زنان 18 عمامه داران 16
زنان توانستند در این دوره٬ گوی سبقت را از تعداد معممان مجلس که فقط ۱۶ نفر از آنها رای آوردند٬ بربایند. این در حالی است که تعداد روحانیون در دوره مجلس نهم ۲۷ نفر بود.
زنان نماینده٬ قاعده بازی مجلس را شکستند
کیهان لندن .
تعداد زنان راه یافته به مجلس دهم با پیشی گرفتن از تعداد روحانیون و تغییر ترکیب سیاسی زنان نماینده٬ قاعده بازی را در این دوره از مجلس به هم ریخت.در مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۳۶ نامزد برای تعیین تکلیف ۶۸ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت کردند. این انتخابات در بیش از ۱۵ هزار شعبه اخذ رای برگزار شد که براساس آن ۴ نماینده زن دیگر نیز به مجلس شورای اسلامی در دوره دهم راه یافتند.
با حضور ۱۷ نماینده زن (با خانم مینو خالقی ۱۸ نماینده) نه تنها رکورد حضور زنان در مجلس شکسته شد بلکه تمامی زنان اصولگرای مجلس نهم نیز حذف شدند.
مینو خالقی نفر سوم منتخب اصفهان است که شورای نگهبان آرای او را ابطال کرد و هماکنون بر سر صدور اعتبارنامه او بین دولت و شورای نگهبان اختلاف نظر وجود دارد.
از سوی دیگر زنان توانستند در این دوره٬ گوی سبقت را از تعداد معممان مجلس که فقط ۱۶ نفر از آنها رای آوردند٬ بربایند. این در حالی است که تعداد روحانیون در دوره مجلس نهم ۲۷ نفر بود.
از دیگر اتفاقات مهم این دوره از مجلس٬ حذف اصولگرایان از قدرت پارلمانی ۱۲ سالهشان بود. تغییر ۷۵ درصدی ترکیب مجلس هم البته در کنار این تغییرات٬ یک عدد قابل توجه برای مجلس دهم محسوب میشود. به ویژه آنکه خارجشدگان از بهارستان جای خود را به نیروهایی با گرایش سیاسی کاملا متفاوت میدهند٬ اتفاقی که حداقل در ۳ دهه اخیر مجلس اتفاق جدیدی است.
پیام تویتیری روحانی حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پس از مشخص شدن نتایج مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی٬ در پیام توییتری خود راهیابی ۱۸ زن به مجلس را یک رکورد اعلام کرد و نوشت: «امیدواریم ورود زنان به مجلس نویدبخش فعالیت موثرتر زنان شایسته در همه عرصهها؛ چه در مجلس و چه در قوای دیگر باشد».
روزنامه شهروند هم روز ١١ اردیبهشت را یکی از تاریخیترین روزهای ایران دانست و نوشت: «این روز٬ روزی است که رکورد حضور زنان در تاریخ مجلسهای ایران شکست و حالا برای نخستینبار تعداد نمایندگان زن در مجلس بیش از ١۵ نفر شده است و این یعنی شکستن رکورد تعداد نمایندگان زن در مجلس پنجم که ١۴ نفر بود».
اما آمار ورود ۱۸ نماینده زن٬ هنوز فاصله بسیار زیادی با مطالبات سهم ۳۰ درصدی زنان در کرسیهای مجلس دهم دارد.
روزنامه اعتماد در این باره مینویسد: «برای حامیان این مطالبه حضور این تعداد از نمایندگان زن در مجلس کاملا جای امیدواری دارد. اگرچه آنها تنها ۶ درصد کل نمایندگان را در دوره دهم تشکیل خواهند داد اما با همین وضع باز هم ۴ کرسی بیشتر از کرسیهای زنان در مجلس پنجم را تصاحب کردهاند که تا پیش از این رکورددار حضور زنان بود. البته از بین حوزههای انتخابیه، تهرانیها با فرستادن ۸ نماینده زن توانستهاند کمی بیش از ۲۶ درصد سهم کرسیهای تهران را به زنان اختصاص دهند تا حامیان حضور سی درصدی زنان در مجلس امیدوار باشند که حداقل در پایتخت توانستهاند به مرزهای مطالبه خود برسند».
به گزارش ایلنا٬ حسینعلی امیری قائممقام وزیر کشور ضمن ارایه آماری درباره شرکتکنندگان در انتخابات نسبت به دور نخست گفته است: «در این دوره نسبت به دور اول شاهد مشارکت ۵٩ درصدی هستیم که در مقایسه با مرحله دوم مجلس نهم، سهدرصد رشد را در ارتباط با شرکتکنندگان ملاحظه میکنیم».
وی همچنین درباره تعیین تکلیف پرونده انتخاباتی مینو خالقی خاطر نشان کرد: «باید قدری صبوری پیشه کرد. سابقه این اتفاق و از جمله پرونده نماینده نیشابور که با وجود مخالفت شورای نگهبان توسط وزارت کشور وقت به مجلس راه پیدا کرد نیز بررسی خواهد شد.»
گفتنی است؛ در مجلس اول تنها ۴ نماینده از ۳۲۷ نماینده زن بودند که این تعداد در مجلس دوم و سوم هم تکرار شد. اما در مجلس چهارم تعداد نمایندگان حاضر در مجلس بیش از دوبرابر رشد داشت و ۹ نفر از نمایندگان زن به مجلس راه یافتند. مجلس پنجم که رکورددار حضور زنان بود، ۱۴نماینده زن از ۲۷۷ نماینده داشت که این تعداد در مجلس ششم و هفتم به عدد ۱۳ تنزل پیدا کرد. در مجلس هشتم هم ۸ نماینده زن در مجلس حضور داشتند و این تعداد در مجلس نهم به ۹ نفر رسید.
آخرین دیدگاهها