« جناب شهردار یادتان می آید ؟! »
ضیاء مصباح [email protected]
سرنوشت فضای سبز محله ما
« جناب شهردار یادتان می آید ؟! »
در اوایل دورهی سوم شورای شهرمان، حدود هزار نفر از شهروندان متعهد، دلسوز و علاقهمند به محیط زیست و نگران تخریب فضای سبز « تولیدکنندگان اکسیژن » تظاهرات آرام و مسالمتآمیز و باشکوهی همراه با نوشتهها، اطلاعیهها و تابلوهایی گویا و روشنگر در محل واقعه برگزار کردند که کانال پنج تلویزیون در برنامهی شهر و روزنامههای مختلف طی خبر و مقالات گوناگون به این مهم پرداختند.
منطقهی مورد بحث انتهای کوچههای شرقی بلوار بیست و چهار متری سعادتآباد منتهی به درهی رودخانهی اوین با مساحت ده ها هکتار و هزاران درخت سالمند و مناظر بکر طبیعی و … می باشد.
تظاهرات فوق در پی تماس، مکاتبه و انعکاس فاجعهی محیط زیستی در پیش، برای اولین بار در تاریخ ایران بود و به دنبال آن اعضاء متفکر انجمن شهر (خانم اعتماد و آقایان نجفی و مسجد جامعی) شهردار منطقهی دو و شهردار تهران از نزدیک در جریان امر قرار گرفتند و ضمن تأیید امید دادند که مانع صدور مجوز برای ساخت و ساز تعاونی مسکن ارتش در این منطقه خواهند شد تا شش و پارک عمومی!؟ واقع در این خطه از فضای سبز به آپارتمانهای گوناگون تغییر کاربری ندهد.
چندی بعد با تبانی و لابیگری تعاونی مسکن ارتش و مدیران شهرداری منطقهی دو و تأیید نهایی (آقای قالبیاف) مجوز به ظاهر قانونی بیش از دو هزار واحد آپارتمان در برج های بلندمرتبه خلاف منطق، اصول و ضوابط صادر شد و رو به پایان …
ذکر این خاطره در این زمان که جناب شهردار قول داد ظرف 15 روز مقصران تلفات بی پناهان حادثه آتش سوزی اخیر را معرفی نماید؛ تسکینی بر این فاجعه می باشد که آگاهانه بوده و تمامی مسئولین شهر به دیدهی اغماض بر آن نگریستهاند و ذکر مصیبتی از آنچه که نبایستی …
امید است شهردار و اعضاء این شورا، این خطای برآمده از عدم توجه به فضای سبز عمومی و نگاه مادی صرف، با توجه به ارزش بالای زمین منطقه و نفوذ انبوهسازان که گاهی تحت پوشش تعاونیهای مسکن به این خیانتها دست میزنند توجه خاص نموده و از تکرار این گونه مصیبتهایی جلوگیری نمایند.
ناگفته نماند که واحدهای در دست اتمام تحت پوشش تعاونی مسکن با قیمت روز به صاحبان سرمایه و آنان که به نابسامانی های مسکن دامن میزنند و به اصطلاح بورس بازان، عرضه میشود.
مسئولین ساخت و ساز این وادی، با کاشت اندکی نهال و استقرار نگهبان جهت رفع مزاحمت کامیونها، به ظاهر بر امنیت منطقه کوشش کرده و به جبران قطع درختان کهنسال و انبوه همت گماردهاند.
جالب اینکه سرمایهگذاران این مکان تصور میکنند که کار را با موفقیت به سامان میبرند در حالی که هزاران ساکن منطقه پیوسته و در هر آمد و شد در این محدوده در داد و فغان اند … و یادشان نمی رود که بعد از دستور رهبری در مورد تبدیل پادگان ها به پارک، این فضای سبز از پادگان به مرغداری و نهایتا به تعاونی مسکن کارمندان ارتش تبدیل شد ؟؟؟؟؟ و این بود برنامه ریزی متفکرین این مقوله ….عاجزانه پیشنهاد ساکنین محل این است که به محل این خیانت به فضای سبز تهران در هفته هوای پاک متولیان امور سر بزنند …!!
ابعاد دیگر این فاجعه بعد از استقرار خانوارها در این مجموعه عظیم مطلبی جداگانه می طلبد.
آخرین دیدگاهها