با نزدیک شدن نمایش انتخابات مجلس آخوندی , نیروهای ملی همسو با یکدیگر تصمیم به عدم شرکت در این نمایش را گرفته اند اما جدا از هم.شرایط کنونی کشور اتحاد همه نیروهای ملی را میطلبد.
جبهه ملی ایران در انتخابات پیش رو شرکت نمیکند
تجربه جبهه ملی ایران با انتخابات در جمهوری اسلامی ثابت کرده که هیچگاه این نهاد مردمی سالم و بدون دخالتهای غیرقانونی نهادهای قدرت و ثروت و بدون دستکاری در رای مردم انجام نگرفته و هیچ کدام از ده مجلس شورای گذشته نمایانگر اراده و رای مردم نبوده است. نهادهایی مانند وزارت کشور که فراتر از وظیفه خود نامزدان را دستچین میکند، شورای نگهبان که فراتر از وظیفه قانونی خود که حفاظت از قانون اساسی جمهوری اسلامیست در گزینش نامزدان دخالت میکند، شورای مصلحت نظام که وظیفهاش بجای حفظ منافع ملت و کشور تنها برای حفظ نظام عمل میکند، و حتی سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی که عقاید سیاسی نامزدان را هدف میگیرند و مانع آزادیهای قانونی برای شرکت در انتخابات هستند.
انتخابات مجلس شورا هنگامی معتبر است که همه سازمانهای سیاسی آزاد باشند فعالیت کنند، رسانه داشته باشند، گردهمایی کنند و در مجامع عمومی برای شناساندن خود و دیدگاههایشان آزادانه سخنرانی و جلب رای کنند. اینکه تنها شماری حزبهای فرمایشی و وابسته به نظام حاکم در محدوده ممنوعیتها فقط در فصل انتخابات فعالیت کنند، انتخابات را آزاد و مردمی نمیکند. آزادی تشکیل احزاب، گردهماییها، انجمنها و گروهها و گردهماییها با رعایت قانونها و مقررات مصوب نمایندگان منتخب خود مردم، از ابزار اولیه شناخت دیدگاهها و نظرات رایدهندگان و کسانی است که میخواهند سمت نمایندگی مردم حوزه خود را داشته باشند.
وجود حزبها و گروهها و نهادهای مدنی از هر گونه حتی در پایینترین سطوح، مهمترین ابزار پیوستن افراد جامعه به یکدیگر بر محور منافع مشترک یا دیدگاههای مشترک است. فرد شهروند در درون جامعه بدون وجود احزاب و نهادهای مدنی و حقوقبشری و انجمنها احساس تنهایی میکند و دچار انحراف و یا رکود عاطفی میشود. سرزندگی جامعه مستلزم وجود همبستگیهای اجتماعی است. وجود و قوّت سرمایههای اجتماعی عامل توسعه و رشد اقتصادی جامعه و کاهش ضرورت دخالت دولتها در امور شناخته شده است.
در درازنای چهار دهه گذشته مجلسی نبوده که همه صندوقها حاوی رای واقعی مردم بوده و یا شمارش رای با امانت انجام شده باشد. همین مجلسهای دستچین شده هم هیچ اختیاری از خود ندارند، زیرا همیشه زیر شمشیر “حکم حکومتی” هستند که استقلال مجلس را سلب میکند. نشانه دیگر عدم استقلال چشمگیر مجلس در جمهوری اسلامی در مورد بودجههای دولتی است. تا حالا نشده بودجههای کلان و نجومی نهادهای بیشمار مذهبی که هیچ کاری برای تولید ملی و اشتغال یا زیربناهای کشور انجام نمیدهند، زیر پرسش برود. هر سال ممکن است از بودجههای آموزش و پرورش، سلامت و درمان، توسعه روستایی، کمک به تولید و کشاورزی و نوآوری، حفظ محیط زیست، ایمنسازی مدرسهها و رفاه مردم و مشابه آنرا کاهش بدهند تا بودجههای نهادهای مذهبی، که کمکی به اشتغال و پیشرفت نمیکنند و هرگز پاسخگو نیستند و حسابرسی نمیشوند، تامین شود. اگر این سازمانهای متعدد مذهبی براستی هوادار در میان مردم دارند باید بودجه آنها هم از کمکهای مردمی تامین شود. یک بار نشده نمایندگان مجلسهای جمهوری اسلامی به این نابرابری و اتلاف بودجه عمومی اعتراض کنند یا از رای دادن به آن خودداری نمایند. همین انتقاد به بودجههای ماجراجوییهای برونمرزی صادق است. بنابراین مجلسهای جمهوری اسلامی نهادهای فرمایشی و مطیع مراکز قدرت ناپاسخگو هستند نه مردم.
جبهه ملی ایران در شرایط کنونی و با این قانون اساسی ناقض فاحش حقوق شهروندی، نهادهای مداخلهگر گوناگون، گزینشها و ردصلاحیتهای فرمایشی، ممنوعیت فعالیت آزاد سیاسی و مدنی، نادرستیها در شمارش آراء، در انتخابات پیش رو مانند گذشته شرکت نمیکند.
جبهه ملی ایران – سامان ششم
تهران – ۲۱ دی ۱۳۹۸خ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~“
جبهه ملی ایران در انتخابات غیر آزاد و نا عادلانه شرکت نمی کند
ملت شرافتمند ایران!
