لیست محرمانه افشاشده بدهی ۷۰ میلیارد دلاری اطرافیان احمدینژاد تأیید شد
یک نماینده مجلس در صحن علنی مجلس گفت که لیست محرمانه کمیته وصول مطالبات بانک مرکزی در فضای مجازی، در سطح ۷۰ میلیارد دلار افشا شده است. وی گفت افشای لیست از طریق رسانهها ثابت کرد که رسانهها رکن چهارم دمکراسی هستند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، همواره از کابینه محمود احمدینژاد، به عنوان کارگزار و خادم مردم نام میبرد و مدت هشت سال از وی حمایت کرد
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، همواره از کابینه محمود احمدینژاد، به عنوان “کارگزار و خادم مردم” نام میبرد و مدت هشت سال از وی حمایت کرد
احمد بخشایش اردستانی، نماینده اردستان در مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه (۱۹ خرداد/ ۹ ژوئن) در صحن علنی مجلس سخنانی در رابطه با مبارزه با فساد اقتصادی از طریق رسانهها و اهمیت وظیفه نظارتی مجلس ایراد کرد.
به گزارش خبرگزاری “تسنیم”، نماینده مردم اردستان گفت: «اخیرا لیست محرمانه کمیته وصول مطالبات بانک مرکزی در فضای مجازی در سطح ۷۰ میلیارد دلار افشا شده و نام عدهای در قالب فهرست بلند بالا مطرح شده است.»
بخشایش افزود: «با افشای لیست بلند بالا از طریق رسانهها میتوان ثابت کرد که رسانهها رکن چهارم دموکراسی در مبارزه با فساد هستند و میتوان از کانونهای فساد از این طریق جلوگیری کرد.»
این نماینده مجلس تأکید کرد که یکی از وظایف مهم مجلس، نظارت است که “متأسفانه روز به روز بحث نظارت کمرنگتر میشود”.
فهرست محرمانهای که افشا شد
اشاره این نماینده مجلس به لیستی است که چند روز پیش در فضای مجازی منتشر و در آن نام و رقم بخشی از بدهیها و سوءاستفادههای اطرافیان و کارگزاران محمود احمدینژاد درج شده است.
تاکنون هیچ نهاد قضایی یا سیاسی جمهوری اسلامی نامها و ارقام مندرج در این لیست را رد نکرده است. افزون بر این، اظهارات احمد بخشایش، نماینده مجلس، در این رابطه مؤید صحت این لیست است که فقط بخشی از بدهی ۷۰ میلیارد دلاری کارگزاران دولت احمدینژاد را بازتاب داده است.
بیشتر بخوانید: حدود ۶۰۰ نفر، ۸۲ هزار میلیارد تومان به دولت بدهکارند
این لیست را نخستین بار روحالله زم، فرزند محمدعلی زم، از مدیران امور فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی، در وبلاگ خود منتشر کرد. روحالله زم از دستگیرشدگان حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ است که امروز در خارج از کشور به سر میبرد.
در پی به برخی نامهای مندرج در این لیستِ تاکنون محرمانه در ایران اشاره میشود؛ با این تأکید که دویچهوله نمیتواند موثق بودن این لیست را تأیید کند:
• محمد شریف ملکزاده، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دولت احمدینژاد و شرکت تحت مدیریت وی به نام “شرکت رنوس” (شش هزار میلیارد تومان)
• آرمین محمدی، واردکننده آلومینیوم تحت نام “هولدینگ یاس” (شش هزار میلیارد تومان)
• مجتبی خوشرو، شریک آرمین محمدی و سازنده برج در کامرانیه (چهارهزار میلیارد تومان)
• بابک زنجانی (هفت هزار میلیارد تومان)
• امیرمنصور آریا (مهآفرید امیرخسروی)، محمود رضا خاوری، مدیرعامل فراری بانک ملی ایران، و همکاران آنها (سه هزار میلیارد تومان)
• حمید بقایی، معاون سابق رئیسجمهور احمدینژاد (۳۱۰۰ میلیارد و تومان)
• اسفندیار رحیممشایی، رئیسدفتر رئیسجمهور احمدینژاد، از محل کمیسیونهای مختلف معاملات دولتی، از مسکن مهر گرفته تا قراردادهای نفتی (۸۹۰۰ میلیارد تومان)
• دانشگاه ایرانیان متعلق به محمود احمدینژاد (۱۲۰۰ میلیارد تومان)
• سعید مرتضوی، در زمان تصدی ریاست سازمان تأمین اجتماعی (۱۳۴۰ میلیارد تومان)
• صادق محصولی، وزیر کشور و وزیر رفاه در دو دولت احمدینژاد (۲۳۷۰ میلیارد تومان)
• معاون وقت بانک مرکزی (۱۳۰۰ میلیارد تومان)
• محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد در اختلاس از شرکت بیمه (۱۴۰۰ میلیارد تومان)
• نعمتالله پوستین دوز، مدیرعامل شرکت مس ایران و مدیرعامل پیشین گروه خودروسازی سایپا که به هنگام خروج از کشور دستگیر شد (۲۵۰۰ میلیارد تومان)
• بهزاد ظهیری، مدیرعامل پیشین ایساکو (شرکت تهیه و توزیع قطعات انواع خودروها) که در زندان اوین بازداشت بود و سپس آزاد شد (۳۰۰ میلیارد تومان)
• و ۴۵ نفر دیگر (در مجموع ۵۶ هزار میلیارد تومان)
فساد مالی بیسابقه و سیستماتیک
از نظر تحلیلگران، اختلاسی در ابعاد ۷۰ میلیارد دلار در طول فقط هشت سال، حتا در حکومت ۵۰ ساله پهلویها سابقه نداشته است.
