بیانه جبهه فراگیر ملی ایران در حمایت از اعتراضات وسیع صنفی و کارگری در کشور
در ادامه اعتراضات صنفی و کارگری به وضعیت معیشتی، دستمزد و فساد و ناکارآمدی مدیریت که در سالهای اخیر افزایش یافته، روز ۲۴ بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی با فراخوانی در سراسر ایران تجمعات اعتراضی برگزار کردند. همزمان کارگران “گروه ملی فولاد اهواز” و رانندگان تاکسی در غرب تهران نیز برای دستیابی به مطالبات خود اعتراض کردند. این نخستین باری است که سه صنف مستقل در یک روز اقدام به آکسیون اعتراضی متوسل می شوند.
پیشتر در هفته های اخیر اعتراضات معلمان، کارگران هفت تپه و کارگران نفت و گاز ایران خبرساز شده بود. بازنشستگان که در هفتههای گذشته هم برای مطالبات خود تجمع کرده بودند، بار دیگر در اعتراض به طرح “اجرانشدن همسانسازی” در شهرهای مختلف ایران از جمله در تهران، مشهد، اهواز، رشت، اراک، شوشتر، سنندج، شوش، کرمانشاه و چند شهر دیگر گردآمدند.
سوءمدیریت، فساد در خصوصیسازی واحدهای صنعتی، قراردادهای موقت، نداشتن امنیت شغلی، حوادث مرگبار کار و نامتناسب بودن دستمزدها با گرانی از جمله مسائل مورد اعتراض جنبش کارگری در ایران است.
رژیم بنیادگرای حاکم تشکلهای کارگری مستقل را به رسمیت نمیشناسد و فعالان کارگری همواره هدف برخوردهای قضایی و امنیتی بودهاند.
اکنون در حالی شاهد افزایش تصاعدی اعتراضات صنفی و کارگری هستیم که به گفته مقامات رسمی کشور، هر روز صدها هزار خانوار دیگر به کام فقر مطلق فرو می روند. فقر مطلق به شرایطی گفته میشود که در آن امکانات مادی فرد یا خانوار کفاف نیازهای اولیه آنها را نکند.
به گفته معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر اساس یافته های پژوهش پایش فقر در کشور، تا سال پایان سال ۱۳۹۹، ۲۶ میلیون نفر از جمعیت کشور در فقر مطلق زندگی میکردند که این رقم امروز به بیش از ۳۰ ملیون نفر رسیده است.
اما در حالی که اقتصاد ایران در سالهای اخیر با مشکلات مزمن تورم، رکود و رشد منفی، بیکاری و فساد درگیر بوده، در لایحه بودجه ۱۴۰۱ که توسط رئیس جمهور منتصب ابراهیم رئیسی تقدیم مجلس فرمایشی شورای اسلامی شده، بودجه مرکز خدمات حوزههای علمیه نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
در جدول زیر ۱۰ سازمان و موسسات مذهبی که در بودجه ۱۴۰۰ بیشترین بودجه را گرفته بودند، نوشته شده است.
این در حالیست که بودجه سازمانهای اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارتباطات اسلامی و موسساتی مانند جامعهالمصطفی العالمیه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و… در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اصلا اعلام هم نشده است.
اگر به این حیف و میلها از بودجه عمومی کشور، ارقام نجومی اختلاس هولدینگها یا ابر موسسات تجاری رنگارنگ زیر مجموعه سپاه پاسداران و آقازاده های آنها و فرزندان مجلس خبرگان رهبری و …. بی¬افزائیم، منشا فقر و فلاکت فراگیر در کشور کاملاً رخ می نماید.
جبهه فراگیر ملی ایران ضمن حمایت قاطع از اعتراضات صنفی و کارگری جاری، از همه اردوگاه های سیاسی و فعالان مدنی دعوت می کند تا با همبستگی ملی، صفی واحد در مقابل الیگارشی چپاول و تاراج به رهبری علی خامنه ای تشکیل داده و جبهه های مختلف مبارزه و مقاومت را به هم پیوند بزنند تا در کمترین زمان، امکان خلع ید از دزدان حاکم و انتقال قدرت به یک دولت دموکراتیک و پاسخ گو و خادم ملت فراهم شود.
جبهه فراگیر ملی ایران
[email protected]
بهمن ۱۴۰۰ خورشیدی، ۲۸۵۰ شاهنشاهی، فوریه ۲۰۲۲ میلادی
نمایندگان احزاب:
مهندس آلان اکباتانی، جبهه نجات ملی (جنم)، آمریکا
گیتی پورفاضل، شورای مرکزی جبهه ملی ایران (سامانه ششم)، ایران
مهندس کورش زعیم، جبهه ملی ایران (سامانه ششم)، ایران
محمود زمانی، همبستگی جمهوری خواهان، آمریکا
دکتر شایان، کانون همبستگی ملی، ایران
دکتر قاسم شعله سعدی، جنبش راه سوم، فرانسه
مازیار فرزان، جنبش پیشاهنگان ایران
حمید مصدق، مشروطه خواه و عضو جبهه فراگیر ملی ایران، انگلستان
بیژن مهر، جبهه ملی ایران، آمریکا
کیان مهرنژاد، مشروطه خواه و عضو جبهه فراگیر ملی ایران، کانادا
شهرام همایون، جنبش ملی ما هستیم، آمریکا
منفردین:
شرر کنور تبریزی، فعال حقوق بشر و پناهجویان، قبرس
کامران چاهتل، فعال سیاسی، ترکیه
آذر خرمشاهی، فعال سیاسی، کانادا
دکتر علی راد، فعال مدنی، آمریکا
مهدی زمانی، فعال سیاسی، آمریکا
محسن زندی، فعال سیاسی، کانادا
منصور سلیمانی، فعال حقوق بشر و مورخ، آلمان
رایان عباس¬زاده، فعال رسانه ای
سام منتظری، فعال حقوق بشر در سوئد
ابراهیم نبوی، مولف و طنز پرداز سیاسی، آمریکا
کامبیز نوروززاده، فعال سیاسی، ایران
آخرین دیدگاهها