورهای همسایه را به جدایی طلبی دعوت کند چون به راحتی در خطر نابودی قرار می گیرد.
دوست گرامی…بیژن مهر
با سپاس از شما از شما درخواست دارم بفرمائید بر اساس کدام مدرک با این یقین در مورد احساس کرد ها نسبت به ایران سخن میگوئید؟ من با دوستان کرد در این مورد بارها هم کلام شدم و به شما اطمینان میدهم که کردها به هیچ روی خود را ایرانی و کردستان ایران را بخشی از خاک ایران نمیدانند.بهتر است نوشتارهای آینده شما بیشتر بر پایه آنچه که هست باشد ونه بر پایه آنچه دوست داریم باشد یا کاش اینگونه بود
با سپاس
بهرنگ دروغگو من خودم کورد هستم و جانمو به راستی برای هرجای ایران میدم.زنده باد ایران .
اریان تو یا جاش هستی یا کورد نیستی…..فهمیدی؟
اریان خیلی بد بختی تو یه جاش هستی واسه ایران ایران چیه تو بهش می نازی یه ملتیه که بارها حقت را خورده
استقلال کردهای عراق و ترکیه و حتی سوریه به نفع ایران است. مگر با شکل گیری دولتهای ترکمنستان و آذربایجان و حتی این همه کشور عربی الان تهدید مهمی برای استانهای مرزی ایران وجود دارد؟
حتی تشکیل کشوری شیعه عرب در عراق به نفع ایران است.
من لر هستم و طرفدار اینم که جز کوردستان بزرگ باشم با وجود اختلاف مذهب و گویش .چونکه به ما ظلم میشود و مورد تبعیض قرار داریم انگار ما ایرانی نیستیم .حق ما را میخورند .چرا
بودجه ما کم است در حالیکه بیشتر منابع نفت ایران زیر پای ماست
جوانان لر تازه بیدار شده ایم که چه کلاهی سرمان رفته ما با کوردها برادر و هر دو مظلومیم
من خودم کرد هسستم و سعی میکنم تعصب نداشته باشم. اما فکر میکنم به دلیل پنهان ماندن عمدی و در دسترس نبودن همگانی منابع اصیل تاریخی در مورد ایران باستان و تاریخ کردها در پیش از اسلام، بسیاری از جوانان کرد و ایرانی ها از شباهت فرهنگی و پیشینه ی مشترک تاریخی کردها و پارس ها آگاهی زیادی ندارند. در واقع از زمان حمله ی اعراب بوده است که انشعاب و جدایی زبانی و فرهنگی پارس ها و کردها سرعت بیشتری گرفته است. اعراب تغییرات زیادی بر تلفظ واژگان پارسی پهلوی داشته اند و لغات عربی بسیاری را بر زبان پارسی تحمیل کرده اند ولی در کردستان به علت وجود سنگر زاگروس و دلایل جغرافیایی و غنای فرهنگی-بومی بیشتر، تغییرات زبانی و آیینی سرعت بسیار کمتری داشته است. حتی هنوز هم در شمال عراق و بخش هایی از ترکیه و کردستان ایران آیین های ایرانی-کردی مانند زرتشتی، یزدانیتی و یارسانیتی که به پیش از اسلام برمیگردند رواج دارد!
بنابراین نمیتوان به سادگی از بستگی عمیق فرهنگی کردستان با ایران گذشت. من فکر میکنم تمام کردستان باید ایالتی بزرگ (البته با اختیارات تام به خصوص سیستم آموزشی مستقل) از ایران باشد. همه میدانیم که چه ثروتی در خاورمیانه هست و کشورهای غربی چه طمعی به آن دارند، بنابراین ایده ی تجزیه های زیاد و تشکیل کشورهای کوچک در خاورمیانه در درازمدت چندان جالب نیست و موجب سلطه ی بیشتر غرب و احتمالا جنگ بیشتر میشود. پس تشکیل اتحادیه بسیار بهتر از تجزیه است. مثلا اتحادیه ایران میتواند شامل ایالت کردستان، تمام آذربایجلن (باکو و نخجوان و …)، خراسان بزرگ (هرات وبلخ و …)، بلوچستان بزرگ و … باشد. یا اتحادیه ی عربستان میتواند شامل ایالات عربی زیادی متشکل از کشورهای عربی کنونی باشد.