در پاسخ به پرسش هایی که از سوی هموطنان عزیز در مورد موضع جبهه ملی ایران در ارتباط با انتخابات مجلس در اسفند ماه ۹۸ مطرح می شود، صراحتا اعلام می داریم که اعضاء و هواداران جبهه ملی ایران در این انتخابات شرکت نخواهند نمود.
ملت شرافتمند ایران!
جبهه ملی ایران، طلایه دار آزادیخواهی و مردم سالاری که تاسیس و تشکیل آن به هفتاد سال قبل یعنی سال ۱۳۲۸ و به منظور بر قراری آزادی انتخابات در دوره شانزدهم مجلس شورای ملی باز می گردد و خود در حقیقت مولود انتخابات و بنا بر این یقینا طرف دار انتخابات آزاد و سالم و عادلانه میباشد، اما به دلایل زیر در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت نخواهد کرد.
۱- برای تحقق انتخابات آزاد و سالم و عادلانه، پیش شرط هایی مانند آزادی احزاب، آزادی اجتماعات، آزادی مطبوعات، آزادی قلم وبیان و آزادی داوطلب شدن برای همه شهروندان با هر عقیده و باوری، ضرورتی حتمی و لازم است. در حالیکه در اوضاع کنونی کشور هیچ یک از این شرایط فراهم نیست.
۲- وجود پدیده ی نظارت استصوابی شورای نگهبان که با اعمال ممیزی روی داوطلبان نمایندگی، تنها افراد خودی و وابسته به حکومت را برای شرکت در انتخابات گزینش می کند و سایر افراد ملت را به اصطلاح خود رد صلاحیت کرده و از حضور درعرصه ی انتخابات باز میدارد، تا آنجا که در این دوره حتی بسیاری از شرکای دیروز حکومت هم مشمول این رد صلاحیت های گسترده گردیده و کنار گذاشته شده اند. با وجود این گونه مداخلات بازدارنده ی شورای نگهبان، اصولا روح انتخابات، و فلسفه ی آن، مخدوش و بلا موضوع گردیده است. و بدین روال مجلسی از نمایندگان حکومت و نه از نمایندگان ملت تشکیل می شود.
۳- وجود جو سرکوب گسترده و برخورد خشونت بار حکومت با ملت که تنها طی همین سه ماهه ی اخیر بیش از هزار کشته و هزاران مجروح و هزاران زندانی بر جای گذاشته و فاجعه ی ساقط کردن هواپیمای مسافر بری که ملت ایران را عزادار نموده است و ده ها مورد دیگر از رفتارهای نادرست و نا معقول در زمینه های سیاسی و اقتصادی، چه انگیزه و روحیه ای برای شرکت مردم در انتخابات باقی مانده است؟
۴- قانون اساسی کنونی دارای اشکالات ساختاری بنیادی است که با وجود آن ها، مجلس همان گونه که شاهد بوده ایم قادر به اثرگذاری در سیاست های داخلی و خارجی کشور و حل کردن مسائل کلان جامعه و دفاع از منافع ملی نیست. و تحت لوای این ساختار، مجلس نمیتواند کم ترین اثری روی امور کشور داشته باشد. و تنها به نهادی تشریفاتی و بی خاصیت تبدیل شده است.
نوزدهم بهمن ماه ۱۳۹۸
تهران – شورای مرکزی جبهه ملی ایران
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
حزب ملت ایران: ما در این انتخابات با توجه به نظارت استصوابی هم چون گذشته شرکت نمیکنیم
حزب ملت ایران
یکشنبه, ۲۰ام بهمن, ۱۳۹۸
اندازه قلم متن
ما در این انتخابات با توجه به نظارت استصوابی
هم چون گذشته شرکت نمیکنیم
هممیهنان!
در حالی که شرایط ملی و فراملی نشان از سوء مدیریت کاربدستان در تصمیم گیری و اداره امور دارد، در بزنگاه های گوناگون به این مهم اشاره کرده ایم و از سال ۱۳۵۹ خورشیدی به درستی چگونگی برگزاری شایسته انتخابات واقعی ملت را یادآور و از رفع موانع پیش روی در هر گزینش ملی هشدار داده ایم که هر بار به آنها بی توجهی شده است.
آیا با این همه تجاوز به حقوق سیاسی و مدنی ملت، شرکت کردن در انتخابات که هر بار نامزدها وعده بدون عمل به رفع نابسامانی ها را می دهند امکان پذیر است؟ ما در حزب ملت ایران در این انتخابات با توجه به نظارت استصوابی و موانع دیگر، چون گذشته شرکت نمی کنیم که:
ذات نا یافته از هستی بخش کی تواند که شود هستی بخش
پس چه باید کرد؟ ما بر این باوریم که راه خروج از بن بست های پیش روی، لشگرکشی خیابانی و ایجاد جو خشونت در برابر جوانان به جان آمده که خواهان حقوق قانونی خود هستند، نیست و چاره آن نمایش شرکت در انتخابات هم نیست؛ بلکه باز پس دادن حقوق واقعی و قانونی ملت به ملت است و لازمه این امر:
اجرای مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر (که ایران متعهد به اجرای آن است)
ایجاد فضای سیاسی- اجتماعی باز از راه: پاسداشت آزادیهای فردی و همگانی
آزاد گذاردن همه حزبها و سندیکاها و گروههای مدنی
رفع تبعیضهای قومی و جنسیتی
اجازه نشر به روزنامه ها و … برکنار از سانسور
برچیدن زندانهای سیاسی
حزب ملت ایران
تهران- ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
آخرین دیدگاهها