شیر دخت شجاع ایران که هرگز در برابر ستم ساکت ننشست , همواره بر استبداد غرید و ازمهمترین شخصیت های جامعه مدنی کشور است با دریافت جایزه صلح نوبل افتخاری برای میهن , اعتباری جهانی برای جنبش زنان ایران و پیروزی بزرگی برای آزادیخواهان کسب کرد .
نرگس محمدی ملت و جامعه مدنی ایران را غرق در فخر و سرور کرد.
اما اردوگاه استبداد طلبان را غم و ماتم فرا گرفته است .بندگان شیخ از یک سو و بردگان شاه از سویی دیگر بر نرگس محمدی میتازند و چنان هماهنگ اند که تو گویی جمعی یک فرماندهی هستند .
جبهه ملی ایران این پیروزی ارزشمند را به نرگس محمدی و همسرش تقی رحمانی , فرزندان ,جامعه مدنی
و ملت شریف ایران شادباش میگوید و عبور مسالمت آمیز از وضعیت جهنمی امروز به فردایی روشن که ملت ایران
سزاوارش است را در گرو هرچه قدرتمندتر شدن جامعه مدنی ایران میداند.
آزادی زندانیان سیاسی ,تضمین آزادی های اساسی و انتخابات آزاد مجلس موسسان برای بازنگری قانون اساسی ,راه برون رفت از بحران بر آمده از حاکمیت جمهوری اسلامی است.
بیژن مهر
جبهه ملی ایران-آمریکا
www.jebhe.net
چهاردهم مهر ماه 1402
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
رادیو فردا
نرگس محمدی، فعال شناخته شده مدنی، که اکنون در ایران زندانی است، روز جمعه ۱۴ مهر برنده جایزه نوبل صلح شد.
خانم محمدی، برای سالها طعم فشار، و حبس را تنها به دلیل فعالیتهای مدنیاش چشیده، و حتی نامهها و هشدارهای او از زندان، برای او پروندههای جدید و محکومیتهای تازه به دنبال داشته است. او از پیش از اعتراضهای «زن، زندگی، آزادی» در زندان به سر میبرد، و در ماههای اخیر بار دیگر با پرونده تازهای بر مدت حبس او افزوده شد.
خانم محمدی، در یکسال اخیر و پس از شکلگیری اعتراضهای سراسری در ایران، هم به شکل قاطع و بیپرده سیاستهای حکومت، سرکوب اعتراضها و آنچه را بر سر زندانیان و بهویژه زنان زندانی میرود، به رغم هزینههایی که بر او تحمیل شده، به چالش کشیده است.
او که نایب رئیس کانون مدافعات حقوق بشر در ایران است، دومین ایرانی برنده جایزه صلح نوبل است، و دقیقاً ۲۰ سال پس از شیرین عبادی، رئیس این کانون، جایزه صلح نوبل را دریافت میکند.
کمیته صلح نوبل در نروژ، در معرفی او به عنوان برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، بر پیوند او با جنبش «زن، زندگی، آزادی» و الهامبخشی او برای زنان ایرانی تأکید کرده است.
این بیانیه روز جمعه بریت ریس اندرسون، رئیس کمیته صلح نوبل، اعلام شد، و متن کامل آن را در ادامه میخوانید:
کمیته نوبل نروژ تصمیم گرفت جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ را به نرگس محمدی به دلیل مبارزه با سرکوب زنان در ایران و مبارزه برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه اهدا کند.
مبارزه شجاعانه او با هزینههای شخصی بسیار زیادی همراه بوده است. رژیم در مجموع ۱۳ بار او را دستگیر و پنج بار مجرم شناخته و مجموعاً به ۳۱ سال زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم کرده است. من صحبت در حالی میکنم که خانم محمدی همچنان در زندان است.
در سپتامبر ۲۰۲۲ یک زن جوان کرد به نام مهسا ژینا امینی در حالی که در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی ایران بود کشته شد. قتل او به بزرگترین تظاهرات سیاسی علیه حکومت دینی ایران از زمان روی کار آمدن این رژیم در سال ۱۹۷۹ منجر شد.
تحت شعار «زن، زندگی، آزادی» صدها هزار ایرانی در تظاهرات مسالمتآمیز علیه خشونت و ظلم مقامات بر زنان شرکت کردند. رژیم به شدت اعتراضات را سرکوب کرد: بیش از ۵۰۰ تظاهرکننده کشته شدند. هزاران نفر مجروح شدند، از جمله تعداد زیادی که با شلیک گلولههای پلاستیکی توسط پلیس نابینا شدند. دست کم بیستهزار نفر دستگیر و در بازداشت رژیم قرار گرفتند.
«زن، زندگی، آزادی» شعاری که تظاهرکنندگان انتخاب کردند، به درستی بیانگر فداکاری و کار نرگس محمدی است.
«زن»؛ او برای زنان علیه تبعیض و ستم سیستماتیک مبارزه میکند.
«زندگی»؛ او از مبارزه زنان برای حق داشتن زندگی کامل و شرافتمندانه حمایت میکند. این مبارزه در سراسر ایران با آزار و اذیت، زندان، شکنجه و حتی مرگ مواجه شده است.
«آزادی»؛ او برای آزادی بیان و حق استقلال، و علیه قوانینی که زنان را ملزم میکند، دور از دید باشند و بدن خود را بپوشانند، مبارزه میکند. درخواست آزادی، که توسط معترضان ابراز شده، نه تنها مربوط به زنان، بلکه درباره همه جمعیت است.
آخرین دیدگاهها