اما اینکه عملی کردن این ایده (ایده اتحادیه های بزرگ با ایالات مستقل) برای تحقق به چه سیاستمداران الهی و بی غرض و دانا و کاردانی احتیاج دارد و چه میزان هنر دیپلماسی و اراده ی سیاسی و آگاهی عمومی و تاریخی مردمان و کشورها و کنار گذاشتن طمع و انحصارطلبی از سوی حکمرانان کوچک و بزرگ را لازم دارد، خود بحثی دیگر است. فعلا که کسانی که ایران را اداره میکنند در زمینه کشورداری و سیاست نوین و حقوق و اقتصاد تحصیلاتی نداشته اند و در زمینه های علوم اسلامی سابقه و تحصیل داشته اند که البته به جای خودش محترم است اما بی ارتباط به کشورداری است. (مسلما کسی که تنها در داروخانه سابقه ی کار داشته نمیتواند به یکباره معلم ریاضی شود و نسخه هایش هرچند درست باشد اما در زمینه ریاضی به کار نمی آید و شایستگی احراز این شغل را ندارد!)
شاید استقلال کردستان عراق فعلا بتواند یک گام کوچک از یک نقشه ی کلی تر محسوب شود. اما برای الحاق تمامی کردستان به ایران نیاز به روشن بینی و آگاهی عمومی سیاسی بسیاری هست. به هرحال هرگونه تغییر سیاسی باید با آگاهی بخشی به مردم و سپس گرفتن رای قاطع آنها همراه باشد. باید منافع جمعی و معایب کلی تشکیل اتحادیه در کشورهای خاورمیانه به طور گسترده و رسانه ای توسط اهل فن و سیاستمداران به بحث گداشته شود. شاید ایده اتحادیه راهی برای کاستن تنش همیشگی خاورمیانه باشد. اما اگر قرار است این ایده به زور و کورکورانه و با جنگ و ناامنی و خشونت و وحشی گری و تعصب و تجاوز عملی شود، اصلا ارزش ندارد و همان بهتر که هیچ تغییری شروع نشود.
انشاالله کوردستانی یک پارچه تشکیل خواهد شد
یا کرها عرضه دارند .و کشورشان را تشکیل میدهند و یا زیر سلطه عرب و ترک و….میمانند .تاریخ ثابت میکند
کورد ها عرضه دارند ،اما متأسفانه خائنان نمیگذارند کشور کوردستان شکل بگیره، هربژی چوار پارچه ای کوردوستان
خطاب من نه تنها به هم وطنان کرد هست که به همه ی اقوام ایرانی است از فارس و کرد وبلوچ وغیره ایران دارای جغرافیای ثابتی است که بخشی از آن بعلت بی کفایتی حاکمان از آن جداشد جایی که هر تکه اش گویای همه ی آن است جایی که برای حفظ خرمشهرش همه ی مردمانش دغدغه دارند خراسانی نمیگوید به من چه! آذربایجانی و اصفهانی نمیگویند ما را چه کار به آبادان و….
پس هر تکه این خاک متعلق به همه ی مردمان آن است از دوستان به اصطلاح استقلال طلب میخواهم سرنوشت آریانا(افغانستان) را ببینند که چون دختری پاک از مادر جدا شد و امروز هر شیر ناپاک خورده ای چشمش به این سیاه چشم است
شما اختیار بدن های خود را دارید اگر از خانه خود خسته شده اید حق ندارید خانواده را از هم بپاشید
راه رفتن باز است اما هیچکس از هیچ کجای ایران حق ندارد خاک به سوغات برد
با سلام. اول من بابت کلمات رکیک بعضی کامنت گذران عذر خواهی میکنم.
دوم استدلال جناب مهر سست است. چطور کردهای عراق حق استقلال دارند اما سایر کردها نه. من به کردستان رفته ام . مرم بشدت ناراضی هستند و برخلاف نظر ایشان ربطی به کمونیست ها ندارد. با کردستان مثل منطقه ی اشغالی برخورد می شود. جاده ها تنگ طوری که یک ماشین باید کنار بایستد تا ماشین مقابل بگذرد. جوانها بیکار. کولبری و قاچاق بنزین ممر درآمد. اصلا اگر فکر جدایی نباشند باید در عجب بود.
بنظر من باید یک قانون اساسی مبتنی بر حداکثر اختیارات برای قومیتها تدوین شود و بندی برای جدایی در صورت لزوم و با مکانیزم رفراندوم (البته نه به شکل مورد نظر جناب مهر) در قانون گنجانده شود. در صورت برخورداری از حق آموزش به زبان مادری، اشتغال و مدیریت هیچ تمایل تجزیه وجود ندارد. همان بند مزبور بهترین تضمین برای این مردم است که اگر احساس کمبود کردند جدا شوند. از طرف دیگر همان بند جلو ظلم مرکز را می گیرد که به خطر تجزیه دامن نزنند.
