خبرگزاری جبهه ملی ایران
  • خانه
  • تماس با ما
  • عضویت
  • سایت های ملی
  • آرشیو سایت پیشین

کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا: عذرخواهی به خاطر کودتای ٢٨ مرداد

۲۴ تیر ۱۳۹۳ اخبار ایران, بخش ویژه دیدگاه

کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا: باید نقشمان در کودتای ٢٨ مرداد را بپذیریم

به روز شده: 15:02 گرينويچ – دوشنبه 14 ژوئيه 2014 – 23 تیر 1393
محمد مصدق نخست وزیر ایران در اوایل دهه ٣٠
کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا در گزارش مفصلی درباره روابط این کشور با ایران نوشته است که اگر ایران نقش خود در حمایت از تروریسم، حمله به سفارت بریتانیا در تهران و اقدامات گذشته خود را پذیرفت، بریتانیا هم باید آمادگی داشته باشد که گستردگی سختی‌هایی را که ایران در جنگ با عراق متحمل شد به رسمیت بشناسد و به هرگونه نقش بریتانیا در براندازی دولت محمد مصدق در سال ۱۳۳۲ اذعان کند.
این گزارش می‌گوید که وزارت خارجه بریتانیا مرجع تصمیم‌گیری درباره موقعیت مناسب برای پذیرفتن رسمی نقش بریتانیا در کودتا است.
مطالب مرتبط;
سیا به دست داشتن در کودتای ٢٨ مرداد اعتراف کرد
وزیر خارجه بریتانیا: زمان برای بازگشایی سفارتخانه در ایران مناسب است
موضوعات مرتبط
روابط ایران و بریتانیا
کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا از بازگشایی سفارت این کشور در تهران استقبال کرده است.
روابط ایران و بریتانیا به دنبال کلیک حمله‌ گروهی از بسیجی‌ها به سفارت بریتانیا در تهران تیره شده بود، اما به دنبال روی کار آمدن دولت حسن روحانی روابط تا حدودی بهبود یافته است.
ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا اخیرا اعلام کرد که زمان برای کلیک بازگشایی سفارت مناسب است.
‘روحانی قابل اعتماد است؟’
در بخش دیگری از گزارش کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا آمده است: “نمی‌توان لزوما گفت که [حسن] روحانی قلبا یک اصلاح‌طلب است، او عملگرایی است که می‌خواهد با برداشتن تحریم‌های غرب وضعیت زندگی ایرانیان را بهبود دهد و همزمان تا جای ممکن ظرفیت‌های هسته‌ای کشور را حفظ کند.”
با این وجود “او به دستیابی به یک توافق پایدار متعهد است و دست کم در مقطع کنونی باید به او اعتماد کرد. هرچند داوری درباره او باید بر مبنای کارهایش باشد و نه حرف‌هایش.”
مشکلات ویزا
گزارش کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا به مشکلاتی که تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران ایجاد کرده نیز اشاره کرده است.
مطابق این گزارش شمار دانشجویان ایرانی که برای تحصیل در بریتانیا ویزا گرفته‌اند از ۳۲۴۷ نفر در سال ٢٠١٠ به ۹۱۵ نفر در سال ٢٠١٣ کاهش یافته است.
در این گزارش آمده است که بریتانیا می‌توانسته تدابیری برای تسهیل صدور ویزا برای اتباع ایرانی داشته باشد. از جمله اینکه گذرنامه متقاضی ویزا را پیش از پایان روند صدور ویزا به متقاضی پس بدهد و یا اینکه طرف ثالثی را برای صدور ویزا در تهران تعیین کند.
BBC
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

پیشنهاد پارلمان انگلیس:30 تیر کودتای 28 مرداد از ایران عذرخواهی کنیم
سیاست > دیپلماسی – ایسنا نوشت:
کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در گزارشی ضمن استقبال از مشارکت این کشور در مذاکرات هسته‌ای ایران پیشنهاد داد: انگلیس به دلیل مشارکتش در کودتای مرداد 32 در ایران از این کشور عذرخواهی کند.

کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس که از نمایندگان سه حزب سیاسی اصلی این کشور تشکیل شده است، در آخرین هفته از فرصت شش ماهه ایران و گروه 1+5 برای دستیابی به توافق نهایی در خصوص برنامه هسته‌ای تهران گزارشی منتشر و در آن اعلام کرد: مذاکرات هسته‌ای ایران امیدبخش‌ترین اتفاق برای دستیابی به توافقی است که می‌تواند نگرانی‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران را کاهش دهد.

بر اساس گزارش پایگاه خبری المانیتور در ادامه این گزارش آمده است: در اینجا حسی وجود دارد که دورنمای دستیابی به یک توافق بلندمدت را که می‌تواند نگرانی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران را کاهش دهد از هر زمان دیگری محتمل‌تر می‌داند. ما از مشارکت انگلیس در مذاکرات با ایران در خصوص برنامه هسته‌ای‌اش طبق چارچوب طرح برنامه اقدام مشترک استقبال می‌کنیم و اذعان داریم توافق بلندمدتی که مانع از غنی‌سازی اورانیوم در ایران شود وجود نخواهد داشت.

این کمیته پارلمان انگلیس در ادامه گزارش خود تاکید می‌کند که ظرفیت غنی‌سازی ایران باید محدود باشد تا این کشور نتواند اورانیوم کافی غنی شده برای یک سلاح هسته‌ای را در طول شش ماه تولید کند.

با توجه به اهمیت نقش انگلیس و دیگر هم‌پیمانان اروپایی‌اش برای اعمال تحریم‌های سخت علیه ایران، دیدگاه‌های این کمیته می‌تواند به برطرف شدن تردیدهای آمریکا در این خصوص که اگر بخواهد شرایط سختی را برای یک توافق بلندمدت با ایران در نظر بگیرد حمایت‌های چندجانبه را از دست خواهد داد، کمک کند.

مایک گیپس یکی از اعضای این کمیته در پاسخ به سوال المانیتور که چرا اکنون این گزارش را منتشر کرده است، گفت: این تصمیم تا حدی با تصمیم دولت انگلیس برای بازگشایی سفارتش در تهران مرتبط است. پارلمان همچنین هفته‌ آینده به تعطیلی تابستانی خواهد رفت و بنابراین قصد داشت که پیش از آغاز این تعطیلات انتظارات خود از مذاکرات را اعلام کند.

او گفت: من نمی‌دانم که این توافق به دست خواهد آمد یا نه، اگرچه اطمینان دارم که این توافق جدی و پایدار است. اگر دستیابی به توافق تا پایان ضرب‌الاجل 20 ژوئیه ممکن نباشد من شخصا از تمدید توافق اولیه ژنو حمایت می‌کنم.

این عضو پارلمان انگلیس در ادامه از کنگره آمریکا خواست تا تحریم‌های جدید علیه ایران صادر نکند چون تحریم‌های پیشین و کنونی سبب شده است تا رویکرد ایران تغییر کند از این رو اعلام تحریم‌های جدید از سوی آمریکا در جریان مذاکرات می‌تواند چشم‌اندازهای خوب در خصوص چنین توافقی را تضعیف کند.

علاوه بر این در گزارش این کمیته آمده است: ایران به طور کامل به تعهداتش طبق توافق اولیه ژنو برای محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش عمل کرده اما اقدامات لازم برای آسان‌تر شدن انجام معاملات با ایران در زمینه کالاهای بشردوستانه انجام نشده است. اگرچه برنامه اقدام مشترک متعهد شده بود تا یک کانال اقتصادی برای هموار کردن معاملات تجاری با ایران برای تامین نیازهای داخلی این کشور در ازای استفاده از درآمدهای نفتی ایجاد کند.

این گزارش مشخصا آورده است که دولت انگلیس هیچ بانکی را برای ایجاد چنین کانالی تعیین نکرده اگرچه دولت آمریکا نامه‌هایی را برای اجازه دادن به بانک‌ها برای معامله با ایران در ازای استفاده از درآمدهای نفتی این کشور منتشر کرده است.

این گزارش در ادامه به تصمیم اخیر انگلیس برای بازگشایی سفارتش در تهران پرداخته و آورده است: ما متوجه شدیم که نبود روابط دیپلماتیک میان ایران و انگلیس برای یک مدت طولانی سبب شده تا این کشور کمتر از گذشته در ایران مورد توجه قرار گیرد و دیگر کشورها انتخاب‌های بهتری برای شریک شدن با ایران در روابط بین‌المللی‌شان باشند.

