بیانیه اعضای شورای مرکزی جبهه ملی ایران
هموطنان عزیز،
همانگونه که آگاهید، اصل جدائی دین ازحکومت یکی ازاصول اعتقادی مهم جبهه ملی ایران است و نیز بخوبی میدانید که جبهه ملی ایران بر اساس اعتقاد به موازین دموکراسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر به باورهای دینی همه مردم دنیا بادیده احترام می نگرد و توهین به اعتقادات مذهبی هیچ فرد یا ملتی در چارچوب فکری جبهه ملی ایران نمی گنجد. با توجه به نکات فوق به اطلاع میرساند که در روزهای آخر آبان ماه ۹۳ مقاله ای موهن نسبت به اعتقادات شیعیان ازطرف یکی از نویسندگان که درآمریکا سکونت دارند در برخی ازسایت های اینترنتی منتشرشد که پس ازانتشار آن مقاله، حاکمیت جمهوری اسلامی که همواره مترصد کسب بهانه و مستمسکی برای تهاجم به جبهه ملی ایران است، فشارسنگینی را علیه اعضای جبهه ملی و تهدیدهائی را نسبت به آنان آغاز کرد. آقای ادیب برومند رئیس شورای مرکزی و هیئت رهبری جبهه ملی ایران در جهت پیشگیری از توطئه ای که برای خاموش کردن صدای جبهه ملی در شرف تکوین بود، در تاریخ دوم آذر ۹۳ اطلاعیه کوتاهی با امضای خود صادر کردند که در آن بر لزوم احترام گذاشتن اعضای جبهه ملی به همه ادیان الهی به ویژه به دین اسلام تاکیدشده بود و یک روز بعد، در اطلاعیه دوم خود متذکرشدند که شرط عضویت درجبهه ملی برطبق اساسنامه تنها«تابعیت کشور ایران» است. ولی با وجود توضیح کامل و شهامتی که آقای ادیب برومند در تصحیح شرط عضویت در جبهه ملی ازخودنشان دادند، برخی افراد تنگ نظر در داخل و خارج از کشور و عده ای فرصت طلبان مداخله جو که عناد شک برانگیز بعضی از آنان با جبهه ملی ایران بر احدی پوشیده نیست، مطالبی همراه با اسائه ادب نسبت به آقای ادیب برومند و نسبت به جبهه ملی ایران و بعضی مسئولان آن ابراز کردند که این یاوه سرائی ها و دروغ پردازی های آن ها جز رسوا کردن خودشان، هیچ تاثیری درعزم مبارزین جبهه ملی که با چنگ و دندان برای دفاع از منافع ملی و تمامیت ارضی کشور و حفظ موجودیت این سازمان و در راستای اهداف آن تلاش میکنند نداشته و نخواهدداشت. و همچنین نخواهد توانست کمترین خدشه ای بر شخصیت والای آقای ادیب برومند وارد نماید.
برخی از این عناصر مداخله گر در امور تشکیلاتی جبهه ملی ایران گستاخی را تا جائی پیش بردند که خواهان برکناری آقای ادیب برومند ازمسئولیت خطیر سازمانی خود شدند بدون توجه به اینکه آقای ادیب برومند از طرف شورای مرکزی جبهه ملی ایران انتخاب گردیده و این شورای مرکزی است که ایشان رابه عنوان نمادی از دهه ها مبارزه جبهه ملی ایران میشناسد و تایید میکند و همین شوراست که این گونه مداخله جوئی ها در کارجبهه ملی ایران و اسائه ادب نسبت به رئیس شورای مرکزی آن را به شدت تقبیح میکند و این تحرکات را درجهت خواسته های حاکمیت جمهوری اسلامی و آن هائی که برای آینده ایران مشغول سناریونویسی هستند ارزیابی مینماید.
چهاردهم دیماه ۱۳۹۳- تهران – اعضای شورای مرکزی جبهه ملی ایران
دکترلقااردلان – بانوفرشیدافشار – فرهاد امیرابراهیمی – دکتر هرمیداس باوند – دکتر جهانشاه برومند – دکتر نصرالله جمشیدی- عیسی خان حاتمی – دکتر شاهین سپنتا – حسین شاه حسینی – جواد شرفالدین – مهندس حسین عزت زاده – سرلشگر بازنشسته ناصرفربد – اصغر فنی پور – دکتر محسن فرشاد – دکتر باقر قدیری اصلی – حسن قدیانی – دکتر حسین موسویان – هرمز ممیزی – پرفسور صادق مسرت – جمشید میرعمادی – پریچهر مبشری – منوچهر ملک قاسمی – ابراهیم منتصری – مهندس علی محمدی – محمد ملک خانی – ضیاء مصباح – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا
با درود،
به نظرم این دوستان دو مفهوم مشابه اما متفاوت را با یکدیگر جا به جا گرفتند. من پیشتر یک پست وبلاگی در اینباره نوشته بودم.
