به یاد آر! ورزشکارانی را که اعدام کردند، مسعود نقره کار
حکومت اسلامی در حیات ۴۳ سالهاش ۹ کشتاربزرگ از دگراندیشان و مخالفان سیاسی و عقیدتیاش مرتکب شده است.
۱- کشتار سال ۵۸-۵۷
۲- کشتار در خارج از کشور
۳- کشتار سال ۶۰
۴- کشتار تابستان سال ۶۷
۵- قتلهای زنجیرهای
۶- کشتار سال ۸۸
۷- کشتارسال ۹۶
۸- کشتار سال ۹۸
۹ – کشتار ۱۴۰۱ (جنبش زن، زندگی، آزادی)
………………………………………………
در این کشتارها حکومت اسلامی قربانیانی نیز از جامعه ورزشی میهنمان گرفته است.
به یاد آریم این عزیزان را در شرایطی که حکومت اسلامیِ ورزشکارکُش ” ورزش”، به ویژه فوتبال را ابزاری برای حفظ و تداوم سرکوب و کشتارکرده است.
۱- حبیب خبیری: مدافع تیم ملی فوتبال ایران در سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۹ بود. او ۱۸ بار با پیراهن تیم ملی ایران در به میدان رفته بود و ۲ گل ملی را نیز در کارنامه داشت. او گل پیروزی تیم جوانان ایران در مسابقه فینال قهرمانی جوانان آسیا در سال ۱۹۷۵ را هم به ثمر رسانده بود.
خبیری که یک بار در سال ۱۳۶۰ دستگیر و پس از مدت کوتاهی آزاد شد. او در سال ۱۳۶۲ به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین مجددا دستگیر و یک سال بعد اعدام شد. از دادگاه، اتهامات، مدارک و شواهد، دفاعیات و حکم او اطلاعی در دست نیست.
۲- مهشید رزاقی، مدافع تیم فوتبال امید ایران و باشگاه هما بین سالهای ۵۶ تا ۵۸ بود. او ۲۲ آذر ۱۳۵۹ به جرم روزنامهفروشی ضد دولتی و دادن نام نادرست به “کمیته انقلاب اسلامی” بازداشت و به یک سال زندان محکوم شد. اما با پایان دوره محکومیتش آزاد نشد و مدت ۸ سال تا تابستان ۱۳۶۷ در زندانهای اوین، قزلحصار و گوهردشت زندانی ماند.
مهشید رزاقی در مرداد ۱۳۶۷ در جریان قتلعام زندانیان سیاسی، در زندان گوهردشت کرج به دار آویخته شد. چند روز بعد برادر او احمد نیز در زندان اوین اعدام شد. مانند دیگر قربانیان کشتار تابستان ۶۷ از جزئیات احکام اعدام این دو برادر اطلاعی در دست نیست.
۳- فروزان عبدی عضو تیم والیبال پاس و کاپیتان تیم ملی والیبال زنان ایران بود. او در سال۱۳۶۰و در ۲۳ سالگی به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین دستگیر و به ۵ سال زندان محکوم شد.
او به رغم پایان ۵ سال محکومیتاش در سال ۱۳۶۵، آزاد نشد و در تابستان ۱۳۶۷ در زندان اوین به دار آویخته شد. از جزئیات این حکم اعدام اطلاعی در دست نیست.
۴- هوشنگ منتظرالظهور، قهرمان کشتی و عضو تیم ملی ایران در المپیک ملبورن از دیگر قربانیان اعدامهای دهه شصت بود. او که در مســابقـات قهرمانی کشور در یزد، در وزن ۹۰کیلوگرم قهرمان شده بود، ۲۴ مرداد ۱۳۶۰ در خانهاش در اصفهان دستگیر و ۱۱ مهر ۱۳۶۰ در زندان اصفهان به همراه احمد شاطرزاده، قهرمان کشتی آموزشگاههای اصفهان تیرباران شد. (۱)
۵- نازنین عظیم زاده (جوانترین عضو تیم ملی ژیمناستیک زنان ایران)،
۶- علاءالدین عترتی کوشالی (بازیکن ملوان بندر انزلی و پرسپولیس)،
۷- شهلا شهدوست (عضو تیم ملی پینگپنگ زنان ایران)،
۸- ابراهیم هوشمند (بازیکن تیم فوتبال جوانان راه آهن)
۹- علی شبانی، کشتیگیر عضو تیم دیهیم
۱۰- مهدی زابلی وزنهبردار
۱۱- زین العابدین کاظمی (کشتی گیر) از قربانیان کشتار تابستان سال ۶۷
” ۱۲- بهمن نصیب، ۱۳- منوچهر بهمنی، ۱۴- داریوش دهقانی آذر، ۱۵- علی اصغر منوچهری” (۲)
۱۶ نوید افکاری، کشتیگیر، تابستان ۹۷
*******
منابع:
۱- مهدی شبانی، بی بی سی فارسی، از فروزان عبدی تا نوید افکاری؛ ورزشکارانی که اعدام شدند.
۲۶ شهریور ۱۳۹۹ – ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰
از فروزان عبدی تا نوید افکاری؛ ورزشکارانی که اعدام شدند – BBC News فارسی
۲- علی سرشار: عضو سابق تیم ملی واترپلو ایران
آخرین دیدگاهها