به این اختلاسها و سوءاستفادهها از منابع مالی ملی، باید دیگر سوءاستفادههای مالی را نیز افزود، از جمله فساد مالی در “بنیاد شهید” که به گفتهی یک نماینده مجلس، “اگر ارقام آن منتشر شوند، مردم شوکه خواهند شد”.
بیشتر بخوانید: نامه جدید توکلی درباره “رانت ۶۵۰ میلیون یورویی”
به گزارش ایسنا، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در اسفندماه ۹۲ با اشاره به تخلفات در یکی از استانها گفته بود: «در یکی از استانهای کشور فردی دوازده میلیارد تومان حق ماموریت گرفته بدون اینکه حتی یک دقیقه به ماموریت برود.» رقم ۱۲ میلیارد تومان معادل حدود چهار میلیون دلار است.
سراج همچنین گفته بود: «همین فرد ۵۰۰ میلیون تومان نیز هزینه صرف غذا گرفته است.» روحالله زم در وبلاگ خود مینویسد فردی که رئیس سازمان بازرسی به سوءاستفادههایش اشاره کرده “مهرزاد خِرد”، مدیر جهاد کشاورزی استان فارس است که چند ماه قبل به همراه سه نفر دیگر به نامهای مظفر قنبری، حسین آهنی و محمد جعفر اندیشگر دستگیر و پس از مدتی آزاد شدند. وی به تفصیل به سوءاستفادههای وی اشاره کرده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزوده بود: «در استان دیگری فردی ۷۰ میلیارد تومان حقوق عوارضی دولت را پرداخت نکرده که پیشبینی میشود این مبلغ به ۱۰۰ میلیارد تومان برسد.»
افرادی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به آنها اشاره میکند، همگی از کارگزاران دولت محمود احمدینژاد بودهاند؛ دولتی که خود را “پاکدست” مینامید و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها از آن به عنوان دولت “خدمتگزار مردم” یاد کرده است.
مصطفی افضلیفرد، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ایران، در اردیبهشتماه اعلام کرد که ۱۱۸ هزار میلیارد تومان از معوقات بانکی پرداخت شدهاند اما ۱۲۲ هزار میلیارد تومان دیگر همچنان به بانکها برنگشتهاند.
پیشتر گفته شده بود که میزان بدهیهای معوقه، ۱۶۶ هزار میلیارد تومان، مساوی با ۱۶ برابر پولهای بلوکه شده ایران است.
خبرگزاری “فارس” در روز شنبه ۲۷ اردیبهشت به نقل از افضلیفرد نوشت که از ۲۴۰۰ میلیارد تومان بدهیهای کلان بانکی، نیمی از آن تادیه شده و “در صورت بروز هر تخلف در پرداختها، کمیسیون اصل نود با مسئولان ذیربط جلسهای را برگزار خواهد کرد”.
بیشتر بخوانید: تعیین مهلت برای بازپرداخت بدهیهای معوقه بانکی
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری، در جلسهای با مجمع عمومی فراکسیون اصولگرایان مجلس در روز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت / ۵ مه) اعلام کرد که در حال حاضر مجموع مطالبات بانکها به ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
هر روز ارقام نجومی هزاران میلیاردی بیشتری به فهرست سوءاستفادهها و فساد مالی در جمهوری اسلامی افزوده میشود.
احمد توکلی، نماینده و کارشناس اقتصادی مجلس شورای اسلامی، چندی پیش گفته بود که فساد مالی به طور سیستماتیک ساختار جمهوری اسلامی را در بر گرفته است.
dw
آخرین دیدگاهها