http://farda.us/?p=2827
به عنوان کسی که ناخواسته به این بحث وارد شدم لطفا این چند سطر کامنت را از من بپذیرید. برای آگاهی دوستان جبهه ملی، تفاوت است میان احترام به حق داشتن عقیده یا حق بارومندی به مذهب و احترام به مذهب. اولی واجب است و همانطور که گفتند در بیانیه جهانی حقوق بشر هم بر آن تاکید شده؛ دومی نه فقط لازم نیست بلکه عقلانا مردود است. چون بسیاری از مذاهب و مرام ها باورهایی دارند که لزوما نقض یکدیگر است. مثلا شما نمی توانید به مذهب سنی های سلفی احترام بگذارید و به مذهب شیعیان هم احترام بگذارید چون سلفی ها یا دستکم بخشهایی از آنها معتقدند ما شیعیان ناپاک هستیم و قتلمان واجب است. یا شما نمی توانید به عقیده ی اعضای داعش مبنی بر خرید و فروش انسانها احترام بگذارید چون صرفا عقیده دینی است. اما می توانید استدلال کنید که به حق سلفی ها و حق شیعیان و حق هندوها برای داشتن باور متفاوت احترام می گذارید.
وقتی این دوستان این دو مفهوم متفاوت را جابه جا گرفتند آنوقت نتیجه این می شود که هر کس باور مذهبی دیگری را نقد کرد آنوقت مطلبش موهن است. من هم آن مقاله را خواندم و به نظرم موهن نیامد. همانطور که جبهه ملی وظیفه ندارد جوابگوی نظر اعضایش باشد، نمی تواند درباره ی عقاید مذهبی دیگران قضاوت کند. جبهه ملی نمی تواند درباره ی موهن بودن یا نبودن و کیفیات نوشته ی دیگران بیانیه رسمی بدهد. کار درست این است که این سازمان یا هر سازمان سیاسی داخل ایران در شرایط مشابه بگوید که نظرات این سازمان صرفا از طریق بیانیه رسمی به اطلاع عموم می رسد و نظرات این نویسنده هم انعکاس نظرات این سازمان نبوده. اینکه چه چیز موهن است و چه دینی برای ما لازم است یا شیعه کجای تاریخ ما است ارتباطی به مواضع رسمی یک سازمان سیاسی سکولار ندارد.
من نمی خواهم در حق فعالین سیاسی داخل ایران که تحت فشار هستند بی انصافی کنم. اما اگر قرار باشد جمهوری اسلامی فشار بیاورد و سازمانهای سیاسی هم بیانیه بدهند باید همه ی دهان ها در داخل و خارج بسته و همه ی قلم ها شکسته شود. صرف اینکه یک نفر زمانی به جایی وابسته تشکیلاتی داشته یا دارد دلیل موجهی نیست برای اینکه به حق آزادی اندیشه و بیانش تعرض شود.
به اعتقاد اعضای جبهۀ ملی ایران در واشنگتن،
بیانیۀ اخیر آقای ادیب برومند رئیس شورای جبهه ملی ایران در داخل کشور که طی آن ایشان در منافات صریح با اساسنامۀ جبهۀ ملی ایران و سیرۀ دکتر محمد مصدق بنیانگذار جبهۀ ملی ایران, اعضای جبهه را به سرسپردگی در قبال یک فرقۀ مشخص مذهبی فرا خواندند، علاوه بر این که به یک رشته جنجالهای بیهوده در ارتباط با جبهۀ ملی دامن زد و برای کسانی که هیچ فرصتی را در جهت تضعیف جبهه و تحقیر میراث مبارزات ملی از دست نمی دهند بهانه فراهم ساخت، نگرانی بسیار عمیقی در صف اعضا و یاران صمیم وصدیق جبهۀ ملی ایران در نقاط مختلف جهان از این بابت که جبهه ملی در داخل کشور به کجا می رود، بر انگیخت. اعضای جبهۀ ملی ایران در واشنگتن که یکی از تشکیلات جبهۀ ملی در خارج از کشور است نیز به طرز عمیقی در این نگرانی شریکند. جناب برومند البته در بیانیۀ دیگری کوشیدند فشارهای اعمال شده از جانب نظام حاکم مذهبی را بر جبهۀ ملی در داخل کشور به عنوان دلیل صدور بیانیۀ نخستین ارائه دهند و توصیه های غیر اصولی خود را در آن بیانیه به عنوان یک اقدام مصلحتی توجیه کنند. در این واقعیت که استبداد مذهبی حاکم بر کشورهیچگونه دگر اندیشی را بر نمی تابد و همۀ دریچه های بیان آزاد را بر روی مردم بسته است جای هیچ شکی نیست، اما این امر به هیچوجه نمی تواند توصیه های آقای برومند را که در حکم تغییر اساسی رسالت تاریخی جبهۀ ملی ایران و بی اعتنایی به هدف ها و آرمان های اصیل آن است توجیه کند. جبهۀ ملی ایران طبق اساسنامۀ خود یک تشکلیات ملی سیاسی، غیر مذهبی و فرادین (سکولار) است و آنچه که جناب برومند به اعضای جبهه توصیه کرده اند با چنین طبیعتی مغایرت و منافات کامل دارد .
