خبرگزاری جبهه ملی ایران آرزوی پیروزی و آزادی در سال ۱۳۹۳ برای ملت شریف ایران دارد.
شادباش استاد ادیب برومند به مناسبت سالروز ملّی شدن صنعت نفت
به نامِ خداوندِ جان و خرد
بهار و گل طربانگیز گشت و توبه شکن
به شادیِ رخِ گل بیخِ غم زِ دل برکن
نوروزِ خجستهی دیرینهسال که گویای دیرینگیِ تمدّن و فرهنگِ ایران است از راه میرسد و بهارِ دلافروز و طربخیز را با هفت سین به همراهِ خود می آورد. پس هنگامِ سیر و گشت و تماشاست در بوستانها و گلستانهای خرّم و سرسبز و زمان شادباش گفتن به هممیهنانِ گرامی است از بابتِ دو جشنِ نیکوفال. یکی جشنِ ملّی شدنِ صنعتِ نفت ایران و طردِ سیاستِ استعماریست و دیگر جشنِ ملّی و باستانیِ نوروز که یادگارِ نیاکان دادپرور و نیرومندِ ماست .
جبههی ملّی ایران که از هرجهت با این دو جشنِ فرخنده پیوندی استوار دارد، امیدوار است که به یاریِ پروردگارِ توانا گرفتاریها و آشفتگیهایی که ملّتِ ما را بهستوه آورده است، جای خود را به قانونمندی و سر و سامان یافتنِ امور و رفاه و آزادیِ گفتار و کردار و امن و امان دهد .
در پایان به مناسبتِ روزِ بیست ونهم اسفند لازم است به روانِ پاکِ دکتر محمّد مصدِق درود بفرستیم.
ادیب برومند
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
روز فرخنده ملی شدن نفت و جشن نوروز باستانی گرامی باد/جبهه ملی ایران
–
به نام خداوند جان و خرد
در دوره حکومت قاجاریه، دولت های روس و انگلیس در ایران مداخلات رقابت آمیز داشتند و آنچه در توانشان بود با دسیسه ها و حیلت های گوناگون از پیشرفت کشور ما پیشگیری میکردند. و در چنین زمینه ای از رقابت ها بود که در سال ۱۹۰۱ میلادی ویلیام نکس دارسی انگلیسی امتیاز کاوش و استخراج و فروش نفت را در سراسر ایران به غیر از استان های شمالی یعنی آذربایجان، گیلان، مازندران، گرگان و خراسان برای مدت ۶۰ سال ازمظفرالدین شاه دریافت نمود تا سرانجام در سال ۱۹۰۷ دولتین روس وانگلیس بیشرمانه ایران را از شمال و جنوب به دو منطقه نفوذ بین خودتقسیم کردند.
پس از اعطای امتیاز از طرف مظفرالدین شاه به دارسی تا تمدیدشدن مزورانه قرارداد توسط رضاشاه با انگلیس ها برای مدت ۶۰ سال که در سال ۱۳۱۲ خورشیدی صورت گرفت، یک کمپانی استعماری در کشور ما به وجود آمد که پایگاه نفوذ انگلستان در ایران بود که نه تنها سهم ناچیز ایران از عواید نفت را بر خلاف قرارداد به درستی نمی پرداخت بلکه در تمام امور سیاسی و اداری کشور هم مداخله می کرد و در عزل و نصب های مهم میهن ما اعمال نفوذ می نمود.