در این گزارش با اشاره به دشمنی‌های تاریخی میان ایران و انگلیس پیشنهاد شده است که انگلیس باید به دلیل مشارکتش در ماجرای کودتای سال 1953 میلادی که موجب برکناری دکتر محمد مصدق نخست‌وزیر ایران شد از این کشور عذرخواهی کند. همچنین انگلیس باید میزان رنج ایرانی‌ها در جریان جنگ عراق و ایران در سال‌های 1988 1980 به رسمیت بشناسد و در ازا ایران نیز باید حمله به سفارت انگلیس و دیگر رفتارهایش در گذشته را به رسمیت قبول کند.

کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در پایان تحلیلی جالب از حسن روحانی رییس‌جمهور ایران ارائه داده و وی را یک انسان عملگرا خوانده که امیدوار است استانداردهای زندگی در ایران را با ترغیب غرب به لغو تحریم‌ها علیه ایران و حفظ برنامه هسته‌ای کشورش ارتقا دهد.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

← نهادینه شدن فساد گسترده در جمهوری اسلامی
زمینه های شکل گیری داعش و آینده پیش رو/ گفتگو با کورش زعیم →

دیدگاه “کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا: عذرخواهی به خاطر کودتای ٢٨ مرداد”

  1. خسرو گفت:
    04/24/1393 در 11:20 ب.ظ

    درود به ایران
    این کفتار پیر انگلیس مکار حالا چه خوابی برای این سرزمین دیده است ؟ آرزو را به گور خواهد برد . خوشبختانه جوان ایرانی در کوران حوادث آبدیده شده است . شما ها هم آقایان مدعی ملی حنای شماهم دیگر رنگی ندارد . بیش از این خود را مضحکه جوانان نکنید . بیایید در این پایان عمر دست از حسادت و حقارت و کینه و پتیارگی دست بردارید . گرچه روشن است که لیاقتش را ندارید که پاک باشید و پاک بمیریرد

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

تبدیل شادی قهرمانی پرسپولیس به اعتراض علیه نظام

صفحات دیگر

  • اخبار ایران
  • اسناد جبهه ملی
  • اقتصاد
  • بخش ویژه
  • برنامه تلوزیونی
  • بیانیه ها
  • دانش‌آموختگان
  • زنان
  • زندانیان سیاسی
  • فرهنگ و هنر
  • کارگران
  • کلاب هاوس
  • کوروش زعیم
  • گفتگو
  • مقالات
  • نشریات
  • هرمیداس باوند
  • ورزش

نوشته‌های تازه

  • مذاکره برای بقا یا صلح پایدار؟
  • سیرک مذاکره غیرمستقیم خامنه ای
  • اولویت: حمله به تاسیسات اتمی ایران
  • اولویت: نوروز پیروز ،همبستگی بی نظیر نوروزی ایرانیان در سال سرنوشت
  • افزایش وحشتناک اعدام‌ها در سال ۱۴۰۳

آخرین دیدگاه‌ها

  • پارسا در درگذشت آرش رحمانی عضو برجسته جبهه ملی ایران
  • احمد فرامرزی در اولویت/برنامه تلوزیونی خبرگزاری جبهه ملی ایران
  • سیاوش رستگار در بیانیه خبرگزاری جبهه ملی ایران
  • آیدین بهگام در رضا پهلوی … مردهزارچهره …” جمال درودی
  • حسین عصییانی در جمهوری در چنبره تجزیه؟/بیژن مهر

گفتگو با استاد ادیب برومند

این گفتگو در تاریخ 18 فوریه 2011 با رییس شورای مرکزی جبهه ملی ایران در تهران انجام گرفته است. جبهه ملی ایران در آمریکا و اروپا که از سال 2004 تمام نظرات و بیانیه های جبهه ملی ایران را در تارنماهای زیر منتشر کرده اند بار دیگر به آگاهی میرسانند که هیچگونه ارتباطی با تشکیلات تهران نداشته و تنها در انعکاس سیاست های جبهه ملی ایران ونظرات شخصیت های ملی در ایران تلاش دارند.

,www.jebhe.info, ,www.jebhemelli.info
خبرگزاری جبهه ملی ایران