اینها تجارب جهانی هستند. اسپانیا، بلژیک و یک نمونه جهان سومی هند همه چنین فرایندی را داشته و دارند. در هند چندین زبان رسمی هست و همان حزب کمونیستی که جناب مهر این چنین زشت تعبیر می کند در یک ایالت حاکم است و آب از آب هم تکان نخورده. من کرد نیستم ولی در برابر شرافت همه ی کردها سر تعظیم فرود می آورم. در جنوب مثلا اهواز و بندر عباس پاکدست ترین و زحمتکش ترین کارگران کردها هستند که به فقیرانه ترین شکل زندگی و کار می کنند و همین خود دلیلی بر ستمی است که بر آنان می رود.
هر ملتی سرنوشت خودش میتونه انتخاب کنه و ملت کرد هم با تاریخ و فرهنگ و تمدن کهن میتواند سرنوشت خودش را انتخاب کنه چطور یک کشور کوچک مثل کویت که مال یک کشور دیگه بود میتونه جدا بشه باجمعیتی خیلی پایین تر از کشورهایی دیگه و تعیین سرنوشت مردم اون ناحیه مستقل به عنوان یک کشور رو پیدا کنه ولی کردها با این همه جمعیت در کردستان عراق حالا نقاط دیگر و کشور های دیگر که کردها انجا هم حضور میلیون دارن بماند مثل ترکیه و … و با داشتن دادرسی یا دادگاه ، ارتش ، پرچم و مجلس و… جداگانه نمیتونن برای آینده خودشان تصمیم بگیرند این حرف منطقی نیست ، پس خواستن ،توانستن است و عراق که هیچ دنیا هم نمیتونه به خواسته یک ملت پشت کنه یا دخالت کنه بخواهند مستقل شوند میتوانند و باید بقیه هم نباید دخالت کنند چون به ضرر خودشان تمام میشود .
تشکیل کشورهای کوچک سیاست استعمارگران برای تسلط هر چه بیشتر است.
اگر امروزه چین صد تکه بود آیا دولتهای فرضی آن میتوانستند به مانند چین واحد یک ابر قدرت خوشبخت باشند؟
در مورد کردستان هم نترسید غربیان اجازه چنین چیزی را نمی دهند! حتی اگر کردستان عراق کشور مستقلی شود، بقیه سرجایشان خواهد بود! همانگونه که بر اساس سیاست استعمارگران غربی از میان 800 میلیون تن عرب، ده ها کشور کوچک و بزرگ زائیده شده و همواره با هم در کشمکش و اختلاف هستند!
حتی یک کورد واقعی و با غیرت خود را ایرانی نمی داند ، اگر هم کسی میگوید من کورد ی ایرانی هستم افکار آن شخص دچار ویروس فارسی شده و فارسیزه است . شما خارج نشینان بفرمایید برای قوم پارس تصمیم بگیرید و تجزیه تحلیل کنید مسائل ملت کورد به شما ربطی ندارد مگر شما چه تاجی بر سر ایران زده اید که بخواهید حالا خط دهید که ما کورد ها خوبیم یا نه ؟؟؟ کشتار سنندج و نوروز خونین کوردستان به دست شما فارس های فاشیست رخ داد هیچ فرقی هم نمیکند در چه لباسی خواه سپاه خواه سلطنت طلب . مردک داری در قرن 21 از کشور گشایی حرف میزنی ؟؟؟ تو مگر دیوانه ای ؟؟؟ کشور گشایی ؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!! در ابتدا خیال کردم مطلبی که نوشتی طنز است البته از پارسیان بیشتر از این تحلیل نوشتن انتظار نیست
. هربژِی کوردستان
هم میهنان به نظر من ما یه جنگ به این کرد ها بدهکاریم
کرد های علی رقم اینکه یکی از بانیان ایران هستن اما جز خیانت و خیانت هیچ وقت کاری برای مهین ما نکرده اند
فقط بیاید از ما ارتشیهای نیروی زمینی بپرسید تا براتون بگیم
حالا فقط میخوان با تیکه پاره کردن ایران کارشون رو تمام کنن
من سال ها باهشون زندگی کردم
به خدا قسم در تمام عمرم و در هیچ کشوری من ، دو رو تر و چشم سفید تر از کرد ها ندیدم
با قربون صدقه رفتن از این کرد ها هم کاری درست نمیشه
این ها دقیقا عین آخوند ها هستن(فقط زبان زور میفهن ، هر چی بهشون بیشتر احترام بذاری با وحشیگری بیشتری بهت حمله میکنن)
فقط باید با شجاعت و محکم جلوشون ایستاد
به خاطر کشورمون و میهنمون
خواجه مهرداد پارررررسسسی تو بجای دخالت و قلدری در کوردستان لطفا اجازه رفتن خواهر مادرت و به دبی ودیگر شیخ نشینان عرب جنوب خلیج نده مرتیکه بی ناموسی شما پارسها در دنیا شهره است عربه میاد مشهد بجای زیارت امام رضاتون با خانمهاتون خوش میگذرونه حالا فکر میکنی ما کوردها از چنین قومی میترسم که از ترسش استقلال نخواهیم ،استقلال حق ماست واز شما فرزندان کوروش کویر جدا خواهیم شد تو هم هر گوهی دلت میخواد بخور ” بژی کۆماری کوردستان”
اگر واقعا کورد هستی و نه از پانترکان ذوب در ولایت اردوغان همین کامنت خودات را به زبان کوردی بنویس
این یکدستی زدن ها دیگر خیلی وقته که از مد افتاده
همه چیز را یک رفراندوم مشخص میکنه و قطعا نتیجه اش استقلال خواهد بود
هه ر بژی کوردستان
ما آذری ها همیشه وطن پرست و ایران دوست بودیم. برای دموکراسی، استقلال، آزادی، و تمامیت ایران هم همیشه خون مون رو هم دایدم. نمونه رشادت هایی که برای ایران و ایرانی کردیم: جنگ های علیه روسیه تزاری، مشروطه، جنگ های جهانی اول و دوم، فروپاشی پیشه وری و توده ای ها و بقیه همپالگی های کمونیست شون، حمایت همه جانبه از جنبش ملی علیه ظلم پهلوی های اول و دوم و رژیم آخوندی.
