در پی توافق هسته ای ایران و ۵+۱ , دو ارتجاع منطقه اسراییل و عربستان به خشم آمده و در مخالفت با متحد دیرین خود آمریکا, جمهوری اسلامی را به حمله نظامی تهدید کردند.با وجود تصویب توافق نامه توسط شورای امنیت سازمان ملل هنوز خطر جنگ در منطقه وجود دارد زیرا دو کشور عربستان و اسراییل سابقه زیر پا گذاشتن مصوبات سازمان ملل را دارند .
jminews
~~~~~~~~~~
تهدید اسراییل
نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه به شبکه سی بی اس آمریکا گفت حکومت ایران توافقی را به دست آورد که آن را در خواب هم نمی دید. موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیل نیز با انتقاد از توافق هسته ای حاصل شده بین ایران و قدرت های جهانی اعلام کرد کشورهای عربی نیز در پی تجهیز بهتر خود بر خواهند آمد. موشه یعلون در گفتگو با کانال دو اسرائیل گفت قدرت های جهانی ثابت کرده اند در انجام مذاکرات نمی توانند به راه های موثری متوسل شوند و ایران نیز ثابت کرده است که می تواند در مذاکرات هر چه را می خواهد، به دست آورد.وی افزود اسرائیل باید خود را با چالش جدید تطبیق دهد از جمله با تضمین باقی نگه داشتن گزینه نظامی بر روی میز. او خاطر نشان کرد: «با وجود دشمنی همانند ایران، باید یک گزینه نظامی نیز وجود داشته باشد. این اسرائیل است که باید آماده دفاع از خودش باشد.»او تصریح کرد اسرائیل در حال حاضر باید با آمریکا وارد مذاکره شود. این در حالی است که اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا قرار است هفته آینده به تل آویو سفر کند .او گفت کشورهای عربی نیز «باید به صورت موثرتری علیه خطرات ناشی از ایران در حال حاضر، تجهیز شوند.» این همه در حالی است که بانفوذ ترین لابی اسرائیل در آمریکا، یعنی آیپک به توافق هسته ای ایران که بزرگترین دستاورد رئیس جمهور باراک اوباما در زمینه سیاست خارجی است، اعلان جنگ کرد. آیپک مدت ها است که مخالف توافق است و به کنگره توصیه می کند که برای شکست توافق رای مخالف به آن بدهد.
balatarin
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
سفیر سابق عربستان در آمریکا، ایران را تهدید به حمله نظامی کرد
کمتر از یک هفته از توافق هستهای میان ایران و گروه ۵+۱ میگذرد، که اولین انتقاد علنی عمومی کشور عربستان از این توافق را یکی از اعضای خاندان پادشاه سعودی به نام بندر بن سلطان انجام داده است.
به گزارش تابناک، بندر بن سلطان در یادداشتی در روزنامه الکترونیکی «ایلاف»، «توافق هستهای اوباما با ایران» را «کپی برابر با اصل» توافق «بیل کلینتون با کره شمالی» دانست.
همچنین وی به دیلی استار لبنان میگوید، این توافق به ایران اجازه خواهد داد که که ایران به بمب هستهای دست پیدا نماید. عربستان سعودی و قدرتهای خلیج فارس آماده می شوند که علیه ایران بعد از توافق هستهای عملیات نظامی بدون مشارکت آمریکا انجام دهند.
او در ادامه یادداشت ایلاف می نویسد: «نقّادان در رسانه و در (عالم) سیاست، توافق هستهای را که باراک اوباما با ایران به دست آورد، نسخه برابر با اصل توافق هستهای بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق (آمریکا) با کره شمالی میدانند».
بندر افزود: اما من با کمال تواضع، با این نظر موافق نیستم. رئیسجمهور کلینتون، آن زمان تصمیمش را بر اساس تحلیلی راهبردی از سیاست خارجی آمریکا و بر اساس اطلاعات محرمانه اتخاذ کرد… بعدا روشن شد که تحلیل راهبردی سیاست خارجی، اشتباه بوده و اطلاعات هم اشتباه بوده و اگر کلینتون از آن مطلع میشد، چنین تصمیمی نمیگرفت و من از این امر کاملا مطمئن هستم.
او در ادامه تصمیم اوباما را درست توصیف کرد و نوشت: اوباما تصمیمش برای پیشرفتن در توافق هستهای با ایران را در حالی اتخاذ کرد که کاملا میدانست که تحلیل راهبردی سیاست خارجیاش و اطلاعاتش نهادهای اطلاعاتی داخلی و اطلاعات کشورهای متحدش در منطقه هیچیک نتیجه توافق هستهای با کرهشمالی را نهتنها پیشبینی نکرده بودند، بلکه در کنار دسترسی ایران به میلیاردها دلار، پیشبینی امور بدتر از این را کرده بودند. آشوب خاورمیانه را خواهد گرفت؛ منطقهای که کشورهایش در بیثباتیاند و ایران نقشی اساسی در آن ایفا میکند.