در سال ۱۳۲۸ هنگام وزارت دارائی عباسقلی گلشائیان، ایران از لحاظ مالی گرفتار تنگناهایی بود که تامین هزینه های دولتی را با دشواریهای فراوان روبرو نمود. به این جهت دولت وقت با انگلیس ها وارد مذاکره شد که شرکت تجدیدنظری در بالا بردن سهم ایران از در آمد نفت بنماید. انگلستان یکی از دولتمردان خود به نام «گس» را به ایران فرستاد و با گلشائیان برای این موضوع چند جلسه به گفتگو و مذاکره نشستند تا آن که این شخص عواید ایران را از ۱۶ درصد به ۱۸ درصد افزایش داد و با وجود چک و چانه زدنهای بسیار گلشائیان سرانجام «گس» گفت که یک پنس هم اضافه ترنخواهیم داد و به این ترتیب لایحه ای به نام لایحه گس-گلشائیان تنظیم گردید که انگلیس ها فوق العاده مشتاق تصویب آن در مجلس شورا بودند، زیرا در آن صورت با توجه به تمدید قرارداد ۱۳۱۲ فقط ۱۸ درصد از عواید نفت را به ایران میدادند. این لایحه را هواداران انگلیس در دوره پانزدهم مجلس مقارن با روزهای آخر مدت مجلس برای تصویب به بحث گذاشتند که مذاکره و انتقاد در پیرامون آن تا آخر عمر مجلس به درازا کشید و تصویب نشد و به مجلس آینده احاله گردید. در دوره شانزدهم بایستی نسبت به این لایحه از جهت رد یا قبول اقدامی صورت میگرفت و این همان دوره ای از مجلس است که در جریان انتخابات آن جبهه ملی ایران تشکیل شده و با مبارزات سرسختانه جبهه ملی، هشت نفر از اعضای این جبهه از جمله دکتر محمد مصدق توانستند به مجلس راه یابند. در مجلس خوشبختانه کمسیونی به ریاست دکتر مصدق برای تصمیم گیری در باره این لایحه انتخاب گردید و در آن ۱۷ نفر از فراکسیونهای مختلف و پنج نفر از فراکسیون نهضت ملی شرکت یافتند. در روز طرح لایحه الحاقی گس-گلشائیان، دکتر مصدق در اطاق تشکیل کمسیون را قفل کرد که کسی برای اخذ تکلیف از آن جا بیرون نرود و با پیگیری و ذکر دلایل محکم از زیان های این لایحه، با وجود مخالفت های شدید برخی از اعضاء سرانجام لغو و بطلان آنرا از تصویب کمسیون گذرانید و به جای آن قانون ملی شدن صنعت نفت را که در شورای مرکزی جبهه ملی پیشنهادشده بود و ملت ایران با تجمعات خود پیوسته از آن حمایت می کردند به تصویب کمسیون رسانید. مجلس شورا هم زیر تاثیر احساسات عمومی به آن رای داد و به این ترتیب یکی از بزرگترین آرزوهای ملت به کرسی تحقق نشست. این قانون در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ در مجلس سنا هم تصویب شد و این روز به نام روز ملی شدن صنعت نفت به ثبت رسید. پس از آن برای اجرای قانون ملی شدن نفت به دکتر مصدق پیشنهاد زمامداری شد و او برخلاف انتظار حریفان پذیرفت به شرط آنکه لایحه نه ماده ای مربوط به اجرای این قانون را مجلس تصویب کند. این کار انجام شد و دکتر مصدق در دومین ماه زمامداری خود در روز ۲۹ خرداد۱۳۳۰ اقدام به خلع ید از شرکت استعماری نفت جنوب نمود و پس از رفع موانع فراوان مخازن سرشار نفت را از چنگ انگلیس ها بیرون کشید وبه صاحبان اصلی آن باز گردانید.
این اقدام بزرگ هم از لحاظ سیاسی و هم از جهت اقتصادی برای ایران یک خدمت بزرگ حیاتی بود که در تاریخ این کشور با سطور زرین به جای خواهد ماند. اما هزاران دریغ و افسوس که حاکمیت جمهوری اسلامی اکنون به جای تکریم و احترام به دکتر محمد مصدق ، در سالروز درگذشت این قهرمان ملی، در آرامگاه او را به روی مردم حق شناس ایران میبندد.
به هر روی روز بیست و نهم اسفند روز جشن تاریخی بزرگی است که تقارنش با جشن ملی نوروز موجب دو شادباش برای مردم ایران است و جبهه ملی با سرافرازی و شادمندی بسیار این دو جشن را صمیمانه به هم میهنان عزیز تبریک میگوید و سلامت و بهروزی همگان را از درگاه خداوند بی همتا آرزو میکند.
تــهران – جــبهه مـــلی ایـــران
۲۹ اسفند ۱۳۹۲
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
کورش زعیم/ پیام نوروزی 1393
سال نو را با این امید آغاز می کنیم که ایران عزیز ما سرانجام آینده امیدبخشی را در افق مشاهده کند. به این امید که سال نو آغازی برای برونرفت ستم و دروغ وغارتگری و خیانت از میهن اهورایی ما باشد. به این امید که سال نو آغازی برای عقب نشینی خودکامگی و تنگ اندیشی، و پگاهی برای راستی و آزاد اندیشی و سروری مردم باشد. ما ایرانیان سرانجام کشور خود را پس خواهیم گرفت و به جهانیان نشان خواهیم داد که ایرانی راستین هنوز هست و تا ابد خواهد بود. ما ایرانیان
دوباره پیشاپیش کاروان تمدن گام برخواهیم داشت و دوباره جهانیان را از آزادگی و خرد و دانش خود شگفت زده خواهیم کرد.
آزادگی و راستي و مردم سالاري در سرشت ما ايرانيان است. ما از خودکامگی پادشاهی نرستیم که دچار خودکامگی مذهبی شویم. ما از خودکامگی بيزاريم. ما با دروغ و فساد بيگانه ايم. ما بيگانه گرايي و خيانت به منافع ملت را برنمي
تابيم. زن و مرد در فرهنگ ایرانی همسر هستند، ما به باورهای مردممان تجاوز نمی کنیم و همه مذهب ها و آیین ها و گرایش ها و نژادها و قوم ها گرامی و برابر هستند.