تاریخ ایران پر است از نام هایی چون عباس میرزا، ستار خان، باقر خان، کلنل پسیان، شهریار، شیخ محمد خیابانی، احمد کسروی، محمدعلی تربیت، تقی زاده، مهندس بازرگان، حسن رشدیه، آیت الله سید رضا زنجانی، مهندس موسوی، و …..
اما دریغ از تنها یک نام کرد در کل تاریخ ایران که برای ایران کاری کرده باشد به جز توطئه و وطن فروشی. نمونه ی بارزش هم همدستی با عثمانی ها در زمان جنگ جهانی اول در کشتار و قتل ایرانیان ارمنی، آشوری، و آذری. تا قبل از جنگ جهانی اول آذربایجان خانه ی ارمنی و آشوری و آذری بود که در بهترین حالت در کنار هم به شادی و خوشی زندگی می کردند. ولی در جریان جنگ جهانی اول کرد های مزدور عثمانی و تا حدودی روسیه تزاری تجاوز و قتل و عام رو بهترین راه دیدند که بتونند قلمرو محدود شان که تنها چند قریه شهر کوچک در سلیمانیه و اطراف بود را از شرق تا همدان و از شمال تا ماکو هم چون سرطان گسترش بدهند و هر روز هم به یمن کمک های بی وقفه رژیم فاسد آخوندی ظلم های بیشتری رو علیه ساکنان بومی آذربایجان روا بدارند.
آقای مهر عزیز…..
کردستان یعنی نژاد پرستی علیه هر کی که از طایفه جعلی و بی هویت کرد ها نیست که حتی تاریخ پر شکوه ایران را هم جعل می کنند که برای خودشان هویتی بسازند. کاوه با افتخار ایرانی بود.
آقای مهر گرامی…..
کشور جعلی کردستان هم چون الگوی برازنده اش اسراییل چیزی نخواهد بود به جز نسل کشی و ظلم علیه ساکنان بومی سرزمین های غصبی. نمونه اش هم در به اصطلاح اقلیم شان اکنون هست که عرب و ترکمان و آشوری و…. رو بی خانمان کردند که اسراییلی دوم بسازند.
آقای مهر…..
کردستان یعنی آوارگان از ایران و عراق و ترکیه و سوریه به بقیه دنیا. تازه آنها که بی جا شدند و جانشان در امان ماند. کردستان یعنی داعش دیگر
مرده باد رویای سرطان جعلی و بی هویت کردستان
زنده باد ایران و ایرانی و انسانیت
با درود فراوان
بااین نوشته تا اول پارگرافی که با«آقای مهر» شروع میشود کاملا موافقم چون مستند بود و هیچ جای شکی در آن نیست.
ولی باوردارم که باید در جهت همگرائی کوشید.خوبیهای مردمان گوشه گوشه ی ایران عزیز را درشت نمائی کرد و اشاره ی کوچکی هم به اشکالات نمود تا نسلهای جوان هر منطقه بجای سرکوفت شنیدن تشویق شوند تا کاری کنند که مورد احترام سایر هموطنانشان قرار گیرند.
مثلا مازندرانی ها هم بسیار خیانتکار تقدیم ایران کرده اند.
گمانم سایت خوب طراحی نشده چون من که کامنت گذاشتم نمیدانستم دیگران هم مطلب نوشته اند و فقط روی سخنم به گرامی هوطنم فرزند ستارخان بزرگ بود.با بقیه کاری ندارم.