سفیر عربستان در آمریکا از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۵ افزود: «الان این سوال مطرح است که چرا اوباما بر امضای چنین توافقی اصرار کرد حال آنکه میدانست، توافق کلینتون با کره شمالی شکست خورد؟» و پاسخ داد که… «اوباما به اندازه کافی باهوش است و علت اصلی این است که اوباما با خودش صادق است و به درست بودن آنچه انجام میدهد ایمان دارد و معتقد است که هر آنچه آن را به دلیل این توافق فاجعهبار میخوانند، همه زیانهای جانبی قابل تحملی است».
مصر به ایران هشدار داد که در امور داخلی جهان عرب “مداخله” نکند
بی بی سی – وزارت خارجه مصر با انتشار بیانیهای از کشورهای خاورمیانه خواسته است که به مفاد منشور ملل متحد در زمینه عدم مداخله در کشورهای دیگر احترام بگذارند.
مصر همچنین بر همبستگی خود با کشورهای عرب دیگر، که ممکن است با “مداخلات خارجی” روبرو باشند، تاکید کرده است.
بیانیه وزارت خارجه مصر چهار روز پس از اظهارات آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، درباره بی اثر بودن توافق هستهای بر سیاستهای ایران در منطقه صادر شده است.
آیتالله خامنهای در نماز عید فطر گفت: “ما از حمایت دوستانمان در منطقه دست نخواهیم کشید. از ملت مظلوم فلسطین، از ملت مظلوم یمن، از ملت و دولت سوریه، از ملت و دولت عراق، از مردم مظلوم بحرین، از مجاهدان صادق مقاومت در لبنان و فلسطین.”
یک روز پس از این بیان این موضع وزارت خارجه بحرین کاردار ایران را اظهار کرد. تنش بین تهران و منامه با سرکوب اعتراضات چهار سال پیش اکثریت شیعه بحرین بالا گرفت.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هم حرفهای آقای خامنهای را “نگرانکننده و مشکلساز” دانسته است.
Related News April 2015
تاریخ انتشار:دوشنبه 28 ارديبهشت 1394 0:41
وزیر اسرائیلی ایران را به حمله اتمی تهدید کرد
وزیر جنگ اسرائیل گفت گاه لازم است تصمیم هایی سخت مانند تصمیمی که برای حمله اتمی به هیروشیما و ناکازاکی گرفته شد، گرفته شود.
به گزارش انتخاب، اظهارات موشه یعلون درباره سوالی« درباره نحوه مقابله با تهدید ایران»، ضمن یادآوری اقدام آمریکا در حمله اتمی به ژاپن در جنگ دوم جهانی گفته بود گاه لازم است چنین تصمیم هایی گرفته شود.
در این کنفرانس که حزب دست راستی فعال حقوقی اسرائیل با نام شورات هادین برگزار کننده آن بود، از عملکرد اسرائیل در جنگ های چند ساله اخیر که به گفته منتقدان، به جان غیر نظامیان اهمیتی داده نشده بود، دفاع کرد.
یعلون گفت در صورتی که «حملات دقیق و حساب شده» نتوانند باعث رسیدن به هدف های نظامی شوند، اسرائیل ممکن است تدابیری فوق العاده ای در نظر داشته باشد که جان غیر نظامیان را با خطر روبرو می کند. وی به تصمیم هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا برای حمله اتمی به ژاپن در جنگ دوم جهانی اشاره و در عین حال تصریح کرده است «ما هنوز به چنین مرحله ای نرسیده ایم».
یعلون گفت می توانم برداشتن برخی گام های دیگر را نیز در نظر داشته باشم. شکی نیست که می بایست اطمینان یابیم بعد از تصمیم گیری یا انجام عملیات، در برابر آینه بایستیم (بتوانیم از خود دفاع کنیم). شکی نیست که باید اطمینان یابیم این یک ضرورت نظامی است. باید سود و زیان آن را در نظر بگیریم ولی در نهایت، ممکن است گام هایی خاص را برداریم.
وی گفت به یاد دارم که زمانی از ترومن پرسیده شد بعد از حمله اتمی به هیروشیما و ناکازاکی چه حسی داشت، حمله ای که به کشته شدن دویست هزار نفر انجامید. وی گفت زمانی که من از افسران خود شنیدم که جایگزین این حمله، جنگی طولانی با ژاپن است، این تصمیم را تصمیمی اخلاقی یافتم. البته ما هنوز در چنین مرحله ای نیستیم ولی این چیزی است که من درباره اش صحبت می کنم. گام های خاصی که احساس کنیم با حمله دقیق و حساب شده یا چیزی مانند آن نمی توانیم به دست آوریم.
http://www.irdiplomacy.ir/fa/page/1947760/%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1+%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84%DB%8C+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D8%B1%D8%A7+%D8%A8%D9%87+%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87+%D8%A7%D8%AA%D9%85%DB%8C+%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF+%DA%A9%D8%B1%D8%AF.html
آخرین دیدگاهها