ما ایرانیان با فرهنگ شادي آفريده شده ايم، ما سیاهپوش و گریه کننده دروغین نیستیم، ما خاک بر سر ریزنده
نیستیم و پشتمان را برای دیگران خونین نمیکنیم. ما ایرانی هستیم و همه جشن های ایرانی را بر پا خواهیم کرد. جشن بزرگ نوروز را، و جشنهای ملی مهرگان، یلدا و سده را که به تقویم باز خواهیم گرداند.
آینده نیکی برای ملت ایران پیش بینی می شود، زیرا ما ملت نیک خواهی هستیم. هنگامی که ملت ایران حاکمیت خود را به دست بگیرد، ثابت خواهد کرد که خشونت گرا نیست. ملت ثابت خواهد کرد که آزاده است و بخشاینده و مهربان. ملت
ایران همه کسانی را که از انحصارها و روابط نامشروع و غیرقانونی و ابزار قدرت بهره برداری کرده و ثروت اندوخته اند خواهد بخشایید، به شرط اینکه همه ثروت خود را در ایران سرمایه گذاری کنند. ملت همه کسانی را که ستم کرده اند، خشونت کرده اند، زندانی کرده اند، حکم های ناحق و ستمگرانه داده اند، خواهد بخشایید. ملت آنان را که به ناحق دستشان به خون آلوده شده باشد با مهراندیشی دادرسی خواهد کرد. اعدام لغو خواهد شد. ملت گمراهانی را که برای فرار از ستمگری حاکمیت به تبلیغ و اقدام علیه تمامیت ارضی کشور پرداخته اند خواهد بخشایید و حقوق برابر همه افراد را تضمین
خواهد کرد. ملت ایران همه کسانی را که در اداره کشور خلاف حقوق مدنی و حقوق بشری عمل کرده اند خواهد بخشایید. ملت ایران شایستگی همه افراد را بی توجه به باورها و وابستگی های کنونی و گذشته، برای اداره کشور به کار خواهد گرفت. ملت ایران با همه کشورهای جهان روابط سیاسی و اقتصادی بر پایه منافع متقابل برقرار خواهد کرد. ملت ایران نشان خواهد داد که در بزرگی و مهراندیشی همتا ندارد.
من در پیام نوروزی سال 1388، گفتم : “امسال، هرچند توفانی از دشواری های اقتصادی را در پیش داریم و هیچ پشتوانه ای از آن صدها میلیارد دلار درآمد تلف شده این سه دهه نافرخنده برایمان نمانده است، و تهی و فقیر و ناامید از آینده هستیم و لاشخوران در پیرامون ما پرسه می زنند؛ ولی نسیمی ملایمو بهاری از دور به مشام می رسد.”
شاید که در این سال بتوانیم نخستین گام را برای زدودن دروغ و فساد و خشونت و بیسوادی حکومتی برداریم، و راه رهایی از سیاهی و تاریک اندیشی، و آزادی و بازشکوفایی ملت بزرگ ایران را بپیماییم. باشد که لبهای تک تک مردم عزیزمان را، در آینده ای نه چندان دور، دوباره خندان ببینیم، شادی دوباره به دلهای ما و پرنده های فراری به خانه های خود بازگردند، و ما از اسارت این زندگی دوگانه تحمیلی رها شویم.
کورش زعیم
تهران- نوروز 1393
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
جبهه ملی ایران- اروپا و آمریکا خجسته جشن نوروز را به هممیهنان گرامی و همه ملل نوروزی جهان تبریک می گوید:
پنجشنبه 20 مارس 2014
نوروز امسال را با یاد یاران و آزادیخواهان از دست رفته و همه ی زنان و مردان آزاده ایران زمین که بخاطر آزادی، دور از خانه و خانواده در زندانهای قرون وسطایی جمهوری اسلامی از آزادی محرومند، بزرگ بداریم.
هموطن،
حکومتی که بر بنیاد زورگویی، دروغ، ریا، دزدی ثروت ملی، زندان، شکنجه و اعدام ساخته شده است بی هیچ تردید دیری نخواهد پایید. بی گمان آزادی خواهد آمد و بهاری آزاد و دیرپا در انتظار کوشا ملتی است که شایسته این واپس ماندگی، درماندگی، بی فرهنگی و تحقیر نیست.
پاینده ایران
استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی
جبهه ملی ایران- آمریکا و اروپا
29 اسفند 1392;;
آخرین دیدگاهها