به اعتقاد اعضای جبهۀ ملی ایران در واشنگتن، اقدام جناب برومند در صدور بیانیۀ اولیه شان به منزلۀ زیر پا گذاشتن همۀ اصول اعتقادی جبهۀ ملی ایران و قصور در وظایف و مسؤلیتهایی بوده است که هنگام تصدی ریاست شورای جبهۀ ملی ایران به عهده گرفته اند. در اینجا لازم به ذکر است که اعضای جبهۀ ملی ایران در واشنگتن از سوابق دیرین جناب ادیب برومند به عنوان یک رجل میهن دوست و نیز از خدمات گذشته شان به جبهۀ ملی ایران بخوبی آگاهند و آن را شایستۀ هرگونه تحسینی می دانند، ولی با وضعی که به سبب اقدام اخیرشان به وجود آمده با کمال احترام به ایشان توصیه می کنند که موقرانه از ریاست شورا گناره گیری کنند تا جبهه بیش از این از پیگیری رسالت تاریخی خود که هدایت مردم ایران به سوی آزادی و دموکراسی و حاکمیت ملی است باز نماند.
در بسیاری از کشورهای جهان و نیز در سازمانهایی که بر شالودۀ دموکراتیک استوارند کناره گیری رهبران و دولتمردان مسؤل هنگامی که اشتباه جبران ناپذیری در دوران تصدی آنها روی می دهد امری رایج است و نه تنها از ارج و احترام چهره ای که با وارستگی به اشتباه خود اذعان می کند و از مقام خویش کنار می رود نمی کاهد، بلکه وزن و احترام چنان شخصی را که نشان می دهد به مصالح کشور و سازمانی که به آن تعلق دارد بیشتر از جاذبۀ جاه و مقام پایبند است، در انظار هرچه بیشتر بالا می برد. امید صمیمانۀ اعضای جبهۀ ملی ایران آن است که اقای ادیب برومند نیز از این رسم و راه ستوده پیروی کنند و با کناره گیری داوطلبانۀ خود از ریاست شورای جبهه، زمینه را برای بهبود و اصلاح عمیق و پردامنه ای درسطح رهبری جبهۀ ملی ایران در داخل کشور فراهم آورند.
آقای چمن آرای گرامی
لطفا زحمت کشیده سفری به تهران کرده و در جلسه شورا شرکت کنید و برنامه های خود را برای رهبری جبهه ملی اعلام فرمایید.خبرگزاری جبهه ملی ایران مخارج رفت و برگشت شما به ایران را تقبل میکند/به نظر میآید که شما از جبهه ملی واشنگتن شایسته ترین فرد برای رهبری جبهه هستید
این زلزله هر چه بودمان ویران کرد
کاری که نکرد دشمن ِ ایران کرد
یک آینه پیش روی مان نیز گذاشت
ما را همه پای تا به سر عریان کرد
اقای مهر گرامی
اعلامیه جبهه ملی واشنیگتن که با حضور ۱۸ نفر از اعضا تشکیل گردید و ۱۵ نفر مافق ۲ نفر مخالف و۱ نفر ممتنع به تصویب رسید در سایت خودتان نگذاشتید در حالیکه سایت اروپا انرا طبق اصول چاپ کرد.
خیلی جالب است درین سازمان سیاسی که بایستی اصول
دمکراسی وازادی عقاید رعایت بشود شما مرا مورد
تهمت قرار میدهید که چرا اعلامیه جبهه ملی واشنیگتن را برای سایت شما فرستاده ام.
جناب مهر لطف بفرمایید مسایل را شخصی نفرمایید
دوستان در اینجا هرگز قصد سویی از اعلامیه نداشتند و از من خواستند به سایت شما ایمیل
نماییم.