جمهوری اسلامی کشور را به “سرزمین سوخته” بدل میکند.در ادامه خشک شدن دریاچه ها و تالاب های ایران به دلیل نبود مدیریت ملی و فساد گسترده و سود جویی حاکمان اسلامی در یک اتفاق عجیب دریاچه طاق بستان “یک شبه” خشک شد.در آستانه توافق احتمالی هسته ای خوب است بخشی از دارایی های آزاد شده صرف بازسازی و نجات طبعیت از دست رفته کشور تحت نظارت سازمان ملل گردد چون حکومت آخوندی تنها به غارت ایران می اندیشد وبس.
خبرگزاری جبهه ملی ایران
××××××××××××××××××××××
طاق بستان، دریاچهای که “یک شبه” خشک شد
مسئولان محلی استان کرمانشاه میگویند که دریاچه طاق بستان در مدت ۲۴ ساعت خشک شده است. برخی مسئولان استانی حفر چاههای عمیق در نزدیک دریاچه و برخی دیگر خشکسالی و دلایل طبیعی را علت این اتفاق میدانند.
علیرضا مرادی بیستونی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان کرمانشاه، روز شنبه ۲۰ تیر (۱۱ ژوئن) به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «دریاچه طاق بستان که تا چندی پیش پر از آب بود به صورتی بسیار عجیب و به یکباره در مدت زمان کمتر از ۲۴ ساعت کاملا خشکید.»
این دریاچه در کنار آثار تاریخی طاق بستان کرمانشاه متعلق به دوره ساسانیان قرار دارد و از جاذبههای گردشگری این منطقه محسوب میشود.
به گفته مرادی در حالی که چهارشنبه هفته گذشته (۱۷ تیر) این دریاچه پر از آب بوده، اما به یکباره در روز پنجشنبه کاملا خشک شده و آبی در آن دیده نمیشود.
بیشتر بخوانید: روند “بیابانی شدن ایران” همچنان ادامه دارد
سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان کرمانشاه معتقد است که به احتمال زیاد حفر چاههای عمیق در اطراف این دریاچه موجب خشک شدن آن شده است.
به گفته علیرضا مرادی بیستونی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حالی که روز چهارشنبه هفته گذشته (۱۷ تیر) این دریاچه پر از آب بوده، اما به یکباره در روز پنجشنبه دریاچه طاق بستان کاملا خشک شده و آبی در آن دیده نمیشود.
حفر چاه یا دلایل طبیعی؟
با این حال محمد حسین ایزدی، مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه ضمن تایید خشک شدن ناگهانی چشمه طاق بستان، میگوید که احتمالا این اتفاق یک دلیل طبیعی دارد.
او با رد ارتباط این اتفاق با حفر چاه در حاشیه دریاچه اضافه کرد: «به نظر میرسد کمبود بارندگی باعث خشک شدن این چشمه شده، اما اینکه چرا این اتفاق ناگهانی رخ داده جای بررسی دارد.»
اما علیرضا مرادی بیستونی با بیان اینکه چنین موردی تاکنون برای آب این دریاچه اتفاق نیفتاده است، میافزاید: «این مورد را هرگز نمیتوانیم به حساب خشکسالی بگذاریم، چراکه اگر به خاطر خشکسالی بود باید در طول یک مدت زمان حداقل دو هفته تا یک ماهه آب آن میخشکید، نه اینکه یک شبه تمام آب آن بخشکد.»
بیشتر بخوانید: سهم سدسازی بیرویه در خشکی رودخانهها و تالابها
در همین حال مدیر روابط عمومی شرکت آب میگوید از آنجا که تامین آب شهر کرمانشاه از منابع دیگر صورت میگیرد، مشکلی در آب شرب این شهر به وجود نخواهد آمد اما ساکنان روستای طاق بستان ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند.
به گفته مسئولان محلی، تحقیقات در مورد دلایل این اتفاق عجیب همچنان ادامه دارد.
از: دویچه وله
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
دریاچه بختگان در استان فارس «کاملا خشک شد»
مسئول پارک ملی بختگان در استان فارس خبر داد که پس از خشک شدن کامل دریاچه بختگان «به دلیل کمآبی»، نمک این دریاچه نیز با «توفانهای نمکی» به اطراف پراکنده شده و باعث «شور» شدن زمینهای کشاورزی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد جانی، مسئول این پارک ملی، روز پنجشنبه، ۱۸ تیر، تاکید کرد که دریاچه بختگان به دلیل کمآبی و کاهش بارندگی «کاملا» خشک شده است.
به گفته آقای جانی، این دریاچه باعث افزایش رطوبت هوا و «ثمردهی» درختان انجیر، بادام و زیتون میشد و با خشک شدن کامل این دریاچه، باغداران این ناحیه دچار مشکل شدهاند.
وی تاکید کرد که خشک شدن این دریاچه باعث ایجاد «توفانهای نمکی» و مشکلات پوستی، چشمی و ریوی برای مردم شهرستانهای نیریز، استهبان، خرامه و ارسنجان میشود.
دریاچه بختگان در ۷۰ کیلومتری غرب شهرستان نیریز در استان فارس واقع شده و در سال ۷۴ به همراه ارتفاعات شمال این دریاچه و همچنین بخشی از تالابهای این منطقه به عنوان پارک ملی به ثبت رسید.
بر اساس گزارشها، خشک شدن دریاچه بختگان از سال ۸۵ شروع شده و برخی از کارشناسان احداث سدهای «درودزن» و «سیوند» را از جمله دلایل این اتفاق ذکر کردهاند.
در همین حال حمید چیتچیان، وزیر نیروی ایران، روز یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۹۳، با تاکید بر خشک شدن دریاچههای هامون، ارومیه، گاوخونی و بختگان گفته بود که «طی سالهای گذشته در ساخت سد افراط کردیم».
بر اساس گزارشها، برنامه پیشرفت و توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در سال ۹۳ در گزارشی با اشاره به خشک شدن برخی تالابها و دریاچههای ایران اعلام کرده بود که دریاچههایی مانند بختگان، هامون و پریشان «به لحاظ اکوسیستم غیرقابل برگشت» هستند.
خبرگزاری مهر پیش از این خبر داده بود که پس از خشک شدن تدریجی دریاچه بختگان، پرندگانی که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکردند دیگر در این دریاچه «توقف» نمیکنند.
پیش از این گزارشهای متعددی درباره تاثیرات خشک شدن دریاچههای ایران منتشر شده است.
در همین حال آرمین نوربخش، دبیر کمیته اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه، روز دوشنبه، ۸ تیر، خبر داده بود که شهروندان روستاهای اطراف این دریاچه و حتی شهر تبریز «به علت استنشاق هوای آغشته به نمک دچار فشار خون بالا شدهاند».
از: رادیو فردا
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
نابودی بیش از ۴هزار هکتار از باغهای تهران
یکی از مقامات دولتی ایران میگوید که بیش از ۴ هزار هکتار از باغهای تهران تخریب شدهاند. دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی تصریح میکند که نابودی این فضاهای سبز افزایش آلودگی هوای تهران را در پی داشته است.
پیروز حناچی دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی وزارت راه وشهرسازی، میگوید بر اساس گزارش کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران تخمین زده میشود که بین ۴ تا ۶ هزار هکتار از باغهای تهران از بین رفته است.
او میافزاید که بر اساس بررسیهای صورت گرفته تخریب بیش از ۴ هزار هکتار باغ در تهران حتمی است. به گفته حناچی کاهش کیفیت هوای تهران بی ارتباط با تخریب این باغها و ساختمانسازیهای صورت گرفته نیست.
این مقام دولتی با اشاره به باغهای منطقه “ازگل” تهران تصریح میکند که در حال حاضر از این باغها تقریبا چیزی باقی نمانده و همه تبدیل به ساختمانهای بلندمرتبه شدهاند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تخریب باغها از دو دهه پیش آغاز شد، میافزاید: در دهه اخیر نابودی این فضاهای سبز رشد چشمگیری داشته است.
به گفته حناچی به پیشنهاد شورای شهر دوم تهران به صاحبان باغها اجازه داده شد با حفظ ۷۰ درصد از آنها، امکان ساختمانسازی را بیابند. او اضافه میکند که با گذشت یک دهه از این تصمیم اثری از بسیاری از باغهایی که با این دستورالعمل پروانه ساختمانی گرفتند، نمانده است.
دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی از نقض قانون به علت ساختمانسازیهای زیاد و کنترل نشده خبر میدهد و میگوید: «مجبور شدند برای تامین خدماتی از جمله پارکینگ حتی به عمق زمین نیز نفوذ کنند و سطح اشغال را در زیرزمین تا حدود ۸۰ و حتی در برخی از موارد ۱۰۰ درصد افزایش دادند و در نهایت از آن ۷۰ درصدی که برای باغات در نظر گرفته شد چیزی باقی نماند.»
قیمت بالای زمین، بلای جان فضای سبز تهران
پیش از این نیز رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون “سلامت، محیط زیست و خدمات شهری” شورای شهر تهران، نسبت به نابودی باغها در تهران هشدار داده بود.
او در اوایل تیرماه امسال در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برای حفظ باغها و فضای سبز، امیدی به شهرداری نیست، افزود: «اعضای شورا برای حفظ باغات و درختان شهر کاری کنند.»
حافظی با نمایش تصاویری در جلسه شورای شهر گفت بر اساس تصاویر ماهوارهای طی ۱۱ سال گذشته سهم عمدهای از فضای سبز، باغات و درختان محدوده ستارخان و طرشت نابود شدهاند.
او تصریح کرد: «چگونه میخواهیم هوای پاک داشته باشیم در حالی که زیرساختهای آن در حال نابودی است…شعار “آسمان آبی، زمین پاک دادن” کافی نیست. انتظار میرود که راه مقابله با نابودی باغات را بیابیم.»
به باور کارشناسان، قیمت بالای زمین در تهران موجب شده است که صاحبان این باغها تلاش کنند که به روشهای مختلف اجازه تغییر کاربری آن را از شهرداری کسب کنند. موضوعی که درآمد قابل توجهی را برای شهرداری تهران به دنبال خواهد داشت.
خشکاندن عمدی درختان باغها و یا قطع این درختان با پرداخت جریمه، راه را برای تغییر کاربری این فضاهای سبز فراهم میکند.
منتقدان میگویند که نهادهای مسئول نیز در قبال این رخدادها حساسیت کافی نشان نمیدهند.
از: دویچه وله
آخرین دیدگاهها