ایران با کمک تسلیحاتی و ارایه نقشههای جنگی به آنها در عقب راندن نیروهای گروه دولت اسلامی از این منطقه کمک کرده است.
‘داعش’ از سلیمانبیک عقب رانده شد
BBC
به روز شده: 02:07 گرينويچ – سه شنبه 02 سپتامبر 2014 – 11 شهریور 1393
مردم آمرلی شکست محاصره این شهر پس از حدود دو ماه را جشن گرفتند
شبهنظامیان شیعه و کرد عراقی پس از شکستن محاصره شهر آمرلی به پیشرویهای خود ادامه دادهاند و اکنون میگویند توانستهاند نیروهای گروه دولت اسلامی (داعش سابق) را از منطقه سلیمانبیک عقب برانند.
شبهنظامیان شیعه و پیشمرگههای کرد که در دو هفته اخیر با حمایت حملات هوایی آمریکا توانسته بودند بخشهایی در اطراف سد موصل و تاسیسات نفتی این منطقه را از شبهنظامیان داعش پس بگیرند این بار گفتهاند در شکستن محاصره آمرلی و پس گرفتن سلیمانبیک “کمکهای ایران” در پیروزیشان موثر بوده است.
موضوعات مرتبط
عراق، سوریه، سازمان ملل متحد
آنها می گویند ایران با کمک تسلیحاتی و ارایه نقشههای جنگی به آنها در عقب راندن نیروهای گروه دولت اسلامی از این منطقه کمک کرده است.
شهر آمرلی که روز گذشته (یکشنبه) پس از حدود دو ماه از محاصره خارج شد، در ۱۷۰ کیلومتری شمال بغداد واقع شده و اهالی آن امروز به گروه خبری بیبیسی گفتند که در این مدت چگونه با کمبود مواد غذایی و آب اشامیدنی مواجه بودهاند.
همزمان سازمان عفو بینالملل میگوید به شواهد جدیدی دست یافته که از “پاکسازی قومی” در شمال عراق توسط شبه نظامیان افراطیگرای دولت اسلامی خبر میدهد.
معاون حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید نیروهای گروه دولت اسلامی (داعش سابق) به طور منظم و هدفدار شهروندان غیرنظامی را هدف قرار داده؛ به اجبار “مسلمان” کردهاند؛ از آنها بهرهوری جنسی کردهاند و مردم شهر آمرلی را در محاصره قرار دادهاند.
دناتلا ریورا از عفو بین الملل، روز دوشنبه، اول سپتامبر، گفت: “گروه دولت اسلامی جرایم دهشتناکی مرتکب شده و در مناطق اطراف شهر سنجار حمامی از خون به راه انداخته تا کارزار خود برای از میان برداشتن غیرسنیها و غیرعربها را به پیش ببرد.”
از زمان اوج گیری درگیریها در عراق هزاران غیرنظامی کشته یک میلیون نفر آواره شدهاند
امروز همچنین شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد جلسهای اضطراری در ارتباط با بحران عراق تشکیل داد و با تصویب قطعنامهای هیات ویژهای را مامور بررسی درباره جرایمجنگی و جنایات علیه بشریت احتمالی که در عراق و از زمان اوج گیری درگیریها روی داده کرد.
معاون حقوق بشر سازمان ملل متحد در این جلسه گفت نیروهای گروه دولت اسلامی (داعش سابق) به طور منظم و هدفدار شهروندان غیرنظامی را هدف قرار داده؛ به اجبار “مسلمان” کردهاند؛ از آنها بهرهوری جنسی کردهاند و مردم شهر آمرلی را در محاصره قرار دادهاند.
فلاویا پانسییری، در جلسهای که ویژه بحران عراق در سازمان ملل متحد تشکیل شده بود گفت عراقیان مسیحی، ایزدی، ترکمان، شبک، سبایی، کاکایی و شیعه همگی توسط گروه دولت اسلامی مورد “اذیت و آزار بیرحمانه” قرار گرفته اند و این گروه “سنگدلانه به اقداماتی دست زده که در مواردی برابر پاکسازی قومی و مذهبی بوده است.”
محمد شیعه السودانی، نماینده عراق در این شورا هم امروز گفت: “ما با یک هیولای تروریست روبرو هستیم.”
وی و خانم پانسییری در حضور اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تاکید کردند که “شواهد محکمی” از وقوع جنایت علیه بشریت در مناطق تحت کنترل شبه نظامیان افراطیگرای دولت اسلامی در عراق وجود دارد.
در همین حال، خانم پانسییری گفت شواهد نشان میدهند که نیروهای ارتش عراق هم مناطق غیر نظامی را به توپ بستهاند و زندانیان را کشتهاند.
جلسه اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه همزمان با ورود گروه خبری بیبیسی به شهر آمرلی بود. شهری در شمال عراق که ساکنان آن پس از دو ماه محاصره، ورود نیروهای کرد و شبه نظامیان شیعه را جشن گرفتند و با خبرنگاران درباره آنچه در این مدت بر آنها گذشته بود صحبت کردند.
از زمان اوج گیری درگیریها در عراق و اشغال مناطق عظیمی از شمال این کشور توسط نیروهای موسوم به داعش، هزاران نفر که اکثرا غیرنظامی بودهاند کشته و بیش از یک میلیون نفر آواره شدهاند.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Radio Farda
«نقش ایران» در عقب راندن «خلافت اسلامی» از منطقه اطراف آمرلی
Pin It
۱۳۹۳/۰۶/۱۱
خبرگزاری رویترز در گزارشی از مشهود بودن «نفوذ ایران» در منطقه سلیمان بیک، در اطراف شهر آمرلی عراق، در عقب راندن نیروهای «خلافت اسلامی» که ارتش عراق، پیشمرگههای کرد و شبهنظامیان شیعه با آنها درگیر بودهاند، میگوید.
نیروهای عراقی، پیشمرگههای کرد و شبهنظامیان توانستهاند کنترل شهر آمرلی و سلیمان بیک (سلیمان بیگ) را در دست گیرند.
پیشتر در دهم شهریور ماه، خبرگزاری فرانسه از قول مقامهای عراقی خبر داده بود که سلیمان بیک، از پایگاههای مهم «خلافت اسلامی» و برخی دیگر شهرهای اطراف منطقه عمدتا ترکمننشین آمرلی آزاد شدهاند.
یک روز پیش از آن نیز نیروهای مشترک عراقی با حمایت هوایی آمریکا توانسته بودند محاصره آمرلی را بشکنند.
خبرنگار رویترز در محل میگوید دو «فارسیزبان» را همراه گروه شبهنظامی «عصائب اهل الحق» دیده که لباس دیگری به جز یونیفورم نیروهای شبهنظامی بر تن داشتهاند.
یکی از آنها در پاسخ به این پرسش که آیا ایرانیست گفته «ما سلیمان بیک را آزاد میکنیم».
در پاسخ به این سوال که آیا عراقیها میتوانستند موفقیتهای اخیر را بدون حمایت ایران کسب کنند، گفته است «نه».
این مرد فارسیزبان که در کاروانی از نیروهای پلیس بوده، به خبرنگار رویترز گفته است از ایران میآید و برای کمک به آموزش نیروهای پلیس [عراق] آنجاست.
یک فرمانده نیروهای پیشمرگه نیز در گفتوگو با رویترز نقش ایرانیان در یورش به مواضع نیروهای «خلافت اسلامی» را تائید کرده است.
او گفته است ایرانیها «ادوات» در اختیارشان گذاشته و در «برنامهریزی نظامی» به آنها کمک کردهاند. نام این فرمانده کرد فاش نشده است.
او گفته است «آنها (ایرانیها) نیروهای شیعه را آموزش دادهاند. در پایگاهی دیگر سه یا چهار نفر از آنها (ایرانیها) حضور دارند. آنها پیشمرگهها را در انجام حملات توپخانهای راهنمایی میکنند. کردی صحبت نمیکنند. مترجم دارند».
پیشتر در پی دیدار محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، از عراق، مسعود بارزانی، رئيس اقليم کردستان عراق، گفته بود که ایران سلاح و مهمات در اختیارشان قرار داده است.
آقای بارزانی گفته بود «ما خواستار دريافت سلاح شدیم و ايران نخستین کشوری بود که تسلیحات و مهمات در اختیار ما گذاشت».
عقب راندن شبهنظامیان گروه تروریستی خلافت اسلامی از اطراف آمرلی و سلیمان بیک، از مهمترین موفقیتهای نیروهای مشترک عراقی طی هفتههای گذشته ارزیابی شده است.
آخرین